Denizli Protokolünden 10 Kasım Mesajı

Denizli Protokolünden 10 Kasım Mesajı

Denizli protokolü tarafından Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 81. Yılı münasebetiyle mesajlar yayınlanmaya başladı.

A+A-

thumbnail-vbm-9902.jpg

Denizli Valisi Hasan Karahan

10 Kasım 1938 günü ebediyete uğurladığımız Cumhuriyetin kurucusu,  bağımsızlığın mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 81. yılında Türk Milleti olarak bir defa daha rahmet, minnet ve şükran ile anmaktayız.

ATATÜRK hem askeri dehası, hem de devlet adamlığıyla geride bıraktığımız yüzyılda yalnızca kurduğu ve mimarı olduğu Türkiye Cumhuriyeti için değil, tüm insanlık ve dünya tarihi açısından önemli bir şahsiyettir. Atatürk, yenilikçi ve ileriyi görebilen özellikleri, fikirleri, başarıları, eserleri ve de kılavuz edinmemiz için geride bıraktığı ilke ve devrimlerinin yanında büyük bir komutandır aynı zamanda.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk kısa hayatına büyük işler sığdırmıştır. Milletimizden aldığı destekle yeni ve modern bir devlet kurarak aydınlık yarınlarımızın temellerini atmıştır. Temellerini attığı aydınlık yarınlarımızı inşa ederken de ilke ve idealleri ile milletimize daima ışık olmuştur. Bizlere, özgür ve bağımsız bir millet olarak yaşama onuru kazandıran Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, her zaman sevgi ve özlemle hatırlayacağız.

10 Kasım, sadece Mustafa Kemal Atatürk’ü anma değil, onun en büyük eseri olan Türkiye Cumhuriyeti’ni geliştirip koruyarak geleceğe taşıma azmimizi tazelediğimiz gündür. 

Bu topraklar üzerinde bin yıllık şanlı mazisi, 600 yıllık bir cihan devletinin mirası ve medeniyet tasavvuru üzerinde yükselen genç Cumhuriyetimizi, Gazi Mustafa Kemal veciz bir şekilde ifade ettiği “Benim naçiz vücudum bir gün elbet toprak olacaktır, fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.” sözleriyle bizlere emanet etmiştir.

Büyük Önder Atatürk’ün aramızdan ayrılışının yıldönümünde bizlere düşen en önemli görev, bilimi rehber alarak çizdiği yolda milletimizi ve devletimizi aydınlık yarınlara taşımak, Türkiye Cumhuriyetini sonsuza kadar yaşatmak için birlik ve beraberlik içerisinde azami gayretle çalışmak, milli ve manevi değerlerimize bağlı gençler yetiştirmektir.

Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, İstiklal Mücadelemizin tüm Kahramanlarını, vatanın birliği ve bütünlüğü için canlarını feda eden tüm Şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş Gazilerimizi bir kez daha saygı, rahmet ve şükranla anıyorum.

thumbnail-11y.jpg

Denizli Barosu Yönetim Kurulu adına Baro Başkanı Av. Müjdat İlhan

Denizli Barosu Yönetim Kurulu adına Baro Başkanı Av. Müjdat İlhan Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ün vefatının 81 yılı ile alakalı bir mesaj paylaştı.

Atatürk’ün, ülkenin zor şartlarında ulusun onurunu ve haysiyetini koruyup, dünya tarihine adını altın harflerle yazdırmış, tarihin akışını değiştirip yaşadığı çağa damgasını vuran büyük bir lider olduğunu söyleyen Başkan İlhan, onun başarılarıyla tüm insanlığın saygısını kazanan büyük bir devlet adamı, Aydınlık Türkiye’nin sembolü olduğunu, böyle bir lidere sahip olmak ile duyulan gururun hiçbir şeyle ölçülemeyeceğini dile getirdi.

İlhan’ın mesajının devamında şu ifadelere yer verdi:

Ulusça şükran ve minnet borçlu olduğumuz büyük önderin "Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır." sözüyle vurguladığı gibi; kurduğu Cumhuriyetimizi sonsuza dek yaşatacak, bıraktığı emanete sahip çıkarak değerlerini, birlik ve beraberliğimizi her koşulda koruyacağız. 

Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu, Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ün ilke ve devrimlerinin izinde, fikirlerini yaşatarak ışığıyla yolunda yürümeye devam edeceğiz!

Aramızdan ayrılışının 81. yılında saygı, gurur ve özlemle anıyoruz.

d20haber-civrilde-kazanan-cumhur-ittifaki-oldu-haber.jpg

Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural

Çivril Belediye Başkanı  Niyazi Vural mesajında "Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü vefatının 81. yılında rahmet, minnet  ve şükranla anıyoruz.  Yıldönümünde hepimize düşen en büyük görev, Atatürk’ü ve en büyük eseri Cumhuriyet’i anlamak, Cumhuriyet’in değerlerini her koşulda korumak, Türkiye’yi aydınlık yarınlara taşımaktır. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü silah arkadaşlarını , vatan uğruna hiç düşünmeden canlarını feda eden kahraman şehitlerimizi, gazilerimizi ve istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını bir kez daha rahmet ve şükranla anıyorum. " şeklinde konuştu.

thumbnail-img-8792.jpg

Denizli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Tefenlili

Başkan Tefenlili mesajında, Atatürk’ün tüm dünya için örnek bir devlet adamı, lider olduğunu vurguladı.

Başkan Tefenlili mesajının devamında şu ifadelere yer verdi:

“Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 81. yıldönümünde O’nu saygı, minnet ve şükranla anıyorum. Atatürk, toprakları işgal altında, bağımsızlığını kaybetmek üzere olan bir milleti cesaretlendirerek bir araya getiren, o millete bağımsızlığını kazandıran eşsiz bir komutandır. Fikirleri ile çağdaş medeniyet olmamız yolunda bize ışık tutan, vizyonu ile günümüzü ve geleceğimizi aydınlatan, tüm dünyada örnek alınan büyük bir liderdir. Atatürk eserleri ve fikirleri ile daima yaşayacaktır. Millet olarak Atatürk’e ve O’nun fikirlerine ve eserlerine her zaman sahip çıkacağız.

İş dünyası olarak Atatürk'ün bize bıraktığı Cumhuriyet’i, O’nun ilke ve hedefleri doğrultusunda güçlü kılmak ve daha ileri seviyelere ulaştırmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşünceler ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ölüm yıl dönümünde bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhu şad, mekânı cennet olsun”

d20haber-denizli-iyi-parti-adayi-akgun-haber-001.jpg

İYİ Parti Denizli İl Başkanı Hasan AKGÜN

Cumhuriyetin kurucusu, bağımsızlığın mimarı, başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, vefatının 81. yıl dönümünde rahmet, minnet ve şükran ile anıyorum.

10 Kasım; Türk Milleti için ATATÜRK’ü anma günü olmakla birlikte Atatürk’ün en büyük eseri olan Türkiye Cumhuriyeti’ni geliştirerek koruyarak, Cumhuriyetin erdemlerini hayatımızda etkin kılmamız gerektiğini anımsatan, O'nun fikirlerini, eserlerini ve fedakârlıklarını anlama günüdür.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, Samsun’dan başlatıp İzmir’de büyük zaferlerle sonuçlandırdığı İstiklal Savaşımızla; tarih sahnesinden silinmek istenen Türk Milletinin ebediyen bağımsız yaşama hakkına sahip olduğunu bütün dünyaya bir kez daha göstermiştir.

İleri görüşlülüğünün bir tezahürü olan fikirleriyle ve başta Cumhuriyetimizin kuruluşu olmak üzere, gerçekleştirdiği inkılâplarla modern dünyanın sunduğu tüm imkânlardan yararlanmamızı sağlamıştır. Bağımsızlık aşkı, ilke ve inkılâpları ile mücadele azmi, şimdiye kadar olduğu gibi, bundan sonra da bizlere ilham kaynağı olmaya devam edecek, güç verecektir.

Milletimizin istiklali ve istikbali uğruna yaptıkları için O’na minnettarız.

Dünya var oldukça Türk Milleti O’nu kalbinin derinliklerinde sevmeye ve hayatın her alanında yaşatmaya devam edecektir.

Ruhu şad, mekânı cennet olsun.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.