Denizli Protokolünden 10 Kasım Mesajı

Denizli Protokolünden 10 Kasım Mesajı

Denizli Protokolü 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ile alakalı mesajlarını yayınlamaya başladı.

A+A-

vali-ali-atik-denizli-yks-mesaj-004.png

Denizli Valisi Ali Fuat Atik

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, ebediyete irtihalinin 82. yıl dönümünde saygı ve rahmetle anıyoruz.

10 Kasım, Türk milleti için matem günü olmakla beraber aynı zamanda Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, sahip olduğumuz bu büyük değeri bilerek, ideallerimizi gerçekleştirme konusundaki kararlılığımızı gösterme çabamızı hatırlama günüdür. Yalnızca büyük Türk milletinin değil, bütün insanlığın saygısını ve takdirini kazanmış büyük bir öndere sahip bir milletin yapabileceklerini anımsayıp daha ileriye gitme konusundaki azmine hız verme günüdür.

Böylesine büyük bir deha ve devlet adamı bize Cumhuriyet gibi büyük bir emaneti bırakmıştır. "İleri! İleri! Daima ileri!" diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 10. Yıl Nutku'nda: "Türk milleti çalışkandır. Türk milleti zekidir. Çünkü Türk milleti millî birlik ve beraberlikle güçlükleri yenmesini bilmiştir." diyerek büyük Türk milletinin karakterini ortaya koymuş birlik ve beraberliğin önemini vurgulamıştır.  Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bize emanet ettiği Cumhuriyetimizi her şartta korumak, ilerletmek, gösterdiği hedefe ulaşmak için çaba gösterip onu yücelterek sonsuza kadar yaşatmak, bizim, gelecek nesillere karşı en büyük görevimiz ve sorumluluğumuzdur.  

Bu duygu ve düşüncelerle, aramızdan ayrılışının 82. yılında, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Devlet Adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve O’nun nezdinde fedakârca canlarını ortaya koymuş tüm şehit ve gazilerimizi saygı, sevgi, minnet ve rahmetle anıyorum. Ruhları şad olsun.

8o7a3757-rektor-vekili-prof-dr-kutluhan.JPG

Rektör Vekili Prof. Dr. Kutluhan

Mesajında Atatürk’ün aydınlık geleceğe emin adımlarla ilerleyen Türkiye Cumhuriyeti Devleti için bir rehber olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Kutluhan, “Cumhuriyetimize sahip çıkmak ve ülkemizi müreffeh bir geleceğe taşıma konusunda var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk, sadece Türk milletinin değil; tüm mazlum halkların umudu, tarihin akışını değiştiren bir komutan ve milletine olan inancını her fırsatta dile getiren eşsiz bir devlet adamıydı. Milletimizden aldığı destek ile çağdaş bir devletin temellerini atan Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve idealleri; bilim, sanayi, mühendislik, tıp, eğitim ve geleceğin teknolojileri konularında yaptığı çalışmaların yanında yetiştirdiği alanında yetkin ve nitelikli insan gücü ile aydınlık geleceğe emin adımlarla ilerleyen Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne rehber olmaktadır. Dünya tarihinin yetiştirmiş olduğu en önemli liderlerden biri olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, diğer tüm alanlarda olduğu gibi eğitim alanında da önemli reformları hayata geçirmiş, ülkenin kalkınmasında ve her yönüyle gelişmesinde üniversiteleri önemli bir kurum olarak görmüştür. Bilimin ve teknolojinin ışığında gelişen ve güçlenen ülkemiz, üniversitelerde yapılan bilimsel çalışmalar ve yetiştirilen yetkin iş gücü ile dünyanın güçlü devletlerinden biri olma yolculuğuna hızla devam etmektedir. Kadim tarihimizde çok defa olduğu gibi bugün de bizim bütünlüğümüzü bozmaya ve bizleri yok etmeye çalışanların karşısında daima bir olmayı başarmış bir milletin evlatları olarak Atatürk’ün ‘En büyük eserim’ dediği ve aziz ecdadımızın emaneti olan Cumhuriyetimize sahip çıkacak, ülkemizi müreffeh bir geleceğe taşıma konusunda var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle Türkiye Cumhuriyeti’nin banisi, Gazi Mustafa Atatürk’ü ebediyete irtihalinin 82. yıl dönümünde şükran, saygı ve minnetle yâd ediyor, vatanımız uğruna canlarını feda etmiş aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum.”

d82682a5-a9b0-48d5-8ce8-090b270e7828.jpg

MHP Pamukkale İlçe Başkanı Mehmet Ali Yılmaz

Başkan Yılmaz mesajında, “Bütün hayatını bir milletin var olma mücadelesi üzerine şekillendiren ve kahraman ulusumuzla birlikte yepyeni bir devlet kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu yolda dost düşman tüm milletlerin takdirini kazanmış büyük bir asker ve devlet adamıdır.Bizlere düşen en büyük görev, fikir ve başarıları ile dünya milletlerine örnek teşkil etmiş olan Mustafa Kemal Atatürk’ün emanet ettiği cumhuriyete sahip çıkmak ve gelecek nesillere onun fikirlerini aktarmak olacaktır.Aziz vatanımızı,kahraman milletimizle dünyaya destan olan bir kurtuluş mücadelesi sonucunda kurtaran Ulu Önder’in ortaya koyduğu istikbal hedefini gerçekleştirmek ve ülkemizi ilelebet ileriye taşımak, biz ve bizden sonraki nesillerin yegâne emeli olacaktır. Tarih boyunca olduğu gibi Kurtuluş Mücadelesi’nde de özgürlük ve bağımsızlık uğrunda en ağır şartlarda bile vatanı için canlarını feda eden ecdadımızın hatırasına layık olmak, bizlere böyle bir görev ve sorumluluğu yüklemektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle büyük komutan, büyük devlet adamı, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu ve Milli mücadelenin kahramanı Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 82.yılını Türk Milleti olarak rahmet ve minnetle anıyoruz” ifadelerine yer verdi.

denizli-intihar-chp.png

Cumhuriyet Halk Partisi Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu

Çavuşoğlu mesajında,   ''Ebediyete intikal edişinin 82’inci yıl dönümünde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü rahmet, minnet ve şükranla anıyor, aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyorum'' dedi.

Çavuşoğlu mesajında, "Bağımsızlık, özgürlük, demokrasi, hukuk devleti, kadın erkek eşitliği, her şeyden önemlisi insan onur ve haysiyetine yakışır bir yaşam, güzel bir ülke, işte tüm bu kazanım ve değerleri bundan 82 yıl önce sonsuzluğa uğurladığımız Atatürk’e borçluyuz. Savaş meydanlarında yokluklar içinde bu ülkeyi kuran Atatürk Anadolu topraklarında sadece emperyalizme diz çöktürmedi, büyük devrimlerin ışığında parlayan ve mazlum uluslara model olan Türkiye Cumhuriyeti’ni kurdu. Atatürk verdiği mücadele gerçekleştirdiği devrimlerle sadece Türk milletinin kaderini değiştirmedi, dünya tarihine de yön verdi. Bu nedenle dünyanın dört yanında milyonlarca insan bugün Atatürk’ün önünde saygıyla eğiliyor" dedi.

Karakteri bağımsızlık ve özgürlük olan Ulu Önder Atatürk'ün devrimci fikirlerinden ilham aldıklarını belirten Çavuşoğlu, "Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı, ilelebet payidar kalacak Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, bedenen aramızdan ayrılışının yıl dönümünde büyük bir özlem, saygı ve minnetle anıyorum. Cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandırmanın mücadelesini verdiğimiz bugünlerde ilhamımız, karakteri özgürlük ve bağımsızlık olan Ulu Önder Atatürk’ün ‘Milletin kayıtsız şartsız egemenliği’ anlayışına dayalı devrimci fikirleridir. Biliyor ve inanıyoruz ki demokrasiyle taçlandırılmış cumhuriyetimiz sayesinde, iktisadi bağımsızlığa ve sosyal devlet anlayışına dayalı üretime, herkes için adalet ülküsüyle işleyen bağımsız yargıya, fikri, vicdanı ve irfanı hür nesiller yetiştiren eğitim sistemine, toplumsal huzura ve komşularımızla barış içinde yaşamı öngören akılcı dış politikaya kavuşacağız. Bu bizim, Büyük Atatürk başta olmak üzere tüm vatanseverlere, cumhuriyetimizin kökleşmesi için yaşamın her alanında fikren ve bedenen mücadele etmiş tüm vatandaşlarımıza karşı ortak sorumluluğumuzdur. Bu duygu ve düşüncelerle, ebediyete intikal edişinin 82’inci yıl dönümünde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmet, minnet ve şükranla anıyor, aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyorum" ifadelerini kullandı.

26244-002.jpg

AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz

10 Kasımlar’ın, Atatürk’ün bize bıraktığı eserlerin zenginleştirilmesine ve yeni nesillere daha iyi anlatılmasına vesile olduğunu vurgulayan Başkan Filiz: “Bizlere bıraktığı büyük mirasın sahipleri olarak 10 Kasım gününde, O’nu kaybetmenin hüznünü yaşarken, bir yandan da ülkemiz için canla başla çalışıyor, bizlere işaret ettiği muasır medeniyet yolunda kararlılıkla yürümeye devam ediyoruz” dedi.

“ O’nun aziz hatırasının ortak hislerle yad edildiği bugün; herkese düşen en büyük görev; O’nun ideallerini, en ileri bir demokrasi bilinciyle hayata geçirmek ve böylece ülkemizi aydınlık yarınlara taşımaktır” diyen  Başkan Filiz mesajında devamla şu ifadelere yer verdi.

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk; kahraman bir komutan, muktedir bir politikacı ve büyük bir devlet adamı olarak çok önemli hizmetler ifa etmiştir. Türk milletinin kudret ve haşmetinden aldığı güçle, emperyalist mihraklara karşı verilen istiklal mücadelesinin hazırlayıcısı ve uygulayıcısı olarak, Türk tarihinin şahit olduğu en mümtaz kişilerden birisidir. Engin ileri görüşlülüğü, dünya gerçeklerini iyi bilmesi, insani değerlere verdiği önem, düşüncelerindeki evrensel boyut Atatürk'ü hiç şüphesiz insanlığın tarih boyunca yetiştirdiği dünyanın en önemli liderlerinden biri yapmıştır.

Atatürk, yeteneklerini ve dehâsını milleti için kullanmış, komutan, inkılâpçı, lider ve devlet adamı olarak kendisini büyük Türk milletinin bekasına adamış; askerî ve siyasî hamleleri ile Türkiye Cumhuriyeti'ne şekil veren temel düşünce ve görüşlerin mimarı olmuştur.

En güç koşullar altında bile insanımıza güvenilmesi, umudun hiçbir zaman yitirilmemesi gerektiğini bizlere öğretmiş ve milletimizin neleri başarabileceğini herkese göstermiştir.

Gazi Mustafa Kemal’in en büyük ideali, Türkiye'yi birlik ve beraberlik içinde, müreffeh bir ülke olarak muasır medeniyetler seviyesine çıkarmaktı. O’nun hatırasının ortak hislerle yad edildiği bugün; herkese düşen en büyük görev bayrağını daha ilerilere taşımak olmalıdır. Bunları hep beraber omuz omuza başaracağımıza inancımız tamdır.

10 Kasım Türk Milleti için; anma günü olduğu kadar, sahip olduğu milli ve manevi değerlere sahip çıkarak, çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine çıkma hedefimizi gerçekleştirme konusunda kararlılığını gösterme günüdür.

Kurucu Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve AK Partimiz’in  icraatlarıyla; Gazi Mustafa Kemal’in aramızdan ayrılışının seneyi devriyesinde, O’nun ideal ve arzuları doğrultusunda; Güçlü bir Türkiye'ye doğru emin adımlarla ilerlemekteyiz.

Milletimizi, bir milli doğruluş ve milli duruş etrafında birleştirerek, Cumhuriyetimizin 100.yıldönümünü kutlayacağımız 2023 yılında “lider ülke Türkiye” vizyonu etrafında yola çıkmak, başarı için yegâne seçeneğimizdir. Ancak böylesi bir yüksek hedef, Atatürk’ün emanetinin ve mirasının layıkıyla taşındığını işaret edebilir.

Bu duygu ve düşüncelerle vefatının 82. yıl dönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve dava arkadaşlarını, vatanı uğruna canlarını feda etmiş şehitlerimizi, gazilerimizi şükranla, minnetle ve saygıyla anıyorum.''

c27d927a-3669-4d16-b6d4-feb493a725ce.jpg

İYİ Parti Denizli İl Başkanı Raziye Akışık

Akışık, “Türk İstiklal mücadelesinin kahramanı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete intikal edişinin 82’inci yıl dönümünde rahmetle, minnetle, özlemle anıyoruz” dedi.

10 Kasımları yıllar öncesinin kazanımlarını sahiplenme, koruma, güçlendirme ve geleceğe taşıma günü olarak görüyoruz, diyen İYİ Parti Denizli İl Başkanı Raziye Akışık, “ 10 Kasımlar ‘matem günü’ değil mücadele günüdür. Bizler bugünün anlam ve önemini asla unutmayacak, unutturmayacağız. Bugün Atatürk’ün düşüncelerinin, ilke ve inkılaplarının ölümsüz oluşunu görmenin coşkusunu iliklerimize kadar yaşayıp bir kez daha tüm benliğimizle Atatürk’ün gösterdiği hedefe ilerleyeceğiz.

10 Kasım Atatürk’ü anlamak, vatanın bölünmez bütünlüğüne sahip çıkmak ve güzel vatanımızı aydınlık yarınlara taşımaktır. 10 Kasım O’nun, “Benim en büyük eserim” dediği Cumhuriyet’in ne büyük bir miras olduğunu yeniden hatırlamaktır. 10 Kasım “Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.” diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü hatırlamak, fikirlerini ve eserlerini daha iyi anlamaya çalışmaktır.

Aklın ve bilimin rehberliğini kendimize rehber edip, manevi mirasının sahipleri ve savunucuları olarak bizler;  doğruluktan, adaletten, demokrasiden ve eşitlikten asla vazgeçmeyeceğimize; açmış olduğun uygarlık yolundan zerre tereddüt göstermeden ilerleyeceğimize, eserlerine ve mirasına sonsuza dek sahip çıkacağımıza söz veriyoruz.

Aramızdan ayrılışının 82’inci yılında Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı, vatanımızın umut kaynağı, Cumhuriyetimizin kurucusu, aydınlık Türkiye'nin sembolü, gönlümüzdeki erişilmez yerin sahibi olan Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmetle minnetle ve özlemle anıyoruz” diye konuştu.

thumbnail-catlik.jpg

AYSİAD Başkanı Mahmut Catlık

“ Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete  uzanışının 82.  yılında, Kurtuluş   Savaşında   emeği geçmiş  tüm  silah arkadaşları ve askerlerimizle birlikte rahmetle anıyoruz. ruhları şad mekanları cennet olsun.

Büyük Atatürk tarihimizin en karanlık en ümitsiz devrinde ilkeleri, inkılapları ve  vatan   sevgisiyle  dolu  yüreğiyle  yurdumuzu bataklığa saplanıp   gitmekten kurtarmış milletimize milli  demokratik  akılcı  ve  laik bir düzen sağlayarak Türk özgürlük ve bağımsızlık hareketinin önderliğini yapmıştır. Türk ufuklarından bir güneş gibi doğarak sadece bize değil, bağımsızlık mücadelesi veren tüm uluslara örnek  olmuştur.

Tarihi doğru yorumlamamız gerekirse Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve inkılaplarının yanında dinimize, dilimize, sanata, matematiğe vb. gibi birçok olguya hayat verdiği ve büyük çalışmalar yaptığını görebiliriz.

Mustafa Kemal Atatürk’ü  zihinlerden  ve   gönüllerden   silmek isteyenler, bizler yaşadığımız sürece bunu  asla başaramayacaklardır

Milli Mücadelenin 101. yıl dönümünde Türk milletinin birlik ve beraberlik ruhunu, kadınıyla, çocuğuyla verdiği mücadelenin fitilini ateşleyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk bir konuşmasında ben, 1919 yılı mayısı içinde Samsun’a   çıktığım günlerimde, maddî hiçbir kuvvet yoktu. Yalnız büyük Türk milletinin soyluluğundan doğan ve benim vicdanımı dolduran yüksek ve manevî bir kuvvet vardı. İşte ben bu ulusal kuvvete, bu Türk milletine güvenerek işe başladım. ben Türk ufuklarından bir gün kesinlikle bir güneş doğacağına, bunun sıcaklık ve kuvvetinin bizi ısıtacağına, bundan bize bir güç çıkacağına o kadar emindim ki, bunu âdeta gözlerimle görüyordum  demiştir.

 Ayrıca   Gazi Mustafa Kemal Atatürk   1920 yılında mecliste bir konuşmada şu sözleri sarf ediyor. “Tek başıma kalsamda mücadeleye ahdettim”  şunu biliniz ki, bütün arkadaşlarım   beni yalnız bırakıp gitseler, ben bu meclis-i  ali de tek başıma kalsam da, mücadeleye ahdettim. düşman adım adım  her tarafı işgal ederek Ankara’ya kadar  gelecek olursa ben bir elime silahımı, bir elime de Türk bayrağını alıp elma dağına çıkacağım. Burada tek başıma son kurşunuma kadar düşmanla çarpışacağım sonrada bu mukaddes bayrağı göğsüme sarıp şehit olacağım.

Bu bayrak kanımı sindire sindire  emerken ben de milletin uğruna hayata veda edeceğim, huzurunuzda buna and içiyorum demiştir.

İşte milli mücadele bu ruhla, Türk milletine duyulan bu sevdayla atılmıştır. Bu güzel vatan düşmandan temizlenmiş ve milletine gerçek sahiplerine teslim edilmiştir.

Türkiye Cumhuriyeti devleti fikri hür vicdanı hür, irfanı hür nesiller sayesinde bugünlere ulaşmış,  milletimizin üstün fazilet  ve fedakarlıklarıyla temellenmiş ve güçlenmiştir.

Tarihi yalan yanlış ezberleyen değil onu yorumlayan, başarılarından feyz alan olumsuzluklarından  ders çıkartan, hainlerin   adını    unutan, ancak    faaliyetlerini    asla  unutmayan , Türk vatandaşları   olarak  bizler bilmeliyiz  ki, Türkiye   Cumhuriyeti   bir    anttır. Atatürk’ün ve kahraman Türk ordusunun armağanı bir anttır. Bu ant anamızın ak sütü gibi helal, yediğimiz ekmek gibi su gibi gereklidir.

En büyük görevimiz Türkiye Cumhuriyeti’nin  bölünmez  bütünlüğünü koruyarak bize bırakılan bu büyük mirası daha da geliştirerek aklın ve bilimin ışığında, teknolojide, matematikte, sporda, kültürde ülkemizi en iyi şekilde temsil etmektir.

Her 10 Kasım'da olduğu gibi bu 10 Kasım'da da Atatürk'e olan bağlılığımızı ve sevgimizi ortak düşünce ve duygularla bir kez daha dile getiriyor, büyük önderimizi özlemle anıyoruz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.