Denizli Protokolünden 10 Kasım Mesajları

Denizli Protokolünden 10 Kasım Mesajları

Denizli protokolünün Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 83. yıl dönümü münasebetiyle yayımladığı mesajlar.

A+A-

vali-ali-atik-denizli-yks-mesaj-014.png

Denizli Valisi Ali Fuat Atik

Aziz milletimizin sathı müdafaa ile destansı mücadele verdiği kurtuluş savaşımızın önderi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, milletinden aldığı inançla sayısız başarılar elde ettiği askeri ve siyasi dehası ile dünya tarihinde saygın yer edinmiş bir liderdir.

Ömrünü, vatanı ve milleti uğrunda cepheden cepheye koşarak harcamış, her alanda gelişmiş bir ülke hedefiyle adımlar atmıştır. Onun azmini ve önderlik vasıflarını gençlerimize aktarmalı, millet iradesinin güvencesi ile bizlere emaneti olan Cumhuriyetimizi sonsuza dek yaşatmak ve hep ileriye taşımak için üzerimize düşen vazifeleri, hep birlikte yerine getirmeliyiz.

Engin ileri görüşlülüğü, dünya gerçeklerini iyi bilmesi, insani değerlere verdiği önem, düşüncelerindeki evrensel boyut Atatürk'ü, hiç şüphesiz insanlığın tarih boyunca yetiştirdiği dünyanın en önemli şahsiyetlerinden birisi yapmıştır. Bizler de bugün üzerimize düşen sorumlulukların bilinciyle Atatürk’ün ilke ve inkılaplarıyla aydınlattığı uygarlık yolunda, kararlı ilerleyişimizi sürdürmek için var gücümüzle çalışmalıyız.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk: "Bir milletin başarısı, mutlaka bütün millî güçlerin bir istikamette oluşmasıyla mümkündür. Bu nedenle bilelim ki elde ettiğimiz başarı, milletin güç birliği etmesinden, ortak hareket etmesinden ileri gelmiştir. Eğer aynı başarı ve zaferleri gelecekte de tekrarlamak istiyorsak aynı esasa dayanalım ve aynı şekilde yürüyelim." diyerek ortak gaye etrafında hareket etmenin, birlik olmanın önemini bizlere hatırlatmış ve yol gösterici olmuştur.

Birlik ve beraberlik içerisinde her türlü engeli aşan ecdadımızın, millî ve manevi değerlerine her daim sahip çıkarak; vatanın düşmanlardan temizlenmesi ve bayrağın gönderden inmemesi için şehitlerimizin gözlerini kırpmadan canlarını feda ettiğini, gazilerimizin de cansiperane fedakârlık gösterdiğini asla unutmamalıyız.

 Bu duygu ve düşüncelerle vefatının 83. yıl dönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını; vatan uğruna can veren aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, saygı ve şükranla anıyorum.

s-003.jpg

Denizli Baro Başkanlığı

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere miras bıraktığı Cumhuriyetimizin savunucuları olarak, onun ilkelerine olan bağlılığımızı bugün bir kez daha tüm dünyaya ilan ediyor, Atamızı aramızdan ayrılışının 83. yılında minnetle ve rahmetle anıyoruz.

10 Kasım 1938 tarihi bir devrin sonu değil, Atatürk’ün bizlere miras bıraktığı ‘en büyük eserim’ dediği Cumhuriyetimizi, daha güçlü hale getirmek; “muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak” için yeni bir dönemin başlangıcıdır. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emanet ettiği Cumhuriyetimizi korumak, değerlerine sahip çıkmak, onun ilke ve inkılaplarının izinde şanlı tarihimizin zaferlerini canlı tutmak ve bunları gelecek nesillere aktarmak hepimizin görevidir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün  “Ey yükselen yeni nesil! İstikbal sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk, onu devam ettirecek sizlersiniz” sözünde olduğu gibi tüm gücümüzle Cumhuriyetimizi her alanda yüceltmeye ve yaşatmaya devam edeceğiz.

Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu, Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ü ve silah arkadaşlarını, vatanımız uğruna canlarını feda etmiş şehitlerimizi, gazilerimizi bir kez daha saygıyla ve şükranla anıyor, emanetini koruyacağımıza söz veriyoruz.

bulent-cavusoglu-denizli-devlet-bahceli-yanit-010.png

Cumhuriyet Halk Partisi Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu,

 “Gençlik yıllarından itibaren demokrasi düşüyle hareket eden, özgürlük ve bağımsızlığı karakter edinen Büyük Önder Atatürk, Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandırma mücadelesi verdiğimiz bugünlere de ışık tutmaktadır.

Fikir ve eserleriyle, yaşadığı dönemin ötesinde yüzyıla damgasını vuran, milletiyle birlikte kurduğu Türkiye Cumhuriyeti Devleti sınırlarının çok ötelerinde de çarpan mazlum ve masum kalplerde derin izler bırakan bu büyük insanı anmanın hüznünü yaşıyoruz. Atatürk, yaşamını milletine adayarak bağımsızlık ve özgürlük yolunda tüm güçlüklere direnmiş, kazandığı büyük başarılarla dünyaya örnek olmuş, ülkesinin her alanda yücelmesi için yılmadan çaba göstermiş bir liderdir.

 O'nun eşsiz devrimci fikirleri ile aydınlattığı bu yolun sonunda, inanıyorum ki ülkemiz, bağımsız yargı ve eksiksiz bir millet egemenliğine kavuşacaktır. Cumhuriyetin fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür evlatları, ülkemizin siyasi bağımsızlığını ekonomik bağımsızlık ile perçinleyecek, liyakat esasına dayalı, laik, demokratik ve sosyal hukuk devleti tüm ilkeleriyle, Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında hayata geçirilecektir. Bu duygu ve düşüncelerle ebediyete intikalinin 83’üncü yıl dönümünde Atatürk ve silah arkadaşlarıyla vatanımız için şehit düşmüş tüm kahramanlarımızı rahmetle anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum, tüm gazilerimize şükranlarımı sunuyorum

yucel-gungor.jpeg

Ak Parti il Başkanı Yücel Güngör

10 Kasım 1938 günü ebedi âleme uğurladığımız Cumhuriyetimizin kurucusu,  bağımsızlığımızın mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, 83.’ncü ölüm yıldönümünde Türk Milleti olarak bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz.

Hayatını ülkesine ve milletine adayan Atatürk, ülkenin içinde bulunduğu zor şartlara ve sahip olduğu sınırlı imkânlara rağmen, milletinden aldığı güç ve destekle bağımsız ve millet egemenliğine dayanan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna liderlik ederek milletimize aşıladığı kurtuluş azmi ve cesaretiyle istiklal ve istikbal yolunda her türlü engelin nasıl aşılabileceğini göstermiştir.

Atatürk, hürriyet aşkının ölümsüzlüğüne, milli varlık ve birliğimizin bekasına inandı. Yüreklerdeki vatan, bayrak ve millet sevgisini tazeleyerek, Ay yıldızlı bayrağımızın gölgesinde hayat bulan farklılıklarımızla birlikte ahenk içerisinde, kardeşçe nasıl yaşayabileceğimizi tüm dünyaya gösterdi.

Kayıtsız ve Şartsız millet egemenliğine bağlı bir devlet  olarak gelişmiş medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma hedefimize doğru yürüyüşümüz  devam etmektedir..“Benim naciz vücudum bir gün elbet toprak olacaktır, fakat Türkiye Cumhuriyeti sonsuza kadar  payidar kalacaktır.” diyerek yolumuzu ve yönümüzü çizdi.

Bu duygu ve düşüncelerle aramızdan ayrılışının 83’ncü yıl dönümünde, Cumhuriyet'imizin kurucusu,  Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, rahmet ve minnetle anıyorum.”

img-8792.jpg

Denizli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Tefenlili

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 83. yıldönümü dolayısıyla bir anma mesajı yayımlayan Denizli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Tefenlili mesajında, “O tüm dünyanın örnek aldığı eşsiz bir komutan, dahi bir devlet adamıdır” dedi. Atatürk’ün aramızda olmasa da fikirleri ile daima yol gösterici olduğuna dikkat çeken Başkan Tefenlili anma mesajının devamında şu görüşlere yer verdi:

Milletimizin bağımsızlık mücadelesini başlatan ve mücadelemize önderlik eden Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 83. seneyi devriyesinde rahmetle yad ediyorum.

Kısa sürede başardıklarıyla bir Milletin yeniden doğuşuna öncülük eden Atatürk, yok olmanın eşiğinden dönen Milletimizin kalkınmasında en büyük yol gösterici olmuştur.

Gerek komutanlığı, gerekse de devlet adamlığı ile tüm dünyanın takdirini kazanan Atatürk, vefatından yıllar sonra bile ileri görüşlülüğü ile yolumuzu aydınlatmaktadır.

Kendisi aramızda olmasa da eserleri sonsuza kadar yaşayacak, çağları aşan fikirleri daima yolumuzu aydınlatacaktır. İş dünyası olarak O’nun bıraktığı eserlere ve fikirlerine her zaman sahip çıkacağız.

Cumhuriyetimizin kurucusu Başkumandan Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha saygı, minnet ve rahmetle anıyorum. Bıraktığı mirası daha da güçlü kılmak için var gücümüzle çalışacağız.”

ssds-001.png

DEVA Partisi Denizli İl Başkanı Bekir Kırar

Cumhuriyetimizin kurucusu, bağımsızlığımızın mimarı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 83. yıl dönümünde, özlem, sevgi ve saygıyla anıyoruz. Ülkemizin kurtuluşu için yaptığı mücadele ile herkesin takdirini kazanan Atatürk bu mücadelesiyle Türk’ün gücünü bir kez daha dünyaya göstermiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ileriyi görme yeteneği, askeri dehası, olağanüstü devlet adamlığı ve kısa sürede Türkiye Cumhuriyeti’ni çağdaş medeniyetler seviyesine yükselttiği nokta ile büyük bir lider olduğunu tüm dünyaya ispatlamıştır.

Savaştan yeni çıkan, yorgun bir ülkeyi ayağa kaldıran Mustafa Kemal Atatürk, reformcu kişiliğiyle çağdaş uygarlık seviyesinde bir toplumun temellerini atmıştır.

Her zaman akıl ve bilimi rehber kabul eden Atatürk, Türkiye'ye ve Türk toplumuna çok değerli bir vizyon sunmuştur. Atatürk'ün sunduğu bu vizyon ile ortaya çıkan Cumhuriyet değerleri Türkiye'de özgür iradenin, demokrasinin ve kalkınmanın temeli olmuştur. En büyük eserim dediği Türkiye Cumhuriyeti Atatürk’ün ilkeleri ile her zaman yaşatılmaya devam edecektir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.