Denizli Protokolünden 12 Mart Mesajı

Denizli Protokolünden 12 Mart Mesajı

Denizli protokolünün İstiklal Marşının kabulünün 99. Yıl dönümü ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u anma mesajları...

A+A-

Denizli Valisi Ali Fuat Atik

vali-ali-atik-denizli-yks-mesaj-007.png

İstiklal Marşı’mız; Türk Milleti’nin bağımsızlığını elde etmek için son nefesine kadar azim ve kararlılıkla verdiği destansı mücadelenin vücut bulmuş halidir.

 Bugün, her okunduğunda gücümüzü ve bağımsızlığımızı ifade eden büyük bir coşkuyla dile getirdiğimiz İstiklal Marşı’mızın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde millî marş olarak kabul edilmesinin 100. yıl dönümünü ve "Doğduğumdan beridir aşığım istiklale" diyen vatan şairi Mehmet Akif Ersoy’u gururla yâd ettiğimiz en müstesna gündür.

Esareti kabul etmeyerek bağımsızlığı için binlerce yıldan beri mücadele veren bir milletin en büyük zaferidir hürriyet. Böyle büyük bir mücadelenin kahramanları olan bir ecdadın mirasçıları olarak bugün bizlere düşen en büyük görev; Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde her türlü olumsuzluğa rağmen Kurtuluş Savaşı’nı kazanan atalarımızın bize bıraktığı bu cennet vatana sahip çıkmak ve İstiklal Marşı’mızı coşkuyla söyleterek ay yıldızlı bayrağımızı tüm dünyada dalgalandıracağımız büyük başarılar kazanmaktır.

Bütünüyle aziz milletimizin karakterini yansıtan İstiklal Marşı’mızın kabulü vesilesiyle, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve O’nun kahraman silah arkadaşları olmak üzere, bu toprakları vatan yapan Aziz Şehitlerimizi, Gazilerimizi ve vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u büyük bir minnet, rahmet ve saygıyla anıyorum.

Ak Parti Denizli İl Başkanı Yücel Güngör

zzz.jpg

 “Aziz milletimizin verdiği destansı mücadelenin kelimelere en güzel şekilde büründüğü metin olan İstiklal Marşı'mız, bundan tam 99 yıl evvel Türkiye Büyük Millet Meclisi'miz tarafından 'milli marş' olarak kabul edilmiş ve milletimizin gönlünde büyük bir kabul, takdir ve sevgiyle yer edinmiştir.

Milli Mücadelenin devam ettiği dönemde büyük şair ve mütefekkir Mehmet Akif Ersoy tarafından kaleme alınan İstiklal Marşı, İstiklal Harbinin de adeta rehberi olmuştur.

Milli mücadele yıllarında yazdığı şiirleri, yazıları ve Anadolu’nun değişik vilayetlerinde verdiği vaazlarıyla, karamsarlığa düşen aziz milletimize mücadele ruhunu aşılayarak, İstiklal Savaşının kazanılmasında büyük katkılarda bulunan Mehmet Akif Ersoy, eserleriyle ve yılmak bilmeyen azmiyle günümüzde de bizlere ışık tutmaya ve öncülük etmeye devam etmektedir.

 O, yaşadığı dönemin zorluklarına rağmen değerlerine ve davasına bağlılığı, milletine, dostlarına karşı şefkatli, merhametli, mütevazı olması, Ülkesini, ideallerini, inancını tehdit edenlere karşı dik duruşu ile her zaman örnek şahsiyetlerden biri olarak milletimizin gönlünde yerini almıştır.

 Bugün bizlere düşen görev; milli birlik ve beraberliğimizin temel unsurlarını, milletimizin bağımsızlığa olan tutkusunu, vatan ve bayrak sevgisini, mücadeleci ruhunu en iyi biçimde tasvir eden büyük dava adamı Mehmet Akif Ersoy’u ve eserlerini iyi anlamak ve gelecek nesillere aktarmaktır.

 Bu duygu ve düşüncelerle; eserleri ve hayatıyla bir fazilet abidesi olan Mehmet Akif Ersoy’u vefatının 99. yıldönümünde bir kez daha saygı, minnet ve rahmetle anıyorum.”

Cumhuriyet Halk Partisi Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu

denizli-intihar-chp-001.png

Başkan Çavuşoğlu açıklamasında, “Türk milletinin bağımsızlığa ve kutsal değerlerine olan inancını destanlaştıran İstiklâl Marşı’mızın, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde ‘Milli Marş’ olarak kabul edilişinin 100’üncü yıl dönümünü büyük bir gururla kutlamaktayız" dedi.

Türk ulusunun kendisini esir etmek isteyen güçlere karşı topyekûn verdiği bir savaş ile ulusal benliğini kurtardığı ve bağımsızlığa olan tutkusunu destanlaştırdığı istiklâl mücadelemiz, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un muhteşem mısralarıyla ölümsüzleşmiştir. Gönül ve fikir dünyamızın inşasında çok önemli bir rol üstlenen, hayatı boyunca hak davası yolunda olmayı, temel felsefe edinmiş Mehmet Akif’i tanımak ve yeni nesillere tanıtmak öncelikli görevimizdir.

İstiklâl Marşı; milletimizin bağımsızlık aşkının, imkânsızlıklar içerisinde gösterdiği büyük kahramanlığın, azim ve fedakârlıkla verdiği kurtuluş mücadelesinin sembolüdür. Yüce Türk milletinin hiçbir dayatmaya asla boyun eğmeyeceğinin haykırışı olan İstiklal Marşı’mız; gerektiğinde milletimizin birlik ve beraberlik ile başaramayacağı hiçbir şeyin olmadığının da göstergesidir. Bu düşüncelerle; İstiklâl Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabulünün yıl dönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, vatan şairi Mehmet Akif Ersoy’u, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)  Denizli İl Başkanı Ziya Gökalp

milli.jpg

İstiklal Marşımızın kabulünün 100’üncü yıl dönümünü nedeniyle mesaj yayınlayan MHP İl Başkanı Gökalp, “İstiklal Marşı milli direniş mührü ve mukadderatında teslimiyetçiliğe yer olmayan Türk milletinin adeta atar damarıdır. Her daim feyz aldığımız, kahramanlarımızı minnetle yâd ettiğimiz, köklerimize sımsıkı tutunduğumuz, kutsal değerlerimize sahip çıktığımız, topraklarımıza namert eli değdirmediğimiz milli destanımızdır. Bugün İstiklal Marşı’nın kabulünün 100’üncü yılını kutlamak büyük bir şeref nişanıdır” diye konuştu.

Gökalp mesajında şu görüşlere yer verdi:  “İstiklal Marşının o ruhunu hissetmek, işgale başkaldırışı her zerremizde solumak, İstiklal Marşının muhteviyatını anlamak, aziz şehitlerimizin hatıralarını hafızalarda hep taze tutmak, milli marşımızı çocuklarımızın, genç dimağların yüreğine zerk etmek her Türk vatandaşının asli görevidir. İstiklal Marşını anlamayan, ona saygısızlık yapanlar, çevremizde bağımsızlıklarını yitiren milletleri gördükçe bağımsızlığın önemini daha da iyi kavrayacaktır. Dün nasıl bu topraklar kanla yoğrulduysa, Türkler vatanını korumak için her türlü fedakârlıkta bulunduysa, bağımsızlık mücadelesi verdiyse, bugün de benzer bir mücadele bu kez yabancı devletlerin piyonu olan terörizme karşı verilmektedir.  İstiklal Marşımızın kabulünün 100’üncü yıl dönümünü kutluyor; İstiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u şükran ve rahmetle anarken, onun “Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın” duasına yürekten “Amin” diyoruz. Üstadın ruhu şad, mekânı cennet olsun.”

MHP Pamukkale İlçe Başkanı Mehmet Ali Yılmaz

cd639072-cd51-4b11-a570-89ab4e055669.jpg

Bugün 12 Mart 1921 tarihinde İstiklal Marşımızın, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 100.yıldönümünü anıyoruz.  Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşı'yla milletimizin duygu ve düşüncelerine en iyi şekilde tercüman olmuştur. Tarih boyunca sayısız destanlar yazmış olan kahraman milletimizin, vatanımızın bağımsızlık ve hürriyeti için göstermiş olduğu büyük fedakârlığın timsali olan İstiklal Marşı,  Türk milletinin vicdanın ortak sesidir.

İstiklal mücadelesiyle bağımsızlığını kazanmış bir millet olarak birlik ve beraberliğimizi muhafaza etmeliyiz. Bu vatanın hangi badireler neticesinde kurulduğunu genç nesillere aktarıp,bu bilinci aşılamalıyız.

Bu düşüncelerle, İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü'nde İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabulünün 100.yıl dönümünü kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, İstiklal Marşımızın Şairi Mehmet Akif Ersoy'u ve tüm şehitlerimizi bir kez daha minnet, şükran ve rahmetle anıyorum.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.