Denizli Protokolünden 19 Mayıs Mesajı

Denizli Protokolünden 19 Mayıs Mesajı

Ülke olarak 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı idrak etmenin heyecanı içindeyiz. Denizli protokolünden de bu özel gün hakkında mesajlar gelmeye başladı.

A+A-

thumbnail_vali_hasan_harahan_fotograf.jpg

Denizli Valisi Hasan Karahan 

Türk Milletinin bağımsızlık umutlarının inanca dönüştüğü, kurtuluş ateşinin yakıldığı tarih olan 19 Mayıs 1919 “Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı” nın 100. yıldönümünü birlikte kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz.

19 Mayıs, esareti kabul etmeyen, zulme ve zalime asla boyun eğmeyen Aziz Milletimizin varlık-yokluk mücadelesinin ilk adımıdır. Tarihimizin önemli dönüm noktalarından biri olan 19 Mayıs, Cumhuriyetimizin kuruluş müjdesi, milletimizin istiklalinin umut ışığı olmuştur.

 Milletimizin tarih sahnesinde bir defa daha ayağa kalkışının, sesinin yükselişinin ve milli mücadelemizin başlangıcı olan bu anlamlı gün,  Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK tarafından Türk Gençliğine armağan edilmiştir.

"Biz her şeyi gençliğe bırakacağız… Geleceğin ümidi, ışıklı çiçekleri onlardır. Bütün ümidim gençliktedir." diyen ve bu sene 100. yıldönümünü kutlamakta olduğumuz 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı gençlere armağan eden Atatürk; “Sizin gibi gençlere malik oldukça, bu vatan ve milletin, şimdiye kadar elde etmeyi başardığı zaferlerin üstüne çok daha büyük zaferler koyabileceğine şüphe etmiyorum.” diyerek gençliğe olan inancını ortaya koymuştur.

Sevgili Gençler;

Güçlü ve müreffeh bir Türkiye idealini yaşatarak geleceğe taşıyacak, geleceğimizin teminatı, umudumuz ve en büyük zenginliğimiz sizlersiniz. Gençlerine güvenen, onları en iyi şekilde yetiştiren milletler ilelebet mevcudiyetlerini sürdürebilirler. Sizlerin, milli ideallerin peşinden kararlılıkla giden, milli ve manevi değerlerine sahip çıkan, vatanını seven, ahlaklı ve öz güvenli bireyler olarak yetişmeniz en büyük arzumuzdur.

Toplumsal bilinci yüksek, istiklal ve istikbale yönelik hedefleri olan, milli birlik ve beraberliğimize, geçmişimizden getirdiğimiz değerlere sahip çıkan erdemli bir nesil, geleceğini sağlam temeller üzerine inşa eden Büyük ve Güçlü Türkiye’nin en önemli güvencesidir.

 Bu büyük sorumluluğun bilinci içinde olan gençlerimizin, tarihimizden ve değerlerimizden aldıkları güç ve ilhamla, ülkemizi hep birlikte daha huzurlu günlere taşımak için gayret edeceklerine inancımız tamdır.

Bu duygu ve düşüncelerle; 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı kutluyor, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK başta olmak üzere, İstiklal Savaşı’mızın bütün Kahramanlarını, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve veren tüm Aziz Şehitlerimizi, Kahraman Gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.

gencler2.jpeg

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı yayımladığı mesaj ile kutladı. Şahin Tin; "Millet olarak İstiklal şuuruyla yetişen gençlerimize her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Bizler gençlerimize güveniyoruz" dedi.

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Mesajında "19 Mayıs 1919 Tarihi Milletimizin kendi özgür iradesine, istiklal ve istikbaline her koşulda nasıl sahip çıktığını tüm dünyaya ilan ettiği bir dönüm noktasıdır" diyen Milletvekili Şahin Tin; "19 Mayıs tarihi, dosta güven düşmana korku saldığımız, sefere çıkıp zaferi Allah’tan beklediğimiz önemli bir adımdır. Kurtuluş savaşımızın ilk adımını atan ve İstiklal meşalesini Samsun’da yakan milletimiz, birlik ve beraberlik içinde cesaretle ve kararlılıkla eşsiz bir mücadele sergilemiş ve başarı elde etmiştir. Cumhuriyetimizi kurarak taçlandırılan bu zafer gücümüze güç katmıştır" dedi.

"GENÇLERİMİZ ARTIK DAHA AKTİF"

 "Millet olarak İstiklal şuuruyla yetişen gençlerimize her zamankinden daha çok ihtiyacımız var" diyen Milletvekili Şahin Tin; "Tarihine sahip çıkan, milli değerlerine bağlı her açıdan nitelikli ve donanımlı bir gençliğin ülkemizi daha iyi noktalara taşıyacağı şüphesiz aşikârdır. Bizler gençlerimize güveniyoruz. Elbette gençlerimize yönelik her zaman çok önemli adımlar atıldı. Ancak AK Parti olarak bizler gençlerimize duyduğumuz güveni somut olarak ortaya koyduk. Gençlerimizin siyasette ve devlet yönetiminde daha aktif yer almalarını sağlayıp yönetime katılım oranlarını artırdık. Kurtuluş savaşını zafere taşıyan irade, cesaret ve inanç bugün hala dipdiri ve taze... Bizler o heyecanın ve o ruhun gençlerimizin gözünde ışıl ışıl parladığını çok net görüyoruz. Bu heyecan bizim geleceğe olan umutlarımızı yüceltmekte, sarsılmaz gücümüzü ayakta tutmaktadır" ifadelerine yer verdi.

"GENÇLİK DEMEK GELECEK DEMEK"

"Bizim için gençlik demek gelecek demek" diyen Milletvekili Şahin Tin, mesajını şu sözlerle tamamladı: "Biz onların memleket aşkına ve ay yıldızlı bayrak sevdasına sonuna kadar güveniyoruz. Gençlerimizin güzel yarınlara koşabilecekleri için yeni yollar açıyor, yeni hedefler koyuyoruz. Ülkemizi daha iyi noktalara taşıyacaklarına yürekten inanıyoruz. Ecdat yadigârı bu aziz vatanı en iyi şekilde koruyacak olanlar şüphesiz gençlerimizdir. 15 Temmuz’da olduğu gibi istiklal ve istikbalimiz söz konusu olduğunda vatana sahip çıkacak ve canını seve seve bu topraklar için feda edebilecek bir gençlikle bu kutlu yolda ilerliyoruz.‪ Geleceğimizin teminatı gençlerimizin ve milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı en kalbi duygularla tebrik ediyor, başta Gazi Atatürk, silah arkadaşları olmak üzere bu aziz topraklar için mücadele veren tüm kahramanlarımızı rahmetle ve tazimle yâd ediyorum."

avni-orki-001.jpg

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı mesajı yayımlayarak, “Bağımsızlık uğruna tüm Dünya’ya Türk’ün gücünü, inancını gösteren Kurtuluş Savaşı’nın fiilen atılan ilk adımındaki heyecanı ve coşkuyu aradan geçen 100 yıla rağmen halen yüreklerimizde taşıyoruz” dedi.

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Cumhuriyeti’mizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışıyla, Türk Milleti’nin milli mücadelesinin resmen başlatan büyük adımın 100. yıldönümünün coşkusunu yaşadıklarını belirtti. “19 Mayıs, Türk Milleti’nin bağımsızlık yolunda Samsun’da yakılan özgürlük meşalesi, bağımsızlık yolunu aydınlatan ışık olmuştur” diyen Başkan Örki, mesajında şu görüşlere yer verdi; “Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşlarının ve Türk Milleti’nin milli mücadele ruhuyla bir destan yazılmış, Türkiye Cumhuriyeti Devleti tüm dünyaya bağımsızlığını kabul ettirmiştir. Gazi Mustafa Kemal’in gençlere emanet ettiği bu önemli günün 100. yılına ulaşmanın gururu ve coşkusunu yaşıyoruz. Türk gençliği, kendisine emanet edilen bu vatanı, bu toprakları ilelebet koruyacağına ve daha da ileriye taşıyacağına inancımız tamdır. Bizler, gençlerimizin geleceğimizin teminatı olduğunu biliyor ve bu düşüncelerle Pamukkale Belediyesi olarak eğitime büyük önem veriyoruz. Her zaman gençlerimizin yanında yer almaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyeti’mizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ile İstiklal Mücadelemizin tüm kahraman şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimizi minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz. Cumhuriyetimizi ilelebet payidar kılacak umudumuz gençlerimizin de Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum”.

dtb,-ibrahim-tefenlili,-19-mayis-mesaji,-denizli.png

Denizli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Tefenlili

Denizli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Tefenlili 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı vesilesiyle bir mesaj yayımladı.

19 Mayıs’ın bağımsızlık yolunda ilk kıvılcım olduğunu söyleyen Başkan Tefenlili, Mustafa Kemal Atatürk’ün yaktığı ateşin bugün de Türkiye’nin yolunu aydınlattığını dile getirdi.

19 Mayıs 1919 yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak bağımsızlık ateşini yaktığını belirten DTB Başkanı Tefenlili mesajında şu görüşlere yer verdi:

Büyük Gurur ve Sevinç

“100. yıl dönümünü büyük bir gurur ve sevinç ile kutladığımız 19 Mayıs, sayısız zaferlere sahip olduğumuz şanlı tarihimizdeki en önemli günlerinden biridir. İşgal altındaki vatanımızı kurtarmak için 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk istiklal mücadelesi yolunda ilk adımı atarak milletimizin en büyük umudu olmuştur. O gün Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının başlattığı mücadele bugün geldiğimiz noktanın yolunu açmıştır. Ayrıca, istikbalin gençlerde olduğunu düşünen Atatürk, bu önemli günü gençlere armağan ederek onlara verdiği değeri ve onlara olan güvenini göstermiştir. İnanıyorum ki, değerli gençlerimiz çalışarak, üreterek, vatanına ve milletine sahip çıkarak Atalarımızın mirasını ileri taşıyacak, kalkındıracaktır. Bu duygu ve düşünceler ile gençlerimizin ve milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını en samimi duygularımla kutluyor, başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, İstiklal Mücadelesinin içerisinde var olan tüm kahramanlarımızı, vatanımız uğruna canını ortaya koyan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum”

mahir-akbaba.jpg

CHP Denizli İl Başkanı

Şan ve şereflerle dolu tarihimizin önemli dönüm noktalarından, ulusal bağımsızlığımızın temellerinin atıldığı 19 Mayıs 1919’un 100. yıldönümü kutlu olsun.

Bu bayram, Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk Gençliği'ne verdiği değerin ve duyduğu güvenin ifadesidir. Gençliğe hitabını bu günde yaparak, sonsuza kadar yaşaması için kurduğu Cumhuriyet'i Türk Gençliği'ne emanet etmiş ve muhtaç olduğu kuvvetin damarlarındaki asil kanda mevcut olduğunu söyleyerek gençliği güçlendirmiş ve onurlandırmıştır. Hiçbir hitabet, bunun kadar gerçekçi, bunun kadar umut verici, bunun kadar cesur, bunun kadar aydınlık olamaz ve bu ölçüde kesinlik taşıyamaz. Bu nedenledir ki; bu hitap gençliğin kanına ve ruhuna sinerek ölümsüzleşmiştir. Atatürk'ün ilkeleri ve öğütleri, işte bu nedenle sonsuza kadar yaşayacaktır. Bundan hiç kimselerin şüphesi olmasın.

Ülkemizi bölmek ve yıkmak isteyenlerin bütün çaba ve girişimleri, bu hitabın oluşturduğu çelikleşmiş irade önünde başarısız olacaktır.

Atam müsterih uyu; Türk Gençliği verdiği sözü yerine getirmekte kararlıdır. Cumhuriyetimiz sonsuza kadar yaşayacaktır.

Ne mutlu Türküm diyene…, Ne mutlu böyle bir gençliğe sahip olan Türk Ulusu'na

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.