Denizli Protokolünden 23 Nisan Mesajı

Denizli Protokolünden 23 Nisan Mesajı

Denizli protokolü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yazılı mesajlarını yayınlamaya başladı.

A+A-

Denizli Valisi Hasan Karahan

Milli hâkimiyetin temsil edildiği Türkiye Büyük Millet Meclisimizin açılışının 99. yılında gururla kutladığımız Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm milletimize ve istikbalimizin yegâne teminatı olan çocuklarımıza kutlu olsun.

Millî iradenin, millet egemenliğinin ve demokrasinin tecellisi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi, 23 Nisan 1920’de “Hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir” anlayışıyla kurulmuş ve tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olmuştur. İstiklal Harbine yön vermiş, bağımsızlık mücadelemizin merkezi olmuş Türkiye Büyük Millet Meclisi, milletimizin istiklal ve istikbal yolunda gösterdiği azim ve kararlılığı tüm dünyaya ilan etmiştir.

Milletimizin kurtuluş yolunda verdiği mücadeleyi vakur duruşuyla yöneten Türkiye Büyük Millet Meclisi, milletimizin birlik ve beraberliğinin timsali olmuştur. Millî iradenin tekâmülünü doğrudan üstlenerek tüm dünyaya emsal teşkil etmiş ve  “Gazi Meclis” unvanına sahip tek meclis olmuştur.

Bu önemli gün Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından, millet egemenliğini sonsuza kadar koruyacak olan çocuklara armağan edilmiştir. Çocuklara armağan edilen tek evrensel bayram olma özelliğini taşıyan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, coşkumuzu, sevincimizi dünya çocuklarıyla paylaştığımız; dostluk, kardeşlik ve barış mesajlarını çocuklar aracılığıyla bir kez daha yinelediğimiz özel bir bayramdır. Türkiye olarak inanıyoruz ki; dünyanın neresinde olursa olsun tüm çocukların savaş, açlık ve kargaşa ortamından uzak bir şekilde yaşamaları, barış içinde bir dünyanın da kapılarını açacaktır. 

Unutulmamalıdır ki sevgiyle büyüttüğümüz her çocuğun gözlerindeki ışık, Türkiye’nin yolunu aydınlatan meşale hüviyetindedir. Onlara daha güçlü, daha müreffeh bir Türkiye bırakmak ise boynumuzun borcudur. 

Sevgili çocuklar;

Milletimizin en değerli varlığı sizlersiniz. Çünkü gelecek sizin elinizde şekillenecektir. Sizler barışın, sevginin, umudun ve kardeşliğin temsilcileri, aydınlık yarınlarımızın güvencesisiniz. Bu bakımdan sizlerin sağlıklı, eğitimli ve mutlu bireyler olarak hayata devam etmeniz en büyük arzumuzdur.

Hedefimiz; geleceğimizin teminatı olan sizlerin sağlıklı, sıhhatli, erdemli, bilimi ve teknolojiyi kullanan, bilimin ve aklın yol göstericiliğinde sorunlara çözüm üretebilen, araştıran, sorgulayan, milli, ahlaki, insani ve kültürel değerlerimizi benimseyen, koruyan ve geliştiren; ailesini, vatanını, milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan; görev ve sorumluluklarını bilen bireyler olarak yetişmenizi sağlamaktır.

Bu mutlu gün vesilesiyle, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, milli mücadelenin tüm kahramanlarını, Aziz Şehitlerimizi ve Kahraman Gazilerimizi saygı, şükran ve minnetle anıyorum.

Milli iradenin teminatı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 99. kuruluş yıldönümünde, Milletimizin ve tüm dünya çocuklarının Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor, bütün dünya çocuklarının; savaşın, çatışmaların, kavgaların olmadığı, çok daha güzel, huzurlu ve neşeli bir dünyada yaşamaları temennisi ile sevgiyle kucaklıyor ve gözlerinizden öpüyorum.

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Tüm çocukların bayramını kutlayan Başkan Osman Zolan, "Sizler ülkemizin gerçek sahipleri, yarınlarımızın geleceği ve necip milletimizin yükselecek değerlerisiniz" dedi.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı. Başkan Osman Zolan, 23 Nisan 1920 tarihinin Türk milleti açısından çok önemli bir dönüm noktası olduğunu ifade ederek, "Ülkemizin bağımsızlığının olmazsa olmazı olan, demokrasimizin temellerinin atıldığı 23 Nisan 1920 sadece TBMM'nin açılışı değil, aynı zamanda yarınlarımızın sahibi, cumhuriyetimizin yılmaz bekçileri olan çocuklarımıza ve dünya çocuklarına armağan edilen bir bayramdır. Cumhuriyetimizin kurucusu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, bu adımıyla milletimizin hak ettiği, kendi kendine yönetme fikrini olgunlaştırarak, TBMM’yi ülkemize kazandırmıştır" dedi. İstiklal Mücadelesi için canlarını feda eden ecdadı sonsuza kadar yüreklerinde ve zihinlerinde yaşatacaklarına dikkati çeken Başkan Zolan, "Şanlı tarihimizi, gelecek nesillere anlatmaya ve o ruhu her an hissetmelerine olanak sağlamaya devam edeceğiz” dedi.

"Bayramımız kutlu, yarınlarımız çok daha mutlu olsun"

Türkiye Cumhuriyetinin asıl sahiplerinin gelecek nesiller olduğunu vurgulayan Başkan Zolan, mesajında çocuklara da seslendi: “Sevgili çocuklar, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün sizlere ve dünya çocuklarına bayram olarak armağan ettiği bu özel gün, ulusumuzun aynı zamanda coşku ve gurur günüdür. Sizler ülkemizin gerçek sahipleri, yarınlarımızın geleceği ve necip milletimizin yükselecek değerlerisiniz. Ülkemizi ve milletimizi, muasır medeniyetler seviyesinin üzerinde tutacak sizlerin inancı ve geçmişimizden alacağınız güçte saklıdır. Sizlerle birlikte daha ileri ve modern bir Denizli’yi geleceğe taşımak için gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceğiz. Bayramımız kutlu, yarınlarımız çok daha mutlu olsun. Bu vesilelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve TBMM'yi kuran tüm kahramanlarımızı şükranla anıyor, aziz şehitlerimize rahmet diliyorum."

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz

Geleceğimizin teminatı; Türkiye Cumhuriyetinin ve yüce milletimizin umudu, neşesi ve güvencesi sevgili çocuklar,

Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluşunun ve Milli Egemenliğimize kavuşmanın 99. yıl dönümünü büyük bir coşku, gurur ve heyecanla kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. 

Cumhuriyetimizin en önemli kuruluş felsefesi olan “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir” ilkesi,  geleceğini gençlere ve yarının sahipleri çocuklara emanet edecek kadar çocuklarımıza ve gençlerimize güvenini ifade eden Atatürk, sizlere bir de bayram armağan etmiştir. 

23 Nisan gibi milli bayramlarımızın önemli bir anlamı daha vardır: Bu bayramlar, birlik ve beraberliğimizi pekiştirdiğimiz, millet olarak tasada ve kıvançta bir olduğumuz günlerdir. Bu günde bizlere bu cennet vatanı, canları ve kanları pahasına emanet eden atalarımızın emanetlerini nasıl daha iyi koruyarak ve geliştirerek, yarınlara taşıyabileceğimizi düşünmeliyiz konuşmalıyız.

Sevgili Çocuklar

Ölümü esir yaşamaya tercih eden, ”Ben gerektiği zaman en büyük hediyem olmak üzere, Türk Milletine canımı vereceğim.” Diyecek kadar vatan aşığı, millet aşığı bir büyük önderin, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Atatürk’ün takipçileri olarak, tüm engeller ve bölücü vatan hainleri karşısında tek bir vücut, tek bir yürek olmalıyız. Bu ülkenin teminatı olduğunuzu, çok çalışıp haksızlıklara karşı durarak, başta şanlı bayrağımız olmak üzere, tüm kutsal değerlerimizi korumak adına yapacağınız çok üstün gayretli, çalışmalarla varlığınızı ve ağırlığınızı gösteriniz.

Bu günlere gelişimizde; Bağımsız egemen milli bir devlet olmamızda, sınırlarımızın Atalarımızın binlerce şehit kanlarıyla çizildiğini asla unutmayınız. Biliniz ki her şey sizin ve ülkemizin mutlu geleceği içindir.

Sizi seviyor, size güveniyoruz...

DTO Başkanı Uğur Erdoğan

Halkın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayan Denizli Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, güne dair açıklamasında, milli birlik ve beraberlik vurgusunda bulundu. Denizli Ticaret Odası ve iş dünyası mensupları olarak, ‘Bağımsızlık benim karakterimdir!’ diyen Kurucu Cumhurbaşkanımız Mustafa Kemal Atatürk’ten aldıkları feyzle, yarınlarımızın teminatı çocuklarımıza daha güzel bir ülke bırakabilmek adına, milli yatırımlar ve girişimleri artırıp, tam bağımsız bir ekonomiye, daha güçlü bir Türkiye’ye ulaşmak için var güçleriyle çalıştıklarını dile getirdi.

Daha güzel ve güçlü bir Türkiye’ye ulaşmanın yolunun, sarsılmaz bir milli birlik ve beraberlikten geçtiğini vurguladı.

Başkan Erdoğan, mesajında şu görüşlere yer verdi: “Ecdadımızın çok zor şartlar altında, yokluk ve yoksulluğa rağmen canı pahasına koruyup kolladığı, artık ‘yok oldu gitti’ diye düşünülen bir milleti, eşsiz bir kahramanlık sergileyerek küllerinden yeniden var ettiği bir mücadelenin sonunda kurduğu bu devleti, daha öteye, iyiye ve güzele taşımalıyız. Denizli Ticaret Odası olarak bizler, ‘Bağımsızlık benim karakterimdir!’ diyen Kurucu Cumhurbaşkanımız Mustafa Kemal Atatürk’ten aldığımız feyzle, milli yatırımlar ve girişimleri artırıp, tam bağımsız bir ekonomiye, daha güçlü bir Türkiye’ye ulaşmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Denizli iş dünyası olarak, hayatın her anında ana gündem maddemiz ekonomi, üretim, istihdam ve ihracat. Çünkü, yarınlarımızı emanet edeceğimiz çocuklarımıza daha güzel ve güçlü bir ülke bırakmak istiyoruz. Yeni kuşaklarımız, uluslararası arenada söz sahibi olsun; coğrafyasına hâkim, güvenli ve huzurlu bir devlette yaşasın istiyoruz. 23 Nisan 1920’de TBMM’yi oluşturan bütünleştirici ruhla, devletimiz ve milletimiz ebediyete kadar var olsun diye uğraşıyoruz. Bu milli bir sorumluluk, asli bir vatandaşlık görevidir. O nedenle, aziz milletimizin hayır duasından başka da hiçbir beklentimiz yok; olamaz da. Bu vesileyle, ülkemizin bağımsızlığı için bir an bile gözünü kırpmadan kendini ateşe atmış pervaneler misali ulvi bir aşk bildiği devleti, dini, milleti, bayrağı ve vatanı uğruna kendinden geçmiş şehitlerimiz ile aramızdan ayrılmış gazilerimizi, rahmet ve minnetle anıyoruz; ‘Ruhları şad, mekanları cennet olsun’ diyoruz. Gazilerimiz başta olmak üzere onların ve aziz şehitlerimizin aileleri ile yakınlarına sağlıklı, mutlu, huzurlu, milli birlik ve beraberlik içinde geçecek yarınlar diliyoruz. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınızı kutlarken, milletimizin daha güzel günler görmesini temenni ediyoruz.”

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan yayımladığı kutlama mesajında, “Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara hediye ettiği ve dünyanın ilk çocuk bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na her zaman sahip çıkacağız. Atatürk, ‘Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, değerli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şey bekliyoruz’ diyerek çocuklarımızdan ve gençlerimizden beklentilerini, sevgisini göstermiştir. Çocuklarımız, bizlerin aydınlık geleceğidir. Çocuklarımıza ve gençlerimize Merkezefendi Belediyesi olarak her türlü imkânı ve desteği vereceğiz. Merkezefendi, eğitimin, bilimin, çağdaşlığın ilçesi olacak. Merkezefendimizde nice Atatürkçü çocuklar yetiştireceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, çocuklarımızın gözlerinden öpüyorum” ifadelerini kullandı.

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki

Pamukkale Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda ilçe genelinde bulunan çocuklara lunapark bileti hediye etti. Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, ilkokulda eğitimlerine devan eden çocuklar bayram hediyesi vermek istediklerini söyledi.

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çerçevesinde ilk okulda okuyan öğrencilere bayram hediyesi verdi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde ilçe genelindeki ilk okullarda yer alan 1, 2, 3 ve 4. Sınıflarda okuyan öğrencilere lunapark bileti hediye edildi. Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, geleceğimizin teminatı olan öğrencilere bayram hediyesi vermek istediklerini belirterek, “Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın Dünya’da eşi benzeri yok. Biz de çocuklarımızın bu bayramlarını farklı kılmak adına her öğrencinin 4 oyun parkında kullanabileceği biletleri dağıtıldı. Çocuklarımız 23 Nisan Salı günü lunaparkta gönüllerince eğlenerek bayram coşkusunu doyasıya yaşayacaklar” dedi. Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, mesajında ise 23 Nisan’ın Türk Milleti’nin bağımsızlığı uğruna verdiği mücadelenin ardından hak ettiği demokrasiye geçişin günü olduğunu belirtti. Başkan Örki, mesajında “23 Nisan’ı çocuklarımıza armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşundan bugüne hizmeti geçen tüm büyüklerimizi, aziz şehitlerimizi minnet ve şükranla anıyorum. Ülkemizin geleceğine ışık olan çocuklarımızın da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 99.yılını en içten dileklerimle kutluyorum” ifadelerini kullandı.

DTB Başkanı İbrahim Tefenlili

Denizli Tüccar, Sanayici ve İşadamları Platformu Dönem Sözcüsü, Denizli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Tefenlili 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle bir mesaj yayımladı. Başkan Tefenlili mesajında “aydınlık yarınlara ulusal egemenlik ile ulaşacağız” dedi.

23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışıyla egemenliğin kayıtsız ve şartsız millete geçtiğini hatırlatan Başkan Tefenlili, “23 Nisan’ı büyük bir sevinç ve gururla kutluyoruz, Atatürk’ün bize miras bıraktığı milli ve menavi emanetlere her zaman sahip çıkacağız” dedi.

DTB Başkanı İbrahim Tefenlili mesajının devamında şu ifadelere yer verdi:

Bugün, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının büyük emekleri ile kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 99. yıl dönümünü kutlamanın gururunu ve sevincini bir arada yaşıyoruz. Millet iradesini temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisimiz, Atatürk’ün bize ve gelecek nesillerimize bıraktığı en önemli eserlerden biridir. Bu esere daima sahip çıkacağız. İş dünyası olarak, Milletimizin egemenliğine dayanan yönetim şeklinin daima arkasında olacak, milletimizin iradesinden başka iradeyi tanımayacağız. Atalarımızdan aldığımız emaneti, muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak için gayret edecek, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza güçlü bir Türkiye bırakacağız. Güçlü bir Türkiye için de daha çok çalışıp, daha çok istihdam yaratıp daha çok üreteceğiz.

Başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, egemenlik ve bağımsızlığımız için mücadele eden tüm kahramanlarımızı saygı, rahmet ve minnetle anıyor, milletimizin ve geleceğimiz olan çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyorum.

Denizli Baro Başkanı Av. Müjdat İlhan

99 yıl önce bugün, Türkiye Cumhuriyeti'nin temelleri atılmış ve Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün rehberliğinde, Türkiye Büyük Millet Meclisi açılarak hâkimiyetin kayıtsız şartsız millete ait olduğu ilân edilmiştir. Ulu Önder Atatürk' ün " Çocuklar geleceğindir. Çocuklar geleceği yapacak adamlardır." düşüncesiyle çocuklarımıza Bayram olarak hediye ettiği, Dünyadaki ilk ve tek çocuk bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun…

23 Nisan 1920’den bu yana Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı hala aynı coşku ve heyecanla kutlamaktayız. Ancak aradan geçen 99 yılda ülkemizde çocuk haklarını sağlama yolunda yapılan çalışmalar yine de yetersiz kalmıştır. Çocuk hak ihlalleri, çocuğun yaşadığı bölgeye ve sosyal çevreye göre çeşitlilik gösteren çocuk mağduriyetleri, çocuğun fiziksel ve ruhsal istismarı, küçük yaşta evlendirilen ya da uyuşturucu bağımlısı olan çocuklar, suça sürüklenen ve bunun sonucunda bazen hürriyeti kısıtlanarak tutukevine veya çocuk cezaevine yerleştirilen çocuklar, dilendirilen, çocuk yaşta kayıt dışı çalıştırılan çocuklar ülkemizde gün geçtikçe artmaktadır. Her ne kadar çocuğun yüksek yararı gözetilerek bir takım yasal düzenlemeler yapılsa da; bunların yetersiz kaldığı, yasaların uygulanabilirliğini sağlamada bir takım sorunlar yaşandığı bir gerçektir. Dileğimiz, tüm çocuklarımızın 23 Nisan günü güzel bir bahar sabahına uyanması; bayramın neşe ve coşkusunu doya doya yaşamasıdır.

Atalarımızın kanıyla, canıyla mücadele ederek  kazandığı bağımsızlık savaşı tarihimizin dönüm noktalarından biridir. Bu günü çocuk bayramı olarak kutlarken çocuklarımızın sağlıklı, erdemli, bilimi ve teknolojiyi kullanan, araştıran,  insani ve kültürel değerlerimizi benimseyen, koruyan ve geliştiren; ailesini, vatanını, milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan; Atatürk ilke ve devrimlerinin ışığında görev ve sorumluluklarını bilen bireyler olarak yetiştirilmesi aydınlık bir Türkiye'nin önünü açacaktır. 

Ülkemizi, ulusumuzu üstün zaferleri ve başarılarıyla karanlıklardan aydınlıklara çıkaran  ve bu güzel bayramı çocuklarımıza armağan eden başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürkve O’nun kahraman silah arkadaşları olmak üzere, vatan ve görev uğruna hayatlarını feda eden bütün şehitlerimizi sonsuz minnet, şükran, rahmet ve saygıyla anıyoruz.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 'nın ülkemize ve çocuklarımıza güzel günler getirmesi dileğiyle, tüm çocuklarımızın ve ulusumuzun “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı”nı kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum. 

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ

 “Türk milletinin bağımsızlığını ve vatanımızın bölünmez bütünlüğünü ifade eden, milli duygularımızı perçinleyen önemli ve anlamlı günlerimizden biri olan ve aynı zamanda Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 99. yıldönümü olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlamanın coşkusu içindeyiz.

Tarihimizin önemli dönüm noktalarından biri olan 23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışı gerçekleşmiş olup o dönemde yokluklar içerisinde var olmaya çalışan Türk milletinin milli iradesinin dayanağı olan ilk Meclisimiz ‘Hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir’ ilkesi ile çıktığı yolda, ecdadımızın birlik ve beraberliğinden ödün vermeden, vatan toprakları uğruna büyük mücadeleler vermiş, bağımsızlığına sahip çıkmıştır. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ülkemizin geleceği olan yeni nesillerimize armağan ettiği 23 Nisan 1920 tarihi aynı zamanda; barış ve kardeşlik gibi önemli değerlerin içtenlikle paylaşılmasına, dünyaya yayılmasına, farklı kültürlerin ortak paydada buluşmasına ve kaynaşmasına aracılık etmektedir.

Dünyada ilk ve tek çocuk bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı; barış içerisinde yaşanan bir dünya düzeninin oluşturulmasına katkıda bulanan önemli günlerimizden biridir. Bu önemli günde; varlıklarıyla hayatımıza neşe katan, yaşam gayelerimiz ve geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı ve Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 99. yılını en derin duygularımla kutluyor ve Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, Kurtuluş Savaşımızı sevk ve idare eden ilk Meclis’teki tüm milletvekillerimizi bu vesileyle bir kez daha rahmet ve minnetle yâd ediyorum.

Ak Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Mesajında, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 99 yıl önce dualarla, büyük bir özgürlük ve bağımsızlık aşkıyla açılmış, millet iradesinin tecelli ettiği nadide bir makam olduğunu hatırlatan Milletvekili Şahin Tin, şunları söyledi:

MİLLETİMİZ ESARETİ ELİNİN TERSİYLE İTTİ

“Türk milletinin tam bağımsız, hür ve özgür yaşama iradesi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin doğuşunun kaynağı olmuştur. Bugün ülkemizin üzerinde parlayan güneş tarihi sorumluluğumuzun ve gelecek hayalimizin güçlü oluşundan kaynaklanmaktadır. İstiklal sancağını bugünlere kadar yere düşürmeyen aziz milletimiz, bu tarihi duruşunu kararlılıkla geleceğe taşımaya devam edecektir. Küllerinden yeniden doğan, esareti elinin tersiyle iten bir millet, yaşadığı coğrafyanın en zor zamanında yeni bir doğuş gerçekleştirmiş, devletini kurmuş, hem kahraman hem de gazi olan bir meclisin oluşumunu sağlamıştır. Türkiye Büyük Millet Meclisi milletimizin onur ve şeref kapısıdır. Bu kapı, bizler var oldukça ilelebet milletin emrinde olmaya ve sonuna kadar açık tutulmaya devam edilecektir. Böylesi kutlu bir çatı altında görev yapıyor olmanın verdiği kıvanç kelimelerle izah edilemeyecek kadar yücedir. Bize düşen milletimize her daim hizmet etmektir.”

GAZİ MECLİS ANADOLU’NUN GÜR SESİDİR

Gazi Meclisin Anadolu’nun gür sesi olduğuna dikkat çeken Milletvekili Şahin Tin, “Anadolu coğrafyası çilenin, istiklalin ve istikbalin beşiği, eskimeyen hafızasıdır. Bizler bu coğrafyanın akıl, sabır ve imanıyla nasıl varlığını sürdürdüğünü dünyaya ilan etmiş bir milletiz. Medeniyetimizi tüm yönleriyle ayakta tutan yegâne güç kaynağı, başta Yüce Allah, sonra da milletimizin sarsılmaz inancı, vatan, devlet, toprak ve bayrak sevdasıdır. Söz konusu vatan olduğunda her şeyi kenara koyan bir milleti esir alma cüreti gösterecek akıl, faydasız, kör ve uçuruma selam gönderen karanlık bir duvar gibidir. Aziz milletimiz varlığıyla memleketin bekasının teminatı olmaya ilanihaye devam edecektir. Aksini gerçekleştirmek isteyenler, kararlılığımız karşısında karanlık kuyularında boğulmaya mahkûm olacaklardır” dedi.

23 NİSAN ÇOCUKLARIN BAYRAMI

Gazi Meclisin kutlu varlığını ayakta tutacak olanların, gelecek nesiller olduğuna vurgu yapan Milletvekili Şahin Tin, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk ileri görüşlülüğü, parlak zekâsı ve öngörüleriyle bulunduğu zamana ışık tutmanın ötesinde bugünlere de yol çizmiştir. Bu sebeple 23 Nisan’ı ruhuna ve manevi değerine binaen geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza bayram olarak armağan etmiştir. 99 yıl önce temelleri atılan ve her türlü saldırılara rağmen bugünlere hür iradesini koruyarak ulaşan Büyük Millet Meclisi yine bizlerden sonra çocuklarımızın, gençlerimizin ve gelecek nesillerimizin omuzlarında yükselmeye, o ulvi makamını korumaya ve yüceltmeye devam edecektir. Bu vesileyle Gazi Mustafa kemal Atatürk ve ilk Meclisin muhterem mebusları başta olmak üzere o günden bugüne görev yapan tüm Milletvekillerimize yürekten teşekkür ediyor, milletimiz adına minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz. Bizler de aynı hissiyat ve görev bilinciyle tarihi, milli sorumluluğumuzu eksiksiz yerine getirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu görev bilinciyle Gazi Meclis’in 99. açılış yıldönümünde milletimize güzel bir gelecek diliyor, çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı tebrik ediyorum. Gazi Atatürk başta olmak üzere Büyük Millet Meclisi’nin kurucularını, vatanımızın ilelebet varlığı için hayatlarını feda eden şehitlerimizi rahmet ve tazimle yâd ediyorum” dedi.

Ak Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz

AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.

TBMM'nin açılışının 99. yıl dönümünü ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlayan Başkan Filiz mesajında “ Çocuklarımız ülkemizin bugünü, geleceği ve umududur. Türkiye'yi daha güzel ve aydınlık yarınlara onlar taşıyacaktır" ifadelerini kullandı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın, milletçe çocuklara verdiğimiz değeri ve duyduğumuz güveni en güzel şekilde ortaya koyduğunu belirten Başkan Filiz mesajında devamla şunları söyledi:

“Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı ve millet egemenliğinin ilan edildiği 23 Nisan 1920, tarihimizin dönüm noktalarından biridir. Milli Mücadeleye önderlik eden bir ruh ile 23 Nisan 1920'de açılan Meclisimiz, kurulduğu andan bugüne kadar geçen doksan dokuz yıllık süre içerisinde devletimizin, cumhuriyetimizin ve demokrasimizin en büyük teminatı olmuştur.

Milletimizin en değerli varlığı çocuklarımız, mensubu olduğumuz milletin kültürüne, değerlerine, sembollerine sahip çıkacak olan, barışın, sevginin, umudun ve kardeşliğin temsilcileri, aydınlık yarınlarımızın güvencesidirler. Ülkemizin zenginliği olan çocuklarımız, dinamizm, değişim ve ülkemizin her alanda gelişme gayretinin de kaynağıdır. Çocukların sevgi ve hoşgörü dolu bir ortamda yetiştirilmesi, yeteneklerinin geliştirilmesi, beklentilerinin karşılanması, sorunlarına çözüm bulunabilmesi ve umutlarının canlı tutulabilmesi, geleceğine yön verecek güçte bireyler olarak toplumsal yaşamda yer alabilmeleri temel amaçlarımız arasında ilk sıralarda yer almaktadır . Milli iradeye musallat olan güçleri bertaraf etmenin, çocuklarımıza daha huzurlu ve güvenli bir gelecek bırakmanın mücadelesini veriyoruz. Vatanı için hiç düşünmeden son nefesini veren polis, asker ve tüm şehitlerimizin bize emaneti olan çocuklarımıza sahip çıkıyoruz. Ailelerinin yerini dolduramasak da onları kendi çocuklarımız gibi düşünüp, hayata tutunmaları için eğitim ve gelişimlerine destek oluyoruz. 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nızı tebrik ediyor, tüm çocuklarımızı sevgiyle kucaklıyor ve gözlerinizden öpüyorum. Bu vesileyle İstiklal Harbi'nin başkomutanı, Cumhuriyetin banisi, TBMM'nin ilk Başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile tüm şehit ve gazilerimizi, Birinci Meclis üyelerini saygı, minnet ve şükranla anıyorum"

DİMSİAD Başkanı Murat Tuncer

DİMSİAD (Denizli İnşaat Malzemesi Satıcıları İş Adamları Derneği) başkanı Murat Tuncer , 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Bu yıl 99. yılındı kutladığımız 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının önemini şu cümlelerle anlattı:

'' Türk milletinin gönlünde, onun bağımsızlığının sarsılmaz ifadesi olarak en önemli yeri işgâl eden 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, her yıl yurdumuzda ve yurtdışındaki temsilciliklerimizde, bütün kurumlarımızda, okullarımızda ve her evde çeşitli etkinliklerle kutlanarak millî birliğimizin kenetlenmiş ifadesini temsil etmektedir.
Büyük önder Atatürk’ün düşüncesinde çocuklar, milletin geleceğidir. Onlara duyduğu sarsılmaz güvenin ve büyük sevginin ifadesi olarak, millî bayramımız olan 23 Nisanlar’ı çocuklara armağan etmiştir. Tarihimizin gurur dolu sayfalarının yeni nesillerce öğrenilmesi ve Türk Devleti’nin devamını emanet edeceğimiz yeni Cumhuriyet bekçilerinin bu bilinçle yetişmesi amacıyla 23 Nisanlar, önemli birer vesiledir.'' dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.