Denizli Protokolünden 23 Nisan Mesajları

Denizli Protokolünden 23 Nisan Mesajları

Denizli protokolünün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajları...

A+A-

vali-ali-atik-denizli-yks-mesaj-009.png

Denizli Valisi Ali Fuat Atik

Ulusal egemenliktir bir millete hayat ışığı olan, geçmişi onurlandırıp geleceğe taht kuran. Türk Milleti’nin kendi geleceğini belirleyip milli egemenliğin milletimizin iradesine bırakıldığı ve Yüce Türk Milleti’nin bağımsızlığını bütün dünyaya duyurduğu, tarihimizde önemli dönüm noktalarından birinin nişanesi olan “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı”mızı en içten dileklerimle kutluyor, tüm çocuklarımızı sevgiyle kucaklıyorum.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, ortak bir gaye doğrultusunda bir araya gelen milletimiz, 23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni açarak,  Kurtuluş Savaşı’nın koordinesini Anadolu’nun kalbi olan Ankara’da, milletin meclisinde hızlı ve yerinde kararlarla gerçekleştirmiştir. Böylece Büyük Zafere ve Cumhuriyetimizin kuruluşuna uzanan yolda en önemli adımı atmış, “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir.” diyerek millî iradenin hâkimiyetini ilan etmiştir.

Cumhuriyetin kurulması ve millî egemenliğin tesis edilmesinde önemli bir görev üstlenen meclisimiz, yasama, denetim ve temsil işlevini de üstelenerek köklü devlet geleneğinden aldığı güçle; başta çocuklarımız olmak üzere tüm vatandaşlarımızın daha müreffeh bir ülkede yaşayabilmesi için çalışmalarına devam etmektedir.

Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın böyle önemli bir tarihe atfedilmesi; gelecek nesillerimize verilen önemin bir emaresidir. Bugün bizlere düşen görev de hangi ahval ve şartta olursa olsun birlik ve beraberlik içinde mücadeleden vazgeçmeyerek çocuklarımızı çağın gerektirdiği bilgi ve becerilerle donatarak eşsiz mirasımız olan cennet vatanımız için çalışmaya devam etmektir.

Bu duygu ve düşüncelerle aziz milletimizin ve geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı tebrik ediyor; başta meclisimizin ilk başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Türkiye Büyük Milleti Meclisi çatısı altında ülkemize hizmet etmiş ve şu an aramızda olmayan tüm milletvekillerimizi, tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.

thumbnail-8o7a9033.jpg

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan

Rektör Kutluhan mesajında; “Millet iradesinin timsali olan gazi meclisimizin açılışının 101. yıl dönümünde, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın coşkusunu hep birlikte yaşıyor; şanlı tarihimiz ile bu güzel toprakları bizlere vatan olarak miras bırakan ecdadımızı rahmet ve minnetle anıyoruz” ifadelerine yer verdi.

 “TBMM’nin açılması; aziz Milletimiz için, kurtuluş mücadelemizin mihenk taşı, egemenliğin kayıtsız şartsız milletimizin kendisinde olduğu yeni bir devletin ise ilk adımıdır. Nice şanlı zaferler kazanmış olan kahraman ecdadımızın, cennet vatanımızın her karış toprağında, istiklal uğruna verdiği kutlu mücadelesinin ardından açılan Gazi Meclisimiz, geçmişten günümüze hür yaşayan milletimizin, ebediyete kadar hür yaşayacağını tüm dünyaya ilan etmiştir.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı; coşkumuzu, gururumuzu ve sevincimizi tüm dünya çocukları ile paylaştığımız; tüm dünya ile dostluk, kardeşlik, barış mesajlarını dile getirdiğimiz milletlerarası etkileşimi yeni nesiller üzerinden güçlendiren bir bayramdır. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, yarınlarımızın umudu, güçlü Türkiye hedefimizin mimarı olacak çocuklarımıza olan inancını her fırsatta ifade etmiş, tüm dünyada barış, kardeşlik, dostluk ve hoşgörü duygularının tüm dünya çocuklarının el ele vermesi ile mümkün olabileceğine inanmıştır. Öyle ki bu günün çocuklarımıza armağan edilmesi, Türkiye’nin geleceği olan çocuklarına ve gençlerine dair güvenini, umudunu göstermiştir.

Güçlü Türkiye hedefiyle bilimde, teknolojide, sanatta, sporda ve hayatın her alanında araştıran, düşünen, düşündüğünü doğru ifade edebilen, çalışkan, yeniliğe açık, demokrasi ve insan hak ve özgürlüklerine saygılı, vatanını ve milletini seven genç nesilleri yetiştirmek adına başta biz üniversiteler olmak üzere toplumumuzun tüm kesimlerine önemli görevler düşmektedir. Pamukkale Üniversitesi olarak bizler, tüm bu sorumluluklarımızın bilincinde olmanın yanı sıra şanlı tarihimizden aldığımız güç ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Temennimiz, tüm dünya çocuklarının gelecekte, bugünden çok daha fazla barış, dostluk ve hoşgörünün hâkim olduğu bir dünyada yaşamalarıdır.

Bu duygu ve düşüncüler ile Millet iradesinin timsali olan gazi meclisimizin açılışının 101. yıl dönümünde, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı en kalbi duygularla kutluyor; başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu güzel toprakları bizlere vatan olarak miras bırakan ecdadımızı rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.

bulent-cavusoglu-denizli-devlet-bahceli-yanit-004.png

Cumhuriyet Halk Partisi Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu

Çavuşoğlu, pandemi nedeniyle geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da evlerde karşılanacak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın, yüreklerde de olsa coşkuyla kutlanacağını belirterek, AKP kongrelerinde ve şeyh cenazelerinde unutulan pandemi kurallarının milli bayramlarda hatırlanmasının manidar olduğunu söyledi.

 Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, gençlik yıllarından itibaren kurduğu 'demokrasi' düşünün,  hakimiyeti kayıtsız şartsız millete devretmek üzere 23 Nisan 1923 tarihinde açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi ile gerçeğe dönüştüğünü ifade eden Bülent Nuri Çavuşoğlu, "Kurtuluş Savaşını Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğinde ve dünyaya örnek olan bir dayanışmayla kazanan milletimizin özgürlük ve bağımsızlığa ulaşma kararlılığının merkezi Türkye Büyük Millet Meclisi'dir. Yurttaşları arasında hiçbir ayrım gözetmeyen, hiç kimsenin bir diğerinden üstün olmadığı, her vatandaşın eşit haklara sahip olduğu genç Türkiye Cumhuriyeti'nin lideri Atatürk, bu kıymetli günü aynı zamanda çocuklara armağan ederek, ülkenin gelecek nesillere emanet etmiştir" dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisinin asli görevinin, demokratik, laik, sosyal hukuk devletini geliştirmek, ülkenin dünyada söz sahibi olmasını sağlamak olduğuna dikkati çeken Çavuşoğlu, "Bugün yetkileri törpülenen, işlevsiz hale getirilmek istenen TBMM, yurdumuza vurulmak istenen prangayı 101 yıl önce kırdığı gibi kıracak, 29 Ekim 2023'de kutlayacağımız Cumhuriyetimizin 100. yılında yeniden demokrasinin timsali olacaktır. Yaşanan salgın hastalık nedeniyle evlerimizde karşılayacağımız 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, TBMM'nin 101. yaşına girmiş olmasının da coşkusuyla yüreklerimizde kutlanmakta, AKP kongrelerinde ve şeyh cenazelerinde görmezden gelinen pandemi yasakları milli bayramlarda karşımıza çıkmaktadır" ifadelerini kullandı.

Mersin Çamlıyayla İlçe Milli Eğitim Müdürü tarafından Nutuk'un dağıtılmasına izin verilmemesini de eleştiren Çavuşoğlu, "23 Nisan öncesinde Nutuk'u yasaklı kitaplar listesine almak isteyeler; karanlığın ve gericiliğin 20 yılda edindiği mevziden güç alıyor. Bu vatan hainliğini unutmayacak, Atatürk ve ilkelerinden biran olsun feragat etmeyeceğiz. Atatürk'ü unutturmaya asla izin vermeyeceğiz. 2017 yılında yapılan referandumla gerçekleştirilen anayasa değişikleri ile demokrasinin en temel ilkesi olan çoğulculuktan maalesef uzaklaşıldı. Bugün bir kişinin iki dudağına sıkıştırılmış bir egemenlik söz konusu. Türk ulusu kadim tarihinden ve yakın geçmişinden aldığı güçle yeniden parlamenter sistemi en güçlü şekilde inşa edecek, karşı devrimin filiz vermesine asla izin vermeyecektir. Tüm insanlıkla birlikte zor zamanlardan geçtiğimiz bu günlerde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı aynı coşku ve heyecanla balkonlarımızı Türk Bayraklarıyla gelincik tarlasına çevirerek, evlerimizde kutlayacağız. Türkiye Büyük Millet Maclisi'nin açılmasına önderlik eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve mücadele arkadaşlarını bir kez daha minnetle anıyor, saygı ve sevgilerimizi sunuyorum” dedi.

thumbnail-iyi-parti-denizli-il-baskani-raziye-akisik-makam.jpg

İYİ Parti İl Başkanı Raziye Akışık

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladı. Bugünü çocuklarınıza bıkmadan usanmadan anlatın diyen Akışık, “101. Yılını kutladığımız o tarihi günde egemenlik bir kişiden alınıp gerçek sahibine, yani millete verildi. Bugünün önemini çocuklarınıza anlatın, anlatın ki Cumhuriyete gelecek nesillerle birlikte sahip çıkalım” diye konuştu.

23 Nisan’ın önemine ve o tarihte neler yaşandığına değinen Akışık, “Ankara’da yeni bir dönem başlamış, ilk defa bir meclis tüm yetkileri ele alarak milletin egemenliğini millete veriyordu. İlk defa 23 Nisan 1920’de devletimizin ismi Türkiye olarak anıldı. 1400 yıl sonra devlet hayatında ilk defa Türk ismi kullanıldı. O savaş yıllarında hiçbir devlet Türkiye gibi Türk milleti gibi direniş gösteremedi. Ağır şartlarda anavatanı bile parçalanan tek ülke olan Türkiye tüm zor şartları, tüm umutsuzluk havasını Mustafa Kemal Paşa ile birlikte aştı. Mustafa Kemal savaştan yorgun düşmüş bu milletin üzerindeki karabulutları dağıtıp bir milletin kurtuluşunu, bir devletin kuruluşunu, ülkenin geleceğine, yarınlarına armağan etmiş ve her şeye rağmen bugünü bir şölene dönüştürmüştür.

Mustafa Kemal Atatürk’ün 101 yıl önce böylesine dahice bir fikri hayata geçirmiş olması, çocuklara duyduğu sarsılmaz güveni ve sonsuz sevgisini bize göstermiştir.

Bu sebeple 23 Nisan Türk milleti için Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulduğu, insanın içini umutla kapladığı bir gün olmuştur. Gelecek nesil her anlamda akıllı ve üstün olarak yetişiyor. Tek ihtiyaçları onlara Atatürk’ü yaşatmak, Ulusal Egemenliğin ne demek olduğunu anlatmak, onlara bu misyonu ve vizyonu yüklemektir.

Çocuklarınıza Atatürk’ün 23 Nisan’ı anlatın. Anlatın ki gelecek nesiller egemenliğin bir kişiden alınıp nasıl millete verildiğini anlasın, anlasın ki Türkiye Cumhuriyeti ilelebet yaşasın.

Bu vesile ile Türkiye Cumhuriyeti’nin ve tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlar, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, silah arkadaşlarına rahmet ve minnet diliyorum.” Diye konuştu.

8eb92723-6661-4e37-b508-fb5b6b7ec7ca.jpg

MHP Pamukkale İlçe Başkanı Mehmet Ali Yılmaz

Başkan Yılmaz mesajında:”Milli Bağımsızlığımızın, demokrasimizin ve Cumhuriyetimizin öncüsü ve güvencesi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’ nin açılışının 101.Yıldönümünü kutlamanın sevincini ve gururunu yaşıyoruz.
Necip Milletimiz her zaman olduğu gibi;cesaret ve ferasetini ortaya koymak sureti kadim devletimizi her zorluğa rağmen varetmiş ve tarihin akışına değiştirerek yön vermiştir.

Tüm dünya çocuklarının katılımıyla kutlanılan ilk ve tek çocuk bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’ nın gelecekte ulusları yönetecek ve yönlendirecek olan nesilleri ortak bir coşku etrafında bir araya getirmesi münasebetiyle dünya barışına da katkısı yadsınamaz.Asil Milletimiz,
dünyanın her coğrafyasına barış,huzur ve sükun getirmiş,bu duruşu ile dimağlara kazınmıştır.

Bu duygu ve düşüncelerle, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten duygularımla kutluyor, TBMM’nin kuruluşunda ve Kurtuluş Savaşımızın kazanılmasında emeği geçen başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi saygı,minnet ve rahmetle anıyorum.

thumbnail-11.jpg

Ak Parti il Başkanı Yücel Güngör

 Ak Parti il Başkanı Güngör, yayımladığı kutlama mesajında; “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 101. Yıldönümünde, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı ortak bir coşkuyla kutluyoruz. Aynı zamanda şanlı tarihimizle, bizlere bu güzel ülkeyi armağan eden ecdadımızla bir kez daha övünüyor ve gurur duyuyoruz.

 Bu bakımdan 23 Nisan 1920 tarihi, bu milletin önemli günlerinden birisi olmanın yanında, milletimizin her zaman en büyük güçlüklere bile kendi iradesiyle ve gücüyle karşı koyabileceğinin, her güçlüğü onurlu mücadelesiyle aşabileceğinin en büyük göstergesidir.

 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, coşkumuzu, sevincimizi dünya çocuklarıyla paylaştığımız; dostluk, kardeşlik ve barış mesajlarını çocuklar aracılığıyla bir kez daha yinelediğimiz özel bir bayramdır.

 Geleceğimizin teminatı olan en kıymetli hazinemiz çocuklarımızı, ülkesini ve milletini seven, vatanı için çalışıp üreten insanlar olarak yetiştirmek; Kendi başına karar verebilen, kendine güvenen, hayatın güçlükleriyle baş edebilecek ölçüde donanımlı, girişimci, ufku geniş, değerlerine bağlı ve yetenekli gençler olarak yetiştirilmelerini sağlamak ortak sorumluluğumuz ve hedefimizdir.

 Bu anlamlı günde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve milli mücadelede emeği geçmiş olan herkesi saygı ve rahmetle yâd ediyorum.” Dedi.

11105629-makam-1.jpg

İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici

Geleceğimizin teminatı; Türkiye Cumhuriyetinin ve yüce milletimizin umudu, neşesi ve güvencesi sevgili çocuklar,

Bugün 23 Nisan. 101 yıl önce Türkiye Cumhuriyeti Devletinin temellerinin atıldığı, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın Büyük Önderimiz Atatürk tarafından siz çocuklarımıza armağan edilen, özgür insanların gülümsediği; Türk ve Dünya çocuklarının buluşma, şenlik, kardeşlik ve dostluk günüdür.

23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı, aynı zamanda dünyada ilk ve tek çocuk bayramı olarak bütün insanlık için barış dolu aydınlık bir gelecek çağrısıdır.

Atatürk’ün sizlere olan şu hitabını hiç unutmayın. “Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı, bir mutluluk parıltısısınız. Memleketi asıl aydınlığa boğacak sizsiniz. Kendinizin ne kadar mühim, kıymetli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şeyler bekliyoruz.” Her şeyin en güzeline layık olan sizler; Okuyan, araştıran, düşünen, sorgulayan, bilimi ve teknolojiyi yararlı bir şeklide kullanan, milli ve manevi değerlerine bağlı, insan haklarına saygılı, evrensel insani değerleri benimsemiş, kendine güvenen bireyler olarak yetiştiğiniz müddetçe, ülkemiz ve insanlık adına büyük bir güvence olacağınızı aklınızdan çıkarmayınız. 

Bu donanım; Sizi, ailenizi, milletimizi, ülkemizi ve insanlığı yüceltecektir. Yeter ki, birikimli olmak için çalışın, başarmak için samimi ve gayretli olun. Gün sizin gününüzdür, gelecek sizin geleceğinizdir.

Bu duygu ve düşüncelerle bayramınızı yürekten kutlar, hepinizi sevgiyle kucaklar, gözlerinizden öper, başarılarınızın devamını dilerim.

thumbnail-gokalp-23-nisan.jpg

Milliyetçi Hareket Partisi Denizli İl Başkanı Ziya Gökalp

23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı  ve Türkiye Büyük Millet Meclisimizin (TBMM) kuruluşunun 101. yılını büyük bir gurur ile kutladığımızı belirten,  MHP İl Başkanı Gökalp, bugünün çocuklarını, yarının büyükleri olarak yetiştirmek hepimizin insanlık görevi olduğunu söyledi.

23 Nisan Ulusal  Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın tüm dünya çocuklarına sevgi, barış ve mutluluk getirmesini dileyen Başkan Gökalp; “Bulunduğumuz tarih itibarı ile TBMM’nin açılışının 101. yılını ülkemizin de içerisinde olduğu dünya ülkelerinin bir küresel salgının ortasında caddelerde, sokaklarda, salonlarda, stadyumlarda, okullarda olmasa da evimizde ve en önemlisi kalbimizde büyük bir coşkuyla ve gururla idrak etmekteyiz. Türkiye Büyük Millet Meclisimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk meclisimizin açılışı münasebeti ile o günü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak ilan etmiştir. Bu vesile ile Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü bir kez daha yad ediyor, saygıyla anıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle salgından dolayı, eğitim ve öğretime ara verilmesiyle birlikte evlerinde kalarak parkların, sokakların ve okulunun özlemini çeken yavrularımızın Bayramlarını en içten duygularımızla kutluyorum. Tüm gazilerimize ve salgınla mücadelesinde hepimizi duygulandıran ve gururlandıran bir özveriyle mücadele eden sağlık çalışanlarımıza şükranlarımızı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

baskan-fotograf-002.jpg

Denizli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Tefenlili

Başkan Tefenlili mesajında “101 yıldır olduğu gibi gelecekte de egemenlik kayıtsız şartsız milletin olacaktır” dedi.

23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) açılışıyla egemenliğin kayıtsız ve şartsız millete geçtiğini hatırlatan Başkan Tefenlili, “TBMM’nin doğum günü olan 23 Nisan’ı büyük bir sevinç ve gururla kutluyoruz” diyerek mesajının devamında şu görüşlere yer verdi:

Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının büyük çabalarıyla 101 yıl önce kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisi, kurulduğu tarihten itibaren milletin egemenliğinin en büyük teminatı olmuştur. Ulusumuz için büyük öneme sahip olan Meclisimizin kuruluş tarihi, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak her yıl coşkuyla kutlanmaktadır.

Atatürk bu önemli günü geleceğimiz olan çocuklarımıza atfederek onlara verdiği ve onlara duyduğu güveni göstermiştir. Ulus olarak geçmişte olduğu gibi gelecekte de bu esere daima sahip çıkacağız. İş dünyası olarak, Milletimizin egemenliğine dayanan yönetim şeklinin daima arkasında olacak, milletimizin iradesinden başka iradeyi tanımayacağız. Güçlü bir Türkiye için de daha çok çalışıp, daha çok istihdam yaratıp daha çok üreteceğiz.

Başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, egemenlik ve bağımsızlığımız için mücadele eden tüm kahramanlarımızı saygı, rahmet ve minnetle anıyor, milletimizin ve geleceğimiz olan çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyorum.

thumbnail-dsc-8121-001.jpg

AYSİAD Başkanı Mahmut Catlık

Bundan Tam Yüz Bir Yıl Önce Savaşlardan Harap Ve Bitap Düşmüş Orduları Terhis Edilmiş Tershanelerine Girilmiş Payitaht İşgal Edilmiş Bir Ülkede 19 Mayıs 1919’ da Samsun’da Bir Güneş Gibi Doğan Gazi Mustafa Kemal Paşa Önderliğinde Bir Büyük Millet Kendisine Çizilmek İstenen Kadere Karşı İsyan Bayrağını Daha Da Yükseltmek Başlattığı Milli Mücadeleyi Bu Defa Kendi Temsilcilerinin Oluşturduğu Meclis İle Ve O Meclisin Hükümeti İle Devam Ettirmek İçin Bütün Dünyaya Meydan Okuyordu. Türk’ün Yeni Ocağında Anadolu’nun Kalbinde Büyük Millet Meclisini Topluyordu.

İşte Bugün Türk Milletinin Bu Kutlu Milli Mücadelesini 23 Nisan’da Büyük Zafere Doğru Yürüten Daha Sonrada Cumhuriyet İle Taçlandıran  Gazi Meclisin 101 Kuruluş Yıl Dönümü Kutlu Olsun. Bugün  Dünyamız Büyük Salgınla Karşı Karşıya Buna Karşı Alınan Tedbirler Çerçevesinde Türkiye Büyük Millet Meclisinin 101 Yılını Maalesef Arzu Ettiğimiz Şekilde Kutlayamıyoruz. Bununla Birlikte Hepimiz Bu Büyük Mutlu Kutlu Hadisenin Gururunu,  Sevincini,  Şerefini Yürekten Hissediyoruz. Birinci Dünya Savaşı Sonunda Mağlup Olmuş Devletlerden Biriydik Teslim Olmuş Kendimizi Galip Devletlerinden Merhamet ve İnsafına Terk Etmiştik. Ama Aslında Teslim Olan Millet Değildi. Vatanın Kahraman Evlatları Bulundukları Bölgelerde İşgallere Karşı Direndiler En Büyük Eksik Direniş Ocaklarını Birleştirecek Milli Gaye Etrafında Toparlayacak Olan Önderdi. 13 Kasım 1918’de İstanbul’da ki İşgalci Devletlerin Gemilerine bakarak Geldikleri gibi Giderler Diyen Bir Bozkurt  19 Mayıs 1919’ da bu Duygularla Samsun’a Ayak Bastı. O Kararlıydı Milli Hakimiyete Dayalı Kayıtsız Şartsız Bağımsız Yeni Bir Türk Devleti Kuracaktı. Türk Haysiyet İzzeti Nefsi ve Kabiliyeti Yüksek ve Büyüktür diyordu. Böyle Bir Millet Esir Yaşamaktansa Mahvolsun Evladır. Dolayısıyla Ya İstiklal Ya Ölüm. İşte Hakiki Kurtuluş İsteyenlerin Parolası Bu Olacaktı.

Samsun,  Amasya  ve  Erzurum Kongreleriyle Vatanın Bütünlüğü Milletin İstiklali Tehlikededir Diyen Mustafa Kemal Ekliyordu. Milletin İstiklalini Yine Milletin Azim Ve Kararı Kurtaracaktır. Milli Sınırlar İçerisinde Bulunan Vatan Bölünmez Bir Bütündür Diyerek Yol Haritasını Çizmişti. Sivas Kongresiyle Beraberde Bağımsızlık Ve Tam Serbestlik Yaşamımızın Temel Hareket Noktası Deniyordu. Gazi Mustafa Kemal Paşanın Emriyle Fevkalede Yetkilerle Meclisin Acil Toplanmasına Karar Verildi.

23 Nisan Da Ankara Da Gerçekleşen Tarihi Bir Olay Meydana Geldi. Millet Meclisinin Ulustaki İttihak Ve Terakki Kulübü Binasında Toplanmasına Karar Verildi,  Binanın Kiretmitleri Bile Tamamlanmamıştı. Ankaralılar Kendi Çatılarından Kiremit Taşıdılar. Oturmak İçin Okullardan Sıralar Getirildi, Elektirik Olmadığından Dolayı Kahvehanenin Birinden Alınan Gaz Lambasıyla Aydınlatma Halledildi. Girişinede Hakimiyet Milletindir Tabelası Asıldı.

23 Nisan 1920 Cuma Günü Hacı Bayram Veli Camiide Kılınan Cuma Namazı Sonrası Dualarla TBMM Binası Açıldı. Yasama, Yürütme Yargı Organlarını Kendi Bünyesinde Toplamış Dolasıyla Kuvvetler Birliğine Göre Kurulmuştu TBMM. Hakimiyet Kayıtsız Şartsız Milletindir İlkesi Benimsenmiştir. Böylece Cumhuriyete  Geçileceğinin İşareti Verilmiştir.

İşte Türk Milletinin Varolma Mücadelesini Şerefle Fedakarlıklarla Yürüten TBMM’ nin 101. Kuruluş Yıldönümünü Kutluyoruz.  O Meclis Olağanüstü Şartlarda Ve Büyük İmkansızlıklar İçinde Fikir Ve İfade Hürriyetini Kullanarak Vatanın Ve Milletin Kurtuluşu İçin Çalıştı. O Meclisin Ruhu Bize Cumhuriyeti ve Demokrasiyi Getirdi.

Bu vesile İle TBMM’nin  İlk Başkanı Başkomutanı Ve Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal  Atatürk Başta Olmak Üzere Birinci Meclisin Muhterem Üyelerini İstiklal Harbinin Kumandan Ve Askerlerini Milli Mücadeleyi Kanıyla Canıyla Katılan Türk Milletini Anadolu’nun Çilekeş Kadınlarını Rahmet Minnet Ve Şükranla Anıyoruz.

Ne Mutlu Türküm Diyene!!!

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.