Denizli Protokolünden 30 Ağustos Mesajı

Denizli Protokolünden 30 Ağustos Mesajı

Denizli protokolünün 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajları...

A+A-

vali-ali-atik-denizli-yks-mesaj-002.png

Denizli Valisi Ali Fuat Atik 

Mazisi eşsiz kahramanlık, zafer, şan ve şerefle dolu aziz milletimizin, muazzez vatan toprağı uğruna verdiği zorlu Kurtuluş Savaşı mücadelesini başarıyla neticelendirerek Cumhuriyet’imizin kuruluşunu müjdelediği büyük zaferimizin 98’inci yıl dönümünü kutlamanın onur ve gururunu yaşıyoruz. 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde, 26 Ağustos'ta başlayan ve 30 Ağustos 1922'de tarihe altın harflerle yazılmış eşsiz bir zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muhaberesi ile vatan topraklarımız kurtarılmış, Türk Milleti hürriyet ve bağımsızlık içinde yaşama onuruna kavuşmuştur.

Bilinmelidir ki;  dün olduğu gibi bugün de  millet olarak geçmişten aldığımız ilhamla şehitlerimizin bizlere bıraktığı mukaddes emanetin sorumluluğunu, hür ve bağımsız yaşama azim ve kararlılığını ilelebet sürdürecek, bizden sonraki nesillere de gurur duyacakları bir vatan bırakmak temel hedefimiz olacaktır.

Gücünü ve bekasını birlik, beraberlik ve kardeşliğinden alan milletimizin, tarih boyunca yüce değerler etrafında oluşturduğu bu kenetlenmenin şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da karşılaşacağımız her türlü badireyi aşmamızı sağlayacağına yürekten inanıyorum.

Bu kutlu günlerde bize şehrimizi, bu vatanı, özgürlük ve bağımsızlığımızı canı pahasına armağan eden şehitlerimize şükran duygularımızı ifade etmenin ve yine bu vatanın bölünmez bütünlüğünü, özgürlük ve bağımsızlığımızı ne pahasına olursa olsun dünya var oldukça korumakta kararlı olduğumuzu ifade etmenin en anlamlı yolu “şanlı bayrağımızı evimizde işyerimizde dalgalandırmaktır”.

Bizlere bu büyük zaferi armağan eden başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarını, kanıyla, canıyla bu toprakları  bizlere vatan yapan aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle, gazilerimizi şükranla anıyor, tüm vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyorum. 

Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan: Daha önce gündeme getirilen FETÖ  projesidir - Evrensel.net

Denizli Barosu Başkanı Av. Müjdat İlhan

Türk ulusunu esir etmek isteyen emperyalist güçlere karşı 6 Ağustos 1922’ de Afyon Kocatepe'de, Başkomutan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün  emriyle başlayan BÜYÜK TAARRUZ, 30 Ağustos 1922 günü şanlı bir zaferle sonuçlanmıştır.

30 Ağustos, bağımsızlığımıza ve özgürlüğümüze kast edenlere karşı bir yokluk ve yoksulluk içindeki Türk Ulusunun geleceğine sahip çıkan, vatan toprağının son parçasını savunan, düşman işgalinden kurtaran Cumhuriyetimize giden zaferin tarihidir. Birlik, bütünlük ve inançla her türlü zorluğun üstesinden gelebileceğini, koşullar nasıl olursa olsun bayrak sevgisinden, milli ve manevi değerlerden asla vazgeçilmeyeceğini, Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmez bir bütün olduğunu tüm dünyaya göstermiştir. O tarihten bu yana aynı inanç ve kararlılıkla ulusumuzun bu topraklara sahip çıkacağımıza inancımız tamdır.

Bu duygu ve düşüncelerle, dünyada eşi benzeri görülmeyen kurtuluş mücadelesinin ve Cumhuriyetimizin temeli olan 30 Ağustos Zafer Bayramı’ mızı kutlar, başta Ulu Önder Atatürk, silah arkadaşları olmak üzere, kahraman ordumuza, ülkemiz uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerimize ve kahraman gazilerimize   şükranlarımızı sunar, onların bizlere bıraktığı bu zaferi aynı gururla daima tüm dünyaya haykırmaya devam edeceğimizin sözünü vererek, sağlık ve esenlikler dilerim.

Resim önizlemesi

Denizli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Tefenlili

Yok edilmek istenilen bir milletin 30 Ağustos Zaferi’yle yeniden doğduğuna işaret eden Başkan Tefenlili “Türk Milleti olarak bağımsızlığımızdan ve vatanımızdan asla vazgeçmeyeceğiz” dedi.

30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin 98. yılını kutlamanın gurur ve mutluluğu yaşadığını belirten Başkan Tefenlili açıklamasında şunları söyledi:

“Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da yaktığı bağımsızlık ateşi yurdun dört bir tarafını aydınlatırken O’nun ve silah arkadaşlarının önderliğinde kazanılan Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile tüm dünyaya bağımsızlığımızdan ve vatanımızdan ödün vermeyeceğimizi gösterdik. 26 Ağustos 1922’de başlayıp 30 Ağustos’ta zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz tarihimizin en büyük zaferlerinden biri olmuştur. 98 yıl önce kazanılan zafer yok edilmek istenilen, yurduna göz dikilen bir milletimizin yeniden doğuşu olmuştur.

Yokluk için de yedi düvele karşı savaşan, dimdik ayakta duran Atalarımızın bu güzel vatanı hangi zor şartlar altında bizlere bıraktığının farkındayız. O gün olduğu gibi bugün ve gelecekte şartlar ne olursa olsun hürriyetimize ve vatanımıza sahip çıkacağız. Vatanımızın kalkınması, muasır medeniyetler seviyesine ulaşması için her zaman çok çalışacağız. Bizlere bırakılan emaneti gelecek nesillere daha güçlü bir şekilde bırakacağız.

Bu duygu ve düşünceler Zafer Bayramının 98. yıldönümünde, başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatan toprağı için mücadele eden tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramını en içten duygularımla kutluyorum”

db17afcc-c864-45fe-95e1-75f8fcc883e8.jpg

Denizli İYİ Parti İl Başkanı Raziye Akışık

30 Ağustos 1922 tarihi, bağımsızlık mücadelesinin tarihte eşine az rastlanır bir kahramanlık destanıdır. Milletimizin Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk komutasında gösterdiği büyük kahramanlıklarla, vatanımızı ve milletimizi bölmeye çalışan tüm ülkelere karşı verdiği mücadelenin sonunda büyük bir zafer kazanmış ve bu güzide vatanı bizlere bırakmıştır.

Milletimizin azim ve kararlılığı ile taçlandırılan 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi Zaferi'nin 98'inci yılını büyük bir gurur ve coşkuyla kutluyoruz. Türk milleti olarak ortak hedefimiz, Mustafa Kemal Atatürk'ün ilke ve inkılaplarına sahip çıkarak, bütün imkansızlıklara karşı kurduğumuz çağdaş laik ve demokratik Cumhuriyetimizi her zaman korumak, yüceltmek ve daha da güçlendirmek olacaktır.

Miletimizin vatan ve bayrak sevgisi, ordumuzun kahramanlığı ve cesareti ile tarihimizin büyük destanlarından birini yazan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm istiklal mücadelesi kahramanlarını saygı, sevgi ve rahmetle anıyor, 30 Ağustos Zafer Bayramımızı en içten duygularımla kutluyorum.

bulent-nuri-cavusoglu.jpg

Cumhuriyet Halk Partisi Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu

"Bugün ülkemizin tam bağımsız, özgür, demokratik, halkçı ve laik bir ülke olarak yürüyüşü mücadelemizde aynı kararlılıkla buradayız ve burada olmaya devam edeceğiz.  Ebedi Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygıyla anıyoruz. Türk Milleti, tarihin her döneminde büyük zaferlere imza atmıştır. Şanlı 30 Ağustos Zaferi de en büyük zaferlerden biridir. Türk Milleti’nin bu coğrafyadaki varlığının ebediyen devam edeceğinin en büyük göstergesidir. Yedi düvelin bir olup yok etmeye çalıştığı Ulusumuz, vatan sevgisine ve kimsenin özgürlüğüne kısıtlama koyamadığı Milletimiz varlığını, 98 yıl önceki ruh ve heyecanla aynı kararlılıkla sürdürmektedir ve sürdürecektir. Bu zafer yalnızca Türk Milleti’nin değil; tüm ezilen ve sömürülen ulusların, hatta tüm insanlığın, özgürlüğe, kurtuluşa, başı dik ve onuruyla yaşama kararlılığına yönelişinin simgesidir.  30 Ağustos, bu milletin Anadolu'dan asla çıkmayacağının bir belgesidir. Böylesine değerli bir zafere sahip olanlar her zaman kutlamaya devam edecektir. Zaferin mimarı büyük komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve bütün şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Karakterimizin simgesi, özgürlük ve bağımsızlığımızı kazandığımız 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun" dedi.

37571134-819a-42ae-aa9d-391d10c4ca45.jpg

MHP Pamukkale İlçe Başkanı Av. Mehmet Ali Yılmaz

Başkan Yılmaz, 30 Ağustos tarihinin Türk Milletini tarih sahnesinden silmek ve öz yurdu Anadolu'dan atmak isteyen düşmana hak ettiği dersi verdiği şanlı bir zafer günü olduğunu söyledi.

Başkan Yılmaz, 30Ağustos 1922 tarihinde askeri sahada kazanılan zaferi, iç ve dış zaferlerin izlediğini ve Atatürk liderliğinde modern Türkiye Cumhuriyeti kurulduğunu belirttiği açıklamasında, 'Türk Milletinin birliğine vatanın bölünmez bütünlüğüne ve devletin bağımsızlığına yönelecek her türlü teşebbüsü dün babalarımız ve dedelerimizin yaptığı gibi, 98 yıl sonra bugün; bizlerde yok etmeye ve bu uğurda seve seve canımızı vermeye hazır olduğumuzu aynı ruh ve inançla haykırıyoruz. Bize emanet eden bu cennet vatanı bu kutsal toprakları ilelebet muhafaza edecek, Türk bayrağını sonsuza dek dalgalandıracağız' dedi.

Başkan Yılmaz:"Bugün 30 Ağustos Zafer Bayramı. Zaferleri ve mazisi insanlık tarihi ile başlayan, her zaman zaferlerle beraber medeniyet nurları taşıyan kahraman ordumuzun kazandığı zaferlerden birinin , Büyük Taarruzun yıl dönümüdür.

Ama 30 Ağustos sadece bir tarih değildir. Bugünün tarihine şan veren bir anlamı vardır. Bugünün heybedi, toprağa, denize ve göğe sığmayacak kadardır. Çünkü bu gün bağımsızlık ve yurt aşkıyla şahlanan Türk ulusunun Atatürk'ün önderliğinde Kurtuluş Savaşını kazandığı, Sevr antlaşmasını parçaladığı, Cumhuriyet'in temeline ilk harcı koyduğu gündür.Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere şehadete yürüyen tüm kahramanlarımızı rahmet ve şükranla anıyorum."dedi.

Necip Filiz Ankara Yolcusu

AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz

Mustafa Kemal Atatürk komutasındaki Türk ordusunun 26 Ağustos'ta başlayıp 30 Ağustos'ta zaferiyle sonuçlanan Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin, dünya tarihinin gördüğü en büyük kahramanlık destanlarından biri olarak tarihe geçtiğini belirten Başkan Filiz: “30 Ağustos, Türk Milleti’nin canını, malını, varını yoğunu ve bütün gücünü ortaya koyarak kurtuluş mücadelesi ile düşman kuvvetlerini tamamen ülkeden çıkararak vatanını kurtardığı zaferin adıdır” dedi.

Başkan Filiz mesajında devamla şu ifadelere yer verdi:

““Milletimiz açısından “zaferler ayı” olan Ağustos’ta pek çok büyük mücadele ve zafer vardır. Anadolu’nun Türkleşmesine, İslamlaşmasına vesile olan Sultan Alparslan’ın ordularının Bizans’a karşı kazandığı Malazgirt, Anadolu Türk Birliği’nin sağlandığı Çaldıran ve önce Balkanlardan Orta Doğu’ya, Kafkaslar’a uzanan büyük barış ve huzur iklimini getiren; Türk- İslam medeniyetinin eşsiz varlığını bütün dünyaya taşıyan Mercidabık Zaferleri hep Ağustos ayı zaferlerimizdir.  Anadolu’nun her karış toprağı bir büyük kahramanlığa, bir büyük Türk zaferine şahitlik etmiş, mekân olmuştur. 30 Ağustos 1922 tarihinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları Türk milletine reva görülen esareti reddederek tarihimizin şanlı zaferlerine yenisini eklemişler ve Türk milletinin gücünü sınamaya çalışanlara tarihi bir ders vermişlerdir. 

30 Ağustos, Kökten yok edilip tarih sahnesinden silinmek istenen ulusumuzun, kendisine biçilen ölüm fermanını yırtıp tarihin çöplüğüne fırlatmasının belgesi, bir dik duruşun destanıdır. Mazisi yiğitlik ve başarılarla, karakteri şeref ve şanla dolup taşan necip milletimiz, bundan tam  98 yıl önce kazandığı büyük zaferle bağımsızlığına musallat olan emperyalist mihraklara unutamayacakları büyük bir ders vermiştir.

İçine düşmüş olduğu çok zor bir süreçten, sabırla, azimle, her türlü yokluk ve imkânsızlıklara rağmen inançla, imanla Milli Mücadele’ye giren milletimiz; Kökeni, memleketi, yöresi ve mezhebi ne olursa olsun Türk milletinin tüm fertleri aynı ülkü etrafında buluşmuş ve yurdumuzun taksim edilmesine asla müsaade etmeyeceklerini göstermişlerdir.

30 Ağustos’ta; iman küfrü, milliyetçilik istilayı, cesaret korkaklığı, bağımsızlık esareti yerle bir etmiştir.

30 Ağustos’ta vatan ve bayrak sevgisi, yabancı emelleri, yabancı muhipliğini, işbirlikçiliği bozguna uğratmıştır.

Dünya durdukça devleti ile, yurdu ile, birlik, dirlik ve düzeni ile varolacak olan Milletimiz, tarihinin her döneminde farklı farklı görünümlerle karşısına çıkan, varlığına, bekasına yönelik tehditlere karşı her zaman muhteşem bir cevabı olmuştur. Her zaman, her şart altında da olacaktır.

Sırtımızda şehitlerimizin veraseti vardır. Bu vatan için, bu millet için, bu şanlı bayrak için candan, yardan ve serden vazgeçmeye hazır ve kararlı olan milletimiz yarınlarımızın teminatıdır.

O gün kazanılan zaferin mutluluğunu ve gururunu bu günde yüreklerimizde aynı duygularla muhafaza etmekteyiz ve bundan sonrada etmeye devam edeceğiz. 

Herkes bilmelidir ki taksim edilecek vatanımız, ayıracak insanımız, peşkeş çekilecek değerlerimiz, çizilecek sınırımız ve paylaşılacak devletimiz asla ve asla yoktur.

Dün olduğu gibi bu gün de Ülkemizin ve Milletimizin bölünmez bütünlüğüne, birliğine ve dirliğine yönelik hain saldırılara karşı, aziz Milletimiz, geçmişten aldığı ilhamla, şehitlerimizin bize bıraktığı mukaddes emanetin sorumluluğunun idraki olarak, milli birlik ve beraberlik şuuru içinde, hür ve bağımsız yaşama azim ve kararlılığını ilelebet sürdürecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle; 30 Ağustos Zafer Bayramımızı kutluyor, bu zaferi bize armağan eden Başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere, ; Anadolu’yu bize yurt olarak kazandıran ve bırakan bütün kahramanlarımızı, şehitlerimizi ve gazilerimizi şükran, minnet ve rahmetle anıyor; Büyük Türk Milletini ve onun bağrından çıkan kahraman ordumuzu kutluyorum.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.