Denizli Protokolünden Anneler Günü Mesajı

Denizli Protokolünden Anneler Günü Mesajı

Her sene Mayıs ayının ilk haftası pazar günü kutlanan Anneler Günü ile alakalı Denizli protokolünün mesajları...

A+A-

vbm-3062-001.JPG

Denizli Valisi Hasan Karahan

Anneler, dünyanın en yüce, en kutsal değerleri,  sevgiyi ve iyiliği en çok hak eden varlıklarıdır. Annelik yeri doldurulamayan, değeri hiçbir şeyle ölçülemeyen, dünyanın en güzel en temiz en masum ve en yüce duygularından biridir. Bizleri canından bir parça olarak dünyaya getiren, hayatını bize adayan annelerimizin hakkı ne yapsak asla ödenemez.  

Bizlere değer bilincini ilk öğreten annelerimiz, yorulup bıkmadan bizleri büyütmüş, sabır göstermiş, sadakat, cesaret, hoşgörü ve sevgiyi aşılamıştır. Hepimiz için en önemli varlık olan annelerimize hayatlarının her gününde destek olmak, bizden bekledikleri sevgi ve saygıyı göstermek hepimizin görevidir.

Peygamber Efendimiz; “Cennet annelerin ayağı altındadır” hadis-i şerifi ile annelerimizin değerini en güzel biçimde ifade etmiştir. Büyük Önder Atatürk de;  “Dünyada her güzel şey kadının (ananın) eseridir” diyerek anneliğin önemine dikkat çekmiştir. Evladına kol, kanat gererek koruyan, büyüten, yetiştiren anne, sevgi ve şefkatin sembolü, kaynağıdır. Bu yüzdendir ki atalarımız “Ana gibi yâr olmaz!” demişlerdir. Annelerimiz aynı zamanda ailelerin temel direği ve toplumun da geleceğidir.   

Anneler Günü’nün, annelerimizin değerini daha iyi anlamamıza vesile olacağı inancıyla, Şehitlerimizin ve Gazilerimizin anneleri başta olmak üzere, bütün annelerimizin Anneler Günü'nü kutluyor, aileleriyle birlikte mutlu, sağlıklı ve huzurlu bir hayat diliyor, ellerinden öpüyorum. Ebediyete intikal eden annelerimizi de rahmetle anıyorum.

97081768-1531123270402845-1093436963471491072-n.jpg

MHP Pamukkale İlçe Başkanı Av.Mehmet Ali Yılmaz

Başkan Yılmaz:"Eşsiz benzersiz yüreklerine sonsuz sevgi sığdıran, sabır ve tolerans ile bizleri hayrete düşüren annelerimiz,her zaman başımızın tacıdır.Bize sundukları karşılıksız sevgi ve fedakârlıkları asla ölçülemez. Annelik bir çocuğun dünyaya gelmesiyle başlar ve annenin son nefesine kadar devam eder. İlk öğretmenimizdir onlar. İlk günden itibaren çocuklarının fiziksel ve ruhsal gelişlimi için özen gösteren, onları hayata hazırlamak gibi ulvi bir sorumluluğa sahip, topluma ve insanlığa faydalı bireyler olarak yetiştirmek adına üstün bir çaba sarfeden annelerimizin varlıklarını hayatımızın her anında hisseder, sevgi ve sıcaklıklarına her daim ihtiyaç duyarız.

En mutlu anlarımızda olduğu gibi, en zor günlerimizde sığındığımız, yanımızda bulacağımızdan emin olduğumuz annelerimizin,sosyal yaşamdaki rolleri arttıkça, yetiştirdikleri ilkeli ve özgüvenli bireylerle, örf adet ve milli değerlerine bağlı sağlıklı toplumların yükselmesi mümkün olabilecektir.Taşıdığı büyük sorumluluğun ötesinde, bu sorumluluğa tüm varlığını adayan annelerimizin haklarını hiçbir vakit ödeyemeyiz.

Bu önemli ve anlamlı günde anne mutluluğu ve onurunu yaşayan, cennetle müjdelenmiş tüm annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyor,gelenek ve değerlerimizin yaşatılması ve geleceğe taşınması temennisiyle, sevgilerin en yücesine, mutlulukların en güzeline layık yaşamdaki en büyük hazinemiz olan annelerimize en içten sevgi ve saygılarımı sunuyor,ellerinden hürmetle öpüyorum.Ebediyete irtihal eden annelerimize Allah'tan rahmet diliyor.Şehit ve Gazi Annelerimize ise bir kere daha gönlümüzdeki müstesna yerlerini ifade ediyor,vatan evlatlarınıza minnettardır diyorum.."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.