Denizli Protokolünden Bayram Mesajı

Denizli Protokolünden Bayram Mesajı

Salı Günü idrak edecek olduğumuz Ramazan Bayramı için Denizli protokolünün mesajları

A+A-

thumbnail_7b3cb74a-5581-4458-807e-389018c09e5f.jpg

Denizli Valisi Hasan Karahan

Ruhların güzelleştiği, varlık sahibi olanların yokluk içinde olanları daha iyi anladığı, kardeşliklerin ve insanlar arası ilişkilerin geliştiği bu manevi ayı, gelecek yıl tekrar ulaşmak temennisiyle uğurlarken; bu uğurlama yerini Mübarek Ramazan Bayramı’nın gelmesi ile birlikte yeni bir sevince, umuda ve birlikteliğe bırakmaktadır.

Bayramlarımız, mutlulukların paylaşıldığı, birlik, beraberlik, kardeşlik, dostluk duygularının güçlendirildiği, dargınlık ve kırgınlıkların unutulduğu, insanların kaynaşmasına ve huzurlu yaşamın tesisine vesile olan müstesna günlerdir.

Sevinmek kadar sevindirmenin de büyük önem taşıdığı bu özel günlerde, nefsimizin ve bencilliğimizin bizi yönlendirmesine fırsat vermeden kırgınlıkları, dargınlıkları zihnimizden ve davranışlarımızdan söküp atmalıyız. Büyük Türk Milletinin en güzel hasletlerinden olan, yardım etmek, kim olursa olsun hiçbir ayrım gözetmeksizin güçsüzün, muhtacın yanında olmak anlayışıyla, sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın da gereği olarak yoksul, kimsesiz, hasta ve yaşlıları ziyaret ederek, bitap düşmüş yürekleri onarmalı, yetimlerin, gariplerin, kimsesizlerin tebessümüyle, bayram sevincimize onları da ortak etmeliyiz.

Unutulmamalıdır ki bizler çok önemli bir coğrafyada yaşayan ve geçmişinden gururla bahsedilen köklü bir medeniyet anlayışına sahip bir milletiz. Zira bu topraklar; Hacı Bektaş-ı Veli’lerin, Yunus Emre’lerin, Mevlana’ların, Ahi Evranların sevgi mesajlarıyla yoğrulmuştur. Bu topraklarda, gönül yıkmak değil, gönül kazanmak, gönül fethetmek esas olmuştur.  Bu itibarla geçmişimizin bu büyük potansiyelini yarınlara taşıma adına önemli misyonu bir araya getiren bayramların huzur ve coşku içerisinde geçmesi yegâne temennimizdir. Bu mübarek bayram, inşallah, asırlardan bu yana var olan bu sevgi kültürünü, bu hoşgörü kültürünü yeniden tazeleme, daha da güçlendirme vesilesi olur.

Sevdikleri ile bayramı birlikte yaşama adına yola çıkacak değerli sürücülerimizden, bayram sevincini sevdikleri ve bizler açısından hüzne dönüştürmemeleri için trafik kurallarına riayet ederek azami düzeyde dikkat etmelerini bilhassa rica ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle Ramazan Bayramının ülkemizde, tüm İslam Âlemi ve dünyada barışın ve esenliğin hâkim olmasına vesile olmasını temenni eder; tüm halkımızın Ramazan Bayramını kutlar, sevdikleriyle birlikte huzurlu bir bayram geçirmelerini, sağlık içinde nice bayramlara kavuşmalarını diler, sevgi ve saygılarımı sunarım.

thumbnail_rektor-prof.-dr.-huseyin-bag.jpg

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ

Bayramlarımız; insanları birbirine yakınlaştıran, sevgi ve kardeşlik bağlarını güçlendiren, milli ve manevi duygular içerisinde yardımlaşma ve paylaşım duygularımızı arttıran mukaddes günlerimizdendir. Topluma umut ve sevgi veren, birlik ve dirliği tazeleyen bayramlarımız, bu sebeplerle; anlam ve önemine uygun olarak kutlanmalı, başta aile büyüklerimiz ve yakınlarımız olmak üzere kimsesizler, yaşlılar ve yardıma muhtaç vatandaşlarımız ziyaret edilerek gönülleri alınmalıdır.

Başı rahmet, ortası mağfiret ve sonu ebedi azaptan kurtuluş olan Ramazan-ı Şerif’i huzur içinde tamamlayarak toplumumuzu kaynaştıran ve kardeşliğimizi pekiştiren mübarek Ramazan Bayramı’na kavuşmuş olmanın sevincini ve coşkusunu en kalbi duygularla yaşıyoruz. Tüm bu duygu ve düşüncelerle, Pamukkale Üniversitesi ailesi olarak; Ramazan Bayramı’nın başta ülkemiz ve tüm İslam âlemi olmak üzere tüm dünyada barış, huzur ve mutluluklara vesile olmasını diler; sağlık huzur ve mutlulukla nice bayramlara ulaşmayı temenni ederim. Bu vesile ile tüm üniversite mensuplarımızın, yarınlarımız olan sevgili öğrencilerimiz ve kıymetli ailelerinin, milletimizin ve İslam âleminin Ramazan Bayramı’nı en içten dileklerimle kutlarım.

cengiz-arslan-kimdir-h1546810765-8f7c75-001.jpg

Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan

“On bir ayın sultanı Ramazan ayını Çameli’de birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışma içerisinde geçirdik. Ramazan boyunca Gönül Sofralarımızda birlikte iftarımızı açıp, hep birlikte eşlik ettik.

Sevginin ve saygının simgesi konumundaki bayramlar, hoşgörü ve kardeşlik duygularının yoğunlaştığı, akraba, dost ve büyüklerimizin ziyaret edildiği, hastaların, kimsesizlerin, yetimlerin ve muhtaçlara yardım elinin uzatıldığı özel günlerimizdir. Toplumsal bilincin gelişmesine, ulusal değerlerin güçlenmesine, birlikteliğin, kardeşliğin ve sevginin yaşanarak ve paylaşılarak yerleşmesine aracılık etmesi, bayramları tüm toplumlar için özel kılmaktadır.

Küçüklerin büyüklerini unutmadığı, dargınların barıştığı, kırgınlıkların unutulduğu ve dostlukların yeşerdiği bir bayram temennisi ile tüm Çameli’li hemşerilerimin ve ve İslam Âleminin Ramazan Bayramını kutlarım

makam-fotograf-(1).png

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Mübarek Ramazan Bayramı ile ilgili yayımladığı mesajda tüm vatandaşların bayramını kutladı. Başkan Örki, “Bayramlar, mutluluğun ve huzurun paylaşıldığı zamanlardır. Tüm halkımızın Ramazan Bayramı’nı kutluyorum” dedi.

İslam aleminde 11 ayın sultanı olarak adlandırılan Ramazan ayının ardından idrak edilen Ramazan Bayramı ile ilgili Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki mesaj yayımladı. “Acısıyla tatlısıyla güzel bir Ramazan ayı geçirdik” diyen Başkan Örki mesajında, “Belki bu süreçte yakınlarımızı kaybettik, mutlu haberler aldık. Yakınlarına kaybedenlere başsağlığı, şifa bekleyenlere de acil şifalar diliyorum. Güzel haber alanlara da bu müjdelerin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Ramazan Bayramı, tüm dünyadaki Müslümanlar için en önemli bayramlardan biri. Ramazan bayramı şükrün, birlik ve beraberliğin mutluluğun ve huzurun paylaşıldığı zamanlardır. Bu paylaşımla güzellikler artar. Allah, önümüzdeki yıllarda da Ramazanlara ve bayramalar kavuşmayı nasip etsin” dedi.

Ramazan Bayramı’nda 9 gün tatil olduğunun altını çizen Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki tatil planlarını yapmayan vatandaşlara da seslenerek, “Pamukkale’de sizleri ağırlamaktan mutluluk duyarız. Biz belediye olarak ilçemize gelecek olan yerli ve yabancı misafirlerimizin buradan yüzlerinin gülerek mutlu bir şekilde ayrılması için gerekli olan tedbirleri aldık. Pamukkale tüm güzelliği ile misafirlerini bekliyor” diye konuştu. Bayram tatili için trafiğe çıkacak olanlara da seslenen Başkan Örki, “Hiçbir şey sizlerin sağlığından ve hayatından  önemli değildir. Bu nedenle trafiğe çıkacak olan tüm vatandaşlarımızın kurallara uyarak kazasız belasız bir dönem geçirmelerini temenni ederim. Yurt dışında bizlerin mutluluğu ve güvenliği için savaşan kahramanlarımıza da Allah güç kuvvet versin. Şehitlerimize rahmet, gazilerimize de acil şifalar diliyorum. Bu şanlı bayrağımızın sonsuza dek dalgalanması için hep birlikte gayret göstermeye devam edeceğiz. Başta Pamukkale’de yaşayan hemşehrilerim olmak üzere tüm Denizli halkına, ülkemizin her köşesinde yaşayan vatandaşlarımız ile tüm İslam aleminin Ramazan Bayramı’nı kutlar, nice bayramlara kavuşmayı temenni ederim” dedi.

img_4872.jpg

DTB Başkanı İbrahim Tefenlili

Denizli Tüccar, Sanayici ve İşadamları Platformu Dönem Sözcüsü, Denizli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Tefenlili Ramazan Bayramı vesilesiyle bir mesaj yayımlayarak tüm vatandaşların Ramazan Bayramı’nı tebrik etti. Ramazan Bayramı’nın birlik ve beraberliğimizin pekişmesine vesile olmasını dileyen Başkan Tefenlili mesajında şu ifadelere yer verdi:

“On bir ayın sultanı Ramazan ayını uğurlayarak Ramazan Bayramına kavuşmanın mutluluğunu ve heyecanını yaşıyoruz. Bayramlar, dargınlıkların son bulduğu, birlik ve beraberliğin pekiştiği, sevgi ve saygının öne çıktığı, özel ve önemli günlerdir. Bu özel ve önemli günler dost, akraba ve büyüklerin ziyaret edildiği, hastalara, kimsesizlere, yetimlere, muhtaçlara yardım elinin uzatıldığı zamanlardır. Tüm bu değerlerin Ramazan Bayramı’nda doyasıya yaşanması temennisiyle milletimizin ve islam aleminin Ramazan Bayramı’nı tebrik eder, huzur, barış ve mutluluk içerisinde nice bayramlara kavuşmayı temenni ederim”

Türk Ocakları Denizli Şubesi

Kültürümüzün, inancımızın ve değerlerimizin en önemli unsurlarından olan, birlik ve beraberliğimizin daha da güçlendiği bayram günlerine yeniden erişmiş bulunuyoruz. İslam dünyası olarak Ramazan bayramını kutluyoruz. Sevincin, coşkunun, mutluluğun, birliğin simgesi olan bayram günlerine eriştiğimiz şu günlerde maalesef bu hissiyatı tamamen yaşayamamaktayız. Ne kadar acıdır ki, hem Türk milleti hem de bütün İslam âlemi dünyanın pek çok noktasında kan, gözyaşı, kargaşa, huzursuzluk ve zulümlerle karşı karşıyadır. Geçen her yıl sorunlarımızın çözülmediğini, eriştiğimiz her bayram daha çok gözyaşı döktüğümüzü görüyoruz.

Kadim Türk yurdu Kerkük çapulcular tarafından işgal edilmek isteniyor, Doğu Türkistan’da soydaşlarımız zalimin zulmü altında inliyor, Kırım'da Rus işgali sürüyor, Karabağ'da Azerbaycan bayrağı halen dalgalanamıyor, Suriye'de Türkmenler bir yandan PKK-PYD, bir yandan IŞİD belası, bir yandan ise Esad rejiminin baskısı ile burun buruna yaşıyor. Afganistan, Keşmir, Arakan, Çeçenistan, Irak, Filistin, Suriye, Mısır, Yemen ve daha birçok dünya toprakları üzerinde Müslümanlar zülüm altındadır. Ülkemizde ise PKK, FETÖ ve IŞİD terörü nöbetleşe üstümüze geliyor ve canımızı yakıyor. 

Bu kritik durumlarda ve ortamlarda Türk milliyetçilerine düşen en büyük görev günlük siyasi bakış açılarından, farklı hareket tarzlarından ve kısa vadeli hedeflerden bağımsız olarak birlik ve beraberliklerini güçlendirmeleri ve ortak bir iradeyle Türk milletini ve devletini bu zorluklara karşı dik tutmalarıdır. 

Türk milleti bu karanlık tabloyu aydınlatacak birikime ve tarihi derinliğe sahiptir. Tarihimiz ve değerlerimiz bize bu görevi yüklemektedir. 

Milyonlarca insanımız bayram için yollara döküldü. Millet olarak kazasız-belasız, sağ-salim, dirlik ve beraberlik içinde bir bayram geçirmemizi diliyoruz.

Büyük Türk milletinin ve İslam âleminin Ramazan Bayramını kutluyor, tekrarını daha güzel günlerde yaşatmasını yüce Yaradan’dan niyaz ediyoruz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.