Denizli Protokolünden Cumhuriyet Bayramı Mesajları

Denizli Protokolünden Cumhuriyet Bayramı Mesajları

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 98. yılını yarın kutlayacağız. Denizli protokolünün bu önemli gün hakkında yayınladığı mesajlar şöyle:

A+A-

vali-ali-atik-denizli-yks-mesaj-013.png

Denizli Valisi Ali Fuat Atik

Yüzyıllar boyunca bağımsız olarak yaşamış yüce Türk milletinin Kurtuluş Savaşı’nı kazanarak tarih sahnesine yeniden çıkışını, millet iradesi ile taçlandırdığı Cumhuriyetimizin 98. yıl dönümünü kutlamanın coşku ve heyecanını hep birlikte yaşıyoruz.

“Bu memleket dünyanın beklemediği, asla umut etmediği ayrıcalıklı bir varoluşa sahne oldu. Bu sahne en az 7 bin senelik bir Türk beşiğidir. Beşik doğanın rüzgarıyla sallandı; beşiğin içindeki çocuk doğanın yağmurlarıyla yıkandı, o çocuk doğanın şimşeklerinden, yıldırımlarından, kasırgalarından evvela korkar gibi oldu sonra onlara alıştı; Onların oğlu oldu. Bir gün o doğa çocuğu, Doğa oldu; şimşek, yıldırım, güneş oldu; Türk oldu... Türk budur. Yıldırımdır, kasırgadır, dünyayı aydınlatan güneştir.” diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, 1923’te bir ateş yandı. Bu ateş ki tüm dünyayı ışığıyla aydınlatan Türkiye Cumhuriyeti’ydi.

Cumhuriyetimiz; milletçe gerçekleştirdiğimiz Millî Mücadele’nin sonucunda geçmişimize gururla, geleceğimize güvenle bakmamızı sağlayan en büyük armağandır.

Bugün hepimize düşen ortak görev; milletimizin şanlı tarihindeki en önemli dönüm noktalarından biri olan Türkiye Cumhuriyeti’ni ortak değerlerimiz etrafında kenetlenerek birlik ve beraberlik içerisinde muasır medeniyetler seviyesinin de üstüne taşımak ve her daim Cumhuriyetimizin gücüne güç katmak olacaktır.

Tüm bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, kahraman silah arkadaşlarını, bu toprakları bizlere vatan yapan aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi saygı, şükran ve rahmetle anıyor; tüm halkımızın “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı”nı en içten duygularımla kutluyorum.

thumbnail-makam-1-001.jpg

Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici

Saygıdeğer meslektaşlarım, geleceğimizin teminatı sevgili öğrencilerimiz,

Bugün Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, milletimizin yedi düvele karşı göğsünü siper ederek 29 Ekim 1923’te kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nin 98’inci kuruluş yıldönümü.

Tarihimizin bu şanlı gününü, sizlerle birlikte kutlamanın övüncünü yaşıyorum. Millet olarak yeniden dirilişimizin timsali olan Cumhuriyet Bayramı’mız kutlu olsun.

Cumhuriyetimiz, “Hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir.” ülküsü doğrultusunda ilan edilmiştir. Bilinmelidir ki bu ülkü, Türk milletinin tabiatını, yaşam biçimini, yüksek ahlak ve iman değerlerini yansıtan yüce bir ülküdür. Cumhuriyet, birlik ve beraberliğinden ve hür yaşama azminden asla taviz vermeyen Türk milletinin çağdaş yönetim şeklidir. Milletimiz, Cumhuriyet yönetim şekli ile var olma kararlılığını ortaya koymuş, ruhunun vatan ve bayrak iştiyakıyla dolup taştığını tüm dünyaya haykırmıştır.

Hiç şüphesiz Türkiye Cumhuriyeti Devleti, köklü bir medeniyetin mirasçısı olan büyük bir devlettir. Bu devlet millî mücadelede şehitlerimizin kanlarıyla kurulmuş, inkılap ve irfanla hızla gelişmiş ve bugünün büyük devletleri arasına girmiştir. Devlet olarak daha nice hedeflere ulaşma azim ve kararlığıyla yolumuza devam etmekteyiz. Devletimiz, bu yolda iç ve dış mihrakların menfur saldırılarına da maruz kalabilmektedir.

15 Temmuz hain darbe girişimiyle, Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığı yok edilmek istenmiştir. Darbe girişimi, 19 Mayıs 1919’da yedi düvele karşı duran Türk milletinin millî mücadele ruhuyla bertaraf edilmiştir. Bilinmelidir ki milletimiz, istiklâl ve istikbali söz konusu olduğunda devletine ve iradesine sahip çıkma kararlığına sahip yüce bir millettir. Aziz milletimiz, 15 Temmuz darbe girişimini derhâl püskürterek devlet ve iradesine sahip çıkma kararlılığını dosta ve düşmana göstermiştir.

Türkiye Cumhuriyeti, kurulduğu günden itibaren demokrasisi, ekonomisi ve millet olma bilinci ile dostları için güven ve gurur kaynağı olmuştur. Düşmanlarımızı telaş ve korkuya sevk eden bu kaynak, kısa süre zarfında Cumhuriyet’imizi yaşadığımız kritik coğrafyanın sönmez meşalesi hâline getirmiştir.

Milletçe, sahip olduğumuz güç, akıl, birikim ve tecrübeyle devletimizin bekası ve milletimizin refahı için çalışma azmimizden ödün vermeden yolumuzdaki engelleri aşarak yürümeliyiz. İnsani değerlerin savunulmasına öncülük etmeye,  mazlumların yanında olmaya gayret etmeliyiz.

Bu inançla, milli ve manevi değerlerimize sahip çıkmaya devam edecek, Türkiye Cumhuriyeti’nin sonsuzluk sembolü ay yıldızlı bayrağımızın vatan topraklarımızda dalgalanmasını sağlayacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, tüm şehit ve gazilerimizi bir kez daha rahmetle ve minnetle yâd ediyor, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 98’inci yıldönümünü en içten duygularımla kutluyorum.

 

Denizli Barosu Başkanlığı

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde kurulan Cumhuriyetimizin 98. Yıl dönümünü coşkuyla kutlamanın bugün de mutluluğunu yaşıyoruz.

19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkarak Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün başlatmış olduğu milli mücadelenin zaferle sonuçlanmasının ardından, 29 Ekim 1923 yılında ilan ettiği Cumhuriyet, Türk Milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir. İşte bu değer, bizleri ulusal bir devletin onurlu, özgürce düşünebilen, eşit haklara sahip birer ferdi, devletin tek ve gerçek sahibi haline getirmiştir.

Bizlerin en önemli görevi; bizlere emanet edilen Cumhuriyetimizi yükseltmek, vatanımızın bölünmez bütünlüğünü korumak, Atatürk ilke ve inkılaplarını savunmak, cumhuriyetimizin tüm değerlerini nesilden nesile aktarmak, aynı azim ve kararlılıkla yaşatmak olmalıdır.

Anayasa’nın “Cumhuriyetin nitelikleri” başlıklı 2. maddesinde; Türkiye Cumhuriyeti’nin, toplumun huzuru, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk devleti olduğu açıklanmıştır. Milli birlik ve beraberlik içinde dün olduğu gibi, bugün de kenetlenmeli ve bunu tüm dünyaya göstermeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, bizlere tam bağımsız ve çağdaş bir devlet armağan eden başta Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere; vatanlarını canları pahasına koruyan tüm şehitlerimizi rahmet ve saygı ile anıyoruz.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun!

bulent-cavusoglu-denizli-devlet-bahceli-yanit-009.png

Cumhuriyet Halk Partisi Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu

 “Cumhuriyetimizi kuran kadroların yol göstericiliğinde, Anayasanın temel dayanağı olan ‘Demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti’ anlayışını, kararlı bir yönetim eliyle güçlendirerek sürdüreceğiz.

Özgürlük ve bağımsızlığı karakteri kabul eden Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, egemenliği kayıtsız şartsız millete teslim etmek üzere kurduğu, kimsesizlerin kimsesi Türkiye Cumhuriyetimizin 98. yaşı kutluyoruz. Ülkemiz, ekonomik ve siyasal açıdan bir buhranın içinde olsa da başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Cumhuriyetimizi kuran kadroların yol göstericiliğinde, Anayasanın temel dayanağı olan ‘Demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti’ anlayışını, kararlı bir yönetim eliyle güçlendirerek sürdüreceğiz. Çünkü bizler, Atatürk ilkelerinin öncülüğünde, bunu başaracak güce, özgüvene ve birikime sahibiz.

Ülkemizde adalete olan susuzluğu, Cumhuriyetimizin kuruluşundaki gibi geniş bir mutabakatla gidereceğiz. Ve yine bu geniş mutabakat ile Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandıracağız. Bu duygu ve inançla 98. yaşını kutladığımız Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve terörle mücadelede şehit olan kahramanlarımızı rahmetle anıyorum. Gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Kovid-19 salgın hastalığı ile ön safta mücadele ederken hayatını kaybeden sağlık emekçilerimizin anıları önünde saygıyla eğiliyorum. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.

baskan-fotograf-003.jpg

Denizli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Tefenlili

Cumhuriyet’in, esareti kabullenmeyen milletimiz için en büyük kazanım olduğuna dikkat çeken Başkan Tefenlili  açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Cumhuriyet, toprakları işgal edilmiş, yokluk içerisinde, yıkılmanın eşiğinde olan bir milletin yeniden doğuş destanıdır. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde yazılan, tarihte eşi benzeri olmayan bu destanın 98. yıl dönümünü büyük bir gurur ve coşkuyla kutluyoruz. İmkansızlıklar içerisinde, zor şartlar altında kazanılan kurulan Cumhuriyet, sahip olduğumuz bağımsızlığın ve demokrasinin en büyük teminatıdır.

Bugün, millet olarak, Atalarımızın zor şartlar altında kurduğu ve kalkındırdığı Cumhuriyet’in değerini bilmek zorundayız. Çalışarak, üreterek istihdam yaratarak Cumhuriyet’i daima kalkındırmak, her zaman ileriye taşımak, milletimizin refah seviyesini yükseltmek en büyük görevimiz olmalıdır.

Bu duygu ve düşünceler ile Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, bu toprakları bize vatan kılmak için fedakarca mücadele eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum”

thumbnail-img-9346.jpg

Iğdır Azerbaycan Evi Derneği Başkanı Serdar Ünsal

"Cumhuriyet yönetimi Türk milletinin vazgeçilmezidir .Milli Bayramlarımız ülkemizin sarsılmaz bütünlüğünün, toplumumuzun birlikteliğinin coşkuyla kutlandığı ve bu vatan uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizin bir kez daha minnetle yad edildiği manevi günlerdir. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 98  yıl dönümünü kutladığımız
bugünde demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olarak, dünyanın gelişmiş devletleri arasında yer alabilmenin mücadelesini aralıksız sürdürmekteyiz. Büyük lider Atatürk ve silah arkadaşlarının üstün gayret ve fedakârlıklarla kurdukları Cumhuriyetimizin ilelebet payidar kalması, gelecek nesillerin eğitimli, kabiliyetli, milli ve manevi
değerlerine sahip çıkan bireyler olarak yetişmesi hepimizin en büyük hedefi ve arzusudur.."

Türk bayrağı altında, bütünlük içinde yekpare bir üniter, ulus devlet olarak, milletçe hep bir arada, mutlu,
iyilik güzellik sevgi esenlik dolu ve huzurlu nice bayramlar geçirmemiz ve Allah'ın sevdiklerinizle birlikte size, milletimize ve tüm inananlara nice huzurlu, güzel, aydınlık, bereketli, hayırlı bayramlar nasip etmesi dileğiyle, Cumhuriyet Bayramınızın  kutlu, olsun."dedi

muhasebeci-3.jpg

Denizli Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası

Denizli Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) tarafından Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 98. Yıldönümü nedeniyle  “Cumhuriyet Söyleşisi” düzenlendi

Merkezefendi İlçesindeki Bereketler Toplantı salonunda gerçekleştirilen “Atatürk Cumhuriyet ve Milli Mücadelede Denizli” konulu söyleşiye, Kültür ve Turizm İl Müdürü Turhan Veli Akyol, Merkezefendi Belediye Başkan Yardımcısı Necdet Yılmaz, Oda Üyeleri ve davetliler katıldı.

Söyleşinin açış konuşmasını yapan SMMMO Başkanı Adnan Selçuk, Milli ve manevi değerlerimize sahip çıkmaya devam etmemiz gerektiğini söyledi.

SMMMO Saymanı Hakan Cengiz de yaptığı konuşmada “Geleceğe büyük bir ümitle bakmamızı sağlayan atılım ve başarılarının, bütün zorlu engellerin aşılması konusunda bizlere güç vermesi dileğimizle Cumhuriyetimizin ilanının 98. yıldönümünü kutlu olsun” dedi.

Söyleşiye konuşmacı olarak katılan, Pamukkale Üniversitesi’nden  (PAÜ) Prof. Dr. Turgut Tok ve Prof. Dr. Mithat Aydın, Cumhuriyetimizin kuruluş süreci, Atatürk ve Milli Mücadelede Denizli’nin rolünü anlattılar. Prof. Dr. Turgut Tok, Denizli’nin Türk tarihinde yerinin çok önemli olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Mithat Aydın da, Türk Devriminin Dünya tarihinde bir benzerinin olmadığını belirterek, “Atatürk bu coğrafyadaki varlığımızın son mimarıdır” diye konuştu.  Söyleşinin sonunda Prof. Dr. Turgut  Tok ve Prof. Dr. Mithat Aydın’a SMMMO Başkanı Adnan Selçuk, günün anısına plaket takdim etti. Ayrıca söyleşiye katılan davetlilere Atatürk’ün Nutuk kitabı hediye edildi. Etkinlik düzenlenen kokteylle sona erdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.