Denizli Protokolünden Cumhuriyet Bayramı Mesajları

Denizli Protokolünden Cumhuriyet Bayramı Mesajları

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti 97. Yaşında. Denizli protokolünden bu özel gün ile alakalı paylaşılan mesajlar şöyle:

A+A-

vali-ali-atik-denizli-yks-mesaj-003.png

Denizli Valisi Ali Fuat Atik

Geçmişimizden aldığımız güçle, ezelden ebede büyük umutlar ve emin adımlarla birlik ve beraberlik içerisinde yürürken, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Türk Milletinin Karakterine ve Geleneklerine En Uygun İdare” olarak ifade ettiği geleceğimizin teminatı, dirilişin sembolü Cumhuriyetimizin kuruluşunun 97. yılını kutlamanın gururunu ve coşkusunu hep birlikte yaşıyoruz.

19 Mayıs’ta başlayan Milli Mücadele’nin,  30 Ağustos’ta Büyük Zaferle noktalanmasına takiben, Türkiye Büyük Millet Meclisimizin 29 Ekim 1923 tarihinde ilan ettiği Cumhuriyetimiz, atalarımızdan ulusumuza kalan en büyük mirastır.

Cumhuriyet, geleceğe büyük bir ümitle bakmamızı sağlayan, gurur verici atılımların ve başarıların sağlanması ve her türlü zorlu engelin aşılması mücadelesinde bizlere güç veren bir değerdir. Cumhuriyetin kuruluşunun yıl dönümünü yaşadığımız bu tarihi gün, bizi biz yapan ortak değerlerimiz etrafında her zamankinden daha güçlü bir şekilde kenetlenme günüdür.

 Her yerde ve her ferdimizle milletçe devletimizin bekası milletimizin refahı için çalışmaya, dünyanın gelişmiş ülkeleri ile her alanda yarışmaya ve evrensel insanlık değerlerinin savunulmasına öncülük etmeye,  mazlumların yanında, zalimlerin ve vatan hainlerinin ise karşısında olmaya, her zamankinden daha fazla azimli ve kararlıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle; aziz yurdu bize vatan yapan, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanın bölünmez bütünlüğünü, milletin huzur ve sükûnunu sağlayan ve bu kutsal amaç için toprağa düşerek şehitlik mertebesine ulaşmış aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle, gazilerimizi şükranla anıyor, Denizlili hemşehrilerimizin ve bütün vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum.

thumbnail-8o7a2944.jpg

Rektör Vekili Prof. Dr. Kutluhan

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı” münasebeti ile bir mesaj yayımladı.  Mesajında, Ülkemizin muasır medeniyetler seviyesine ulaşma yolculuğunda Cumhuriyetin bizlere rehber olacağını ifade eden Rektör Vekili Prof. Dr. Kutluhan, bu hedef doğrultusunda yükseköğretim kurumlarına büyük görevler düştüğünü hatırlattı.

“Aziz Milletimizin Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde başlattığı Milli Mücadele’nin büyük fedakârlıklar sonucunda kazanılmasıyla kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun bugün 97. yıl dönümünü kutluyor olmanın gururu ve mutluluğunu yaşamaktayız. Tarihinde nice şanlı destanlar barındıran aziz Milletimiz her türlü zorluğa rağmen, azim ve kararlılıkla topyekûn başlattığı Kurtuluş Savaşı ile; kadını, erkeği, genci, yaşlısı ile her cephesi ve her safhasında dünyada eşi benzeri görülmemiş bir bağımsızlık destanına daha imza atmıştır. Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Benim En Büyük Eserim’ dediği Cumhuriyetimiz, bugün ve gelecekte ülkemizin; bilim, teknoloji, sanayi, sanat, spor ve birçok alanda muasır medeniyet seviyesine yükselme yolculuğunda, bizlere rehber olacaktır.

Sürekli olarak gelişen ve değişen dünyada, ülkemizin hak ettiği konuma gelmesi için milli ve manevi değerlere sahip çıkan, insan hak ve hürriyetlerine saygılı, alanında yetkin ve nitelikli insan gücünün yetiştirilmesinde hiç şüphesiz yükseköğretim kurumları olan üniversitelere büyük görevler düşmektedir. Pamukkale Üniversitesi olarak bizler, bu bilinç ile ülkemizin kalkınması adına yerli ve milli teknoloji hamlelerine katkı sağlanmasında, geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi, ülkemizi diğer ülkeler arasında alanlarında en iyi şekilde temsil edecek bireylere dönüştürebilme amacı uğruna dün olduğu gibi bugün ve gelecekte de çalışmaya devam edeceğiz.

Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere Cumhuriyetimizin kuruluşunda emeği olan ve bu uğurda şehitlik mertebesine yükselen kahraman askerlerimiz ile şanlı gazilerimizi; saygı, minnet ve şükranla anarken, ‘29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’mızı en kalbi duygularla kutluyorum.”

bulent-cavusoglu-denizli-devlet-bahceli-yanit.png

Cumhuriyet Halk Partisi Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu

Çavuşoğlu, 97 yıl önce büyük bir coşku ile kurulan Türkiye Cumhuriyetinin ilelebet baki kalacağını söyledi.

Çavuşoğlu mesajında, “Büyük Türk milletinin varlığında seçkin ve anlamlı bir yeri olan ve Büyük Önderimiz Atatürk’ün önderliğinde, milletimizden alınan güçle kurulan, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin 97. kuruluş yıldönümünü, bütün yurtta olduğu gibi, Denizli'mizde de, sevinç ve coşku ile kutlamaktayız. Gururla kutladığımız Cumhuriyetimizin kuruluş yıldönümünde, şehitlerimizin kanlarıyla sulanan vatan topraklarının bütünlüğünü ve Atatürk’ün Türk gençliğine ve Türk milletine en büyük emaneti olan Cumhuriyeti ve Cumhuriyetin tüm kurumlarını, birlik ve beraberlik içinde korumanın azmi ve kararlılığı içinde görevimizin başındayız” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet, toplumu ümmetten ulus, bireyi kuldan yurttaş konumuna yükselten bir Aydınlanma Devrimi olduğunu ifade eden Çavuşoğlu, “29 Ekim, bir doğuşun, bir devrimin, kısacası bir mucizenin yıldönümüdür. Dünya tarihinde seçkin yeri bulunan Türk Devrimi, 20. yüzyılın en büyük çağdaşlaşma hareketlerinden biridir. Türkiye’nin çağdaş ülkeler ve değerler sistemine girebilmesini, orada kalabilmesini Atatürk'ün en büyük eserim dediği Cumhuriyet sağlamıştır. Yüce Önder, 'Yaptığımız ve yapmakta olduğumuz devrimin amacı, Türkiye Cumhuriyeti halkını tamamen çağdaş ve bütün anlam ve biçimi ile uygar bir toplum haline ulaştırmaktır. Devrimimizin temel ilkesi budur' sözüyle, Türk Devrimi’nin çerçevesini ortaya koymuştur. Ulusumuzu demokrasi, hukuk devleti, temel hak ve özgürlükler gibi evrensel değerlerle buluşturan Cumhuriyet yönetimi, köklü değişim sürecinin temeline laiklik ilkesini yerleştirmiştir. Laiklik, Türkiye Cumhuriyeti’nin yeniliklere açık, aklı ve bilimi ön plana çıkaran en temel niteliğidir. Bu duygu ve düşüncelerle, yurt içinde ve dışındaki tüm vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyor, Cumhuriyetin değerini daha iyi anlayabilecekleri bir bayram geçirmelerini temenni ediyorum” dedi.

21169.jpg

AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz

Dünyamızı şereflendiren İki Cihan Serveri Peygamberimizin insanlığa sunduğu değerleri anlayıp hayatımızı onun yüce ahlâkıyla güzelleştirmemiz gerektiğini vurgulayan Başkan Filiz: “Getirdiği ebedi nura, açtığı saadet yoluna ve sünnet-i seniyyesine sımsıkı sarılmak ve Mevlid Kandilini vesile ederek ona yeniden biatımızı, bağlılığımızı tazelemek ne yüce bir şeref ve ne büyük bir saadettir.

“Bugün muazzam bir doğuşun, beşeriyeti, mahlûkatı baştan başa kuşatan rahmet ışığının yeryüzüne şeref verişinin yıl dönümüdür.  Bütün kalbimizle, ruhumuzla her sene yeniden yâd edip kutluyor, bu geceyi karşılayarak onun âleme teşrifine kıyam ediyoruz. Efendimiz; hidayetin şafağıdır, hikmetin güneşidir, Bu gecenin kurtuluşumuza, manevi arınmamıza ve gönül dünyamızın temizliğine vesile olması elbette en halisane beklentimizdir.

Resulallah (s.a.v) her türlü küfrün, zulmün, şirkin ve her türlü bâtıl inanç ve âdetlerin parçalanıp yok olması, imanın, nurun ve hidâyetin kâinatı aydınlatması için gönderilmiş bir peygamberdir.
Efendimiz cehaletin en üst seviyelere ulaştığı bir dönemde dünyamızı şereflendirerek Kâinata ilahi bir nur ve rahmani bir şifa olmuştur. Akıllara, kalplere, ruhlara hitap ederek, bütün dünyaya huzurun, barışın, kardeşliğin ve güzel ahlakın egemen olacağı manevi bir ortamı tebliğ etmiştir. Sevgili Peygamberimiz, ferdi, ailevi ve sosyal hayata dair söz ve davranışları ile kıyamete kadar kalıcı bir rehberlik ve örneklik sunmuştur.

Peygamberimizin getirmiş olduğu ilahi mesajı iyi anlamak, eşsiz ve örnek olan güzel ahlakını özümsemek, İslam âleminin ona duymuş olduğu içten ve samimi sevgiyi gönüllerden sözlere ve toplumsal bilince aktarmak, bu mübarek geceler için önceliklerimizden olmalıdır.

Bizi bir Mevlid-i Nebi'ye daha ulaştırdığı için Rabbime hamd ediyor, Âlemlerin Efendisi Hz. Muhammed'e (SAV) salâtu selam ediyorum. Hemşehrilerimin  Mevlid Kandilini kutluyor, bu mübarek  gecenin getireceği manevi iklimden pay alarak dualarımızın kabulünü Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum. Yüce Rabbim bizleri sevgili Resulünün şefaatine nail eylesin.”

thumbnail-2.jpg

Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı

 “Ulusumuz, büyük fedakarlıklarla kazandığı Cumhuriyetine tüm benliği ile sahip çıkmış ve bugünlere taşımıştır. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınlayan Başkan Atlı, “Ulusumuzun, Gazi Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde kazandığı bağımsızlık mücadelesinin en önemli zaferi olan Cumhuriyetimizin 91. Kuruluş yıldönümünü kutlamanın heyecan ve gururunu yaşıyoruz. 29 Ekim 1923 tarihinde ilan edilen Türkiye Cumhuriyeti, esaret altında verilen destansı mücadelenin galibiyetiyle taçlanarak, tüm dünyaya ilan edilmiş bağımsız yaşama iradesinin ismi, Türk Milletinin uygar dünyadaki saygın yerinin gurur abidesidir. Cumhuriyetimizin kuruluş aşamasına kadar geçen sürede Türk Ulusunun sergilediği istiklal mücadelesi dünya üzerinde örneğine çok az rastlanabilecek bir kahramanlık destanıdır.

Genç neslin cumhuriyete sahip çıkmasını isteyen Atlı, şu mesajı verdi: “Bu yüzdendir ki, Türk ulusu büyük fedakarlıklarla kazandığı Cumhuriyetine tüm benliği ile sahip çıkmış ve bugünlere taşımıştır. Hiç kuşkusuz Türk ulusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere gösterdiği hedeflere sadece Cumhuriyet ile ulaşılabileceğinin bilincindedir. Bu bilincin genç nesillere, aynı hassasiyet içerisinde aktarılması, Büyük Kurtarıcının da ifade ettiği gibi Türkiye Cumhuriyeti’nin ilelebet payidar olmasını sağlayacak en önemli güçtür. Bu duygu ve düşüncelerle; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Cumhuriyetimizin kurulması ve yaşatılmasında emeği geçen şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, tüm hemşerilerimin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını en içten duygularımla kutluyorum”

mhp.jpg

MHP Pamukkale İlçe Başkanı Mehmet Ali Yılmaz

Başkan Yılmaz:Cumhuriyet, özgürce yaşamaktır!

Başkan Yılmaz:"Tarihte eşine ender rastlanan bir azim ve iradenin timsali olan İstiklal Harbimiz, milletimizin bağımsızlığa düşkünlüğünün ve vatan topraklarının bölünemeyeceğinin tarihi ispatıdır.

Kurtuluş Savaşı, Türk milletinin bağımsızlığı, özgürlüğü ve hür yaşama iradesini ortaya koyduğu en büyük varoluş mücadelesidir. 29 Ekim 1923 günü ise, bu büyük kurtuluş destanının zafer ile son bulduğu ve Cumhuriyetin ilanı ile taçlandığı bir bayram günüdür. Türkiye Cumhuriyetinin ilanı, yalnızca bir milletin varoluş mücadelesinin başarısı değildir. Cumhuriyetin ilan edilmesi, aynı zamanda toplumu ulus olma niteliğine ve bireyi yurttaş konumuna yükseltmesi ile çok önemli bir devlet felsefesini ortaya koymuştur. Cumhuriyetle birlikte, milletimizin her bir ferdi, devletin onurlu, özgürce düşünen, eşit hak ve hürriyetlere sahip vatandaşları haline gelmiştir.

Birlik ve beraberlik içerisinde, Cumhuriyetimizi bütün değer ve kurumlarıyla özümsemiş olan milletimiz, Türkiye’yi çağdaş dünya devletleri içinde hak ettiği saygın konuma yükseltmek için gerekli olan iradeyi her zaman ortaya koymuştur.

Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, onun kahraman silah arkadaşlarını, bu toprakları vatan yaparak bize emanet eden şehitlerimiz ile gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum. Milletimizin Cumhuriyet Bayramını kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

img-4872-002.jpg

Denizli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Tefenlili

Başkan Tefenlili “Atamızın bıraktığı mirasa daima sahip çıkacak, var gücümüzle çalışarak, üreterek Cumhuriyet’i kalkındıracağız” dedi.

Başkan Tefenlili açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"97 yıl önce Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının kurmuş olduğu Cumhuriyet’in kuruluş yıl dönümünü büyük bir coşku ve gururla kutluyoruz. İşgal altındaki milletimizin yeniden doğuş destanı olan Cumhuriyet, milletimizin özgürlüğü, iradesi olmuştur. Kurtuluş savaşı boyunca birçok cephede vatanımızı koruyan milletimizin en büyük kazanımı olmuştur.

Bizler atalarımızın bıraktığı bu güzel mirasa daima sahip çıkacak, çok çalışarak, üreterek onu kalkındıracak ve gelecek nesillere güçlü bir şekilde aktaracağız.

Bu duygu ve düşünceler ile Cumhuriyetimizin 97. yıl dönümünü büyük bir sevinçle kutluyor, başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyorum"

Türk özgürlük ve bağımsızlık hareketinin en büyük sonucu Cumhuriyetimizin 97. kuruluş yıl dönümü kutlu olsun.

thumbnail-whatsapp-image-2019-11-11-at-13-24-35-1.jpg

AYSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut CATLIK

Cumhuriyetimizin kurucusu Türkiye Cumhuriyeti devletinin mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk 1920 yılında mecliste bir konuşmada şu sözleri sarf ediyor.

  “Tek başıma kalsamda mücadeleye ahdettim”  şunu biliniz ki,bütün arkadaşlarım beni yalnız bırakıp gitseler, ben bu meclis-i  ali de tek başıma kalsamda, mücadeleye ahdettim. düşman adım adım  her tarafı işgal ederek ankaraya kadar gelecek olursa ben bir elime silahımı, bir elimede türk bayrağını alıp elma dağına çıkacağım. burada tek başıma son kurşunuma kadar düşmanla çarpışacağım sonrada bu mukaddes bayrağı göğsüme sarıp şehit olacağım. bu bayrak kanımı sindire sindire  kanımı emerken ben de milletin uğruna hayata veda edeceğim, huzurunuzda buna and içiyorum.

 İşte cumhuriyetin temelleri bu ruhla, türk milletine duyulan bu sevdayla atılmıştır. Bu güzel vatan düşmandan temizlenmiş ve milletine gerçek sahiplerine teslim edilmiştir.

Cumhuriyet; fikri hür vicdanı hür, irfanı hür nesiller sayesinde bugünlere ulaşmış,  milletimizin üstün fazilet  ve fedakarlıklarıyla temellenmiş ve güçlenmiştir.

Türk milleti destansı İstiklal savaşıyla tarihin rotasını değiştirmiş, tüm dengeleri bozmuş ve Türk milletinin ruhunu tüm dünya’ya göstermiştir. Türksüz Anadolu hesapları yapanlara, devletsiz millet hayali kuranlara en keskin ve kalıcı cevap cumhuriyetimizin ilanıyla verilmiştir. 29 Ekim 1923 bağımsızlığa duyulan derin özlemin, geleceğe bağlanan emsalsiz ümidin, milli egemenliğe beslenen eşsiz sevdanın karar ve hareket noktasıdır. ne mutlu bizlere ki tarihin hiçbir döneminde savaşlar, kıtlıklar, işgaller, ayak oyunları, karanlık senaryolar milletimizin önünü kesememiş, inançlarından ve ülkülerinden koparamamıştır.

Ey yükselen yeni nesil!!!  İstikbal sizsiniz, Cumhuriyeti biz kurduk onu yükseltecek ve yaşatacak   sizsiniz  diyor Gazi Mustafa Kemal Atatürk.

Peki biz cumhuriyetimizi korumak ve güçlendirmek için neler yapmalıyız. burada en büyük iş Türk milletine düşmektedir. geçmişini bilmeyen geleceğini asla yön veremeyeceği için;

Atatürk ilke ve inkılaplarından asla taviz vermeden

Vatanınızı, bayrağınızı çok sevin

Vatanınız ve milletiniz için çalışın

Yasalara ve kanunlara uyun

İnsanların fikirlerine, düşüncelerine saygı duyun

Çok çalışın eğitim ve öğretiminize gereken önemi verin

Türkiye cumhuriyeti devletinin gelişmesi için her türlü fedakarlığı yapın

Aklın ve bilimin ışığından ayrılmayın

Oy kullanın, vergi ödeyin

Dininize, dilinize, kültürünüze sahip çıkın

Bu yüce millet her şeyi yapabilecek kudrete ve yeteneğe sahiptir. muhtaç olduğunuz kudret damarlarınızda ki asil kanda zaten var.

Cumhuriyet bayramınızı en içten dileklerimle kutluyorum. ne mutlu Türküm diyene!!!!!

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.