Denizli Protokolünden Kadir Gecesi Mesajı

Denizli Protokolünden Kadir Gecesi Mesajı

Yarın akşam idrak edilecek olacak olan Kadir Gecesi ile alakalı Denizli Protokolünden mesajlar da gelmeye başladı. İşte Denizli Protokolünün mesajları:

A+A-

thumbnail_denizli-buyuksehir-belediye-baskani-osman-zolan.jpg

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Kadir Gecesi dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak, "Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi gönül dünyamızın huzur bulması için bir fırsattır" dedi

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Kadir Gecesi dolayısıyla yayımladığı mesajında 11 ayın sultanı ramazan ayı içerisinde yer alan, bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesi’nin bütün İslam alemine mutluluk ve huzur getirmesini diledi. Başkan Osman Zolan, şunları kaydetti: “İçinde pek çok hayır ve bereketi barındıran, manevi haz ve mutluluğun zirveye ulaştığı, af ve mağfiret kapılarının ardına kadar açıldığı mübarek Kadir Gecemizi idrak edecek olmanın mutluluğunu ve sevincini yaşıyoruz. Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi gönül dünyamızın huzur bulması için bir fırsattır Kadir Gecesi, kurtuluş, rahmet ve bağışlanma vesilesi ile mübarek gecelerin en anlamlısıdır. Bu mübarek gecede tüm dünyada barış ve kardeşliğin hakim olması ve zulüm altında bulunan kardeşlerimizin huzur ve refahı için dua edelim."

Birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışma gibi pek çok manevi güzelliğin yaşandığı mübarek gecenin sevgi ve hoşgörü ortamı getirmesini dileyen Başkan Zolan, "Bayram sevincine sayılı günlerin kaldığı bu mübarek gece Kuran'ı Kerim'i kalbimizin semasına yeniden indirelim. Bu vesilelerle tüm hemşehrilerimin, ülkemizin ve İslam aleminin mübarek Kadir Gecesi'ni tebrik ediyor, tüm insanlığa hayırlar getirmesini temenni ediyorum" dedi.  

thumbnail__dsc0003.jpg

Denizli Müftüsü Mehmet Aşık

Yüce Rabbimiz Kur’an-ı Kerim’de “Şüphesiz biz Kur’an’ı, Kadir gecesinde indirdik. Kadir gecesinin ne olduğunu bilir misin? Kadir gecesi, bin aydan daha hayırlıdır. Melekler ve Ruh (Cebrail) o gecede Rablerinin izniyle her türlü iş için inerde iner. O gece, tan yerinin ağarmasına kadar bir esenliktir” (Kadir Suresi, 1-5) buyurarak bu gecenin ne kadar mübarek bir gece olduğunu haber vermiş, Peygamber Efendimiz (s.a.s) de bu gecenin kıymetini “Kim Kadir Gecesini, faziletine inanarak ve mükâfatını da Cenâb-ı Allah’tan umarak ihya ederse, o kimsenin geçmiş günahları bağışlanır” (Buhârî, Kadir 1) şeklinde ifade etmiştir.

Rahmet, mağfiret ve arınma iklimi Ramazan-ı şerifin son günlerine yaklaşırken, önümüzdeki 31 Mayıs 2019 Cuma’yı Cumartesi’ye bağlayan gece, her yıl kadrimizi yüceltmek üzere gelen mübarek Kadir gecesine kavuşmanın sevinç ve mutluluğunu yaşayacağız.

Taşıdığı sayısız ilim ve hikmetleriyle kudsiyyetini bizzat Kur’an-ı Kerim’den alan bu gece, bütün Müslümanlar için her zaman derin bir ilgi ve saygıya mazhar olup, Kur’an-ı Azimüşşan’ın leyle-i kadir’le birlikte kendi semâmıza inmeye başlaması, hiç kuşkusuz, sadece biz Müslümanlar için değil aynı zamanda tüm insanlık için de yüksek bir şeref ve iftihar vesilesi olmuştur. Çünkü Kur’an’ın rahmet mesajları tüm insanlığı kuşatmak üzere gönderilmiş, bütün insanları karanlıklardan aydınlığa çıkarmayı ve onlara Hakk’ı batıldan ayırabilmek için sunduğu şaşmaz ve eskimez ölçüleriyle yön göstermeyi hedeflemiştir. Zira Kadir Gecesi; Hz. Muhammed Mustafa (s.a.s.)’e ilk vahyin gelişi ve Kur’an-ı Kerim’in indirilmeye başladığı, aynı zamanda Peygamber Efendimiz (s.a.s)’in “Peygamber” olarak görevlendirildiği gecedir.

Bu gecede, Müslümanlar olarak; Kur’an’ın kadrini, kıymetini yeniden idrâk edip, Kur’an’ın hak, hakikat, ahlâk, adalet ilkelerine ne kadar bağlı olduğumuzu sorgulayıp, bin aylık manevi iklimi barındıran gecenin hazzından istifade edip, Kur’an’ın barış ve esenlik mesajlarına kulak vererek Allah’ın meleklerinin, yeryüzüne barış ve esenlik getirmek üzere indikleri zaman diliminden âzamî derece istifade edelim.

Bu gece, geçmişimizi muhasebe ederken unutarak, bilmeyerek ve cehaletle işlediğimiz kötü amellere tevbe-istiğfar edip, salih amellerimizin kabulünü isteyip, başta anne-babalarımızın hayır dualarını alıp, akrabalarımızı, mülteci kardeşlerimizi, sevdiklerimizi, kimsesizleri, yaşlıları, düşkünleri, yetim ve öksüzleri, hastaneleri, cezaevlerini, kimsesizler yurdunu, huzurevlerini ziyaret edip mahzun gönülleri hoş edip kırık kalpleri onaralım.

Kabristanları da ziyaret ederek geçmişlerimizi hayırla yâd edip, “Kardeşlerini unutma beklenen sensin” anlayışıyla ihtiyaç sahiplerine yardım elimizi uzatmaya çalışıp, sadakalar ve hayırlar dağıtıp, Kur’an’la, zikirlerle, salavât-ı şerîfelerle, nâfile ve kazâ namazlarıyla geceyi en güzel şekilde ihyâ etmeye çalışalım.

Dünyanın dört bir yanındaki acı, sıkıntı, zulüm ve işkence altında, gözyaşı dökerek yaşamak zorunda kalan Müslüman kardeşlerimizin ve masum insanların bu durumdan kurtulmaları için rabbimize niyazda bulunalım. Sevgili Peygamberimizin bu gece için tavsiye ettiği şu duayı da dilimizden düşürmeyelim: “Allah'ım! Şüphesiz Sen affedicisin, affetmeyi seversin, bizi de affet.” (Tirmizi, Da'avât, 89)

Bu duygu ve düşüncelerle, Denizlili hemşerilerimizin, aziz milletimizin ve İslam Âleminin Kadir Gecesi’ni tebrik eder, Kadir Gecesi’nin tüm insanlığa barış, huzur ve esenlikler getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ederim.

thumbnail_mrkz5230.jpg

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, yayımladığı bir mesajla hemşerilerinin ve tüm İslam âleminin Kadir Gecesi’ni kutladı.

Başkan Doğan, “Birlik, beraberlik, kardeşlik ve huzur içerisindeki mübarek Ramazan ayının sonuna gelmemizle birlikte manevi duyguların yaşandığı Kadir Gecesi’ni idrak etmenin mutluluğunu ve huzurunu yaşıyoruz. Bu gece bizlere adaleti, barışı, kardeşliği, doğruluğu ve dürüstlüğü anlatan Kur’an-ı Kerim’in inmeye başladığı gecedir. Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’nin bizler için hak, hukuk ve adalet anlayışı yüksek, demokratik bir toplum sağlamasını diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle birlikte başta Merkezefendili hemşerilerimin olmak üzere, ülkemizin ve İslam âleminin Kadir Gecesi’ni kutluyor, bu özel ve anlamlı gecenin hayırlar getirmesini diliyorum” dedi.

 

thumbnail_pmkl1479.jpg

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, bin aydan daha hayırlı olduğuna inanılan Kadir Gecesi ile ilgili mesaj yayımladı. Başkan Örki mesajında, “Ramazan Bayramı’nın müjdecisi olan bu mübarek gecesi tüm halkımıza hayırlar getirsin” dedi.

Kur’an-ı Kerim’de bin aydan daha hayırlı olduğu yazan Kadir Gecesi, 31 Mayıs Cuma gününü 1 Haziran Cumartesi gününe bağlayan günde idrak edilecek. Üç ayların sonuncusu olarak Ramazan ayının yirmi yedinci gününe denk gelen Kadir Gecesi’nin İslam alemi tarafından yardımlar ve ibadetlerle geçirilmesi gerektiği ifade ediliyor. Bu önemli günle ilgili Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, yazılı bir mesaj yayımladı. “Şükürler olsun ki rabbimize bir Kadir Gecesi’ne daha ulaştık” diyen Başkan Örki mesajında şu görüşlere yer verdi; “Kadir Gecesi Mübarek Ramazan ayının son günlerinde idrak edilen maneviyatı yüksek bir gecedir. İslam aleminde bu mübarek gecede yapılan ibadetler, hayırlar ve duaların kabul olduğuna inanılır. Camilerimizde bu özel gece ile ilgili olarak düzenlenen programlarda Kadir Gecesi’nin manasına ulaşabiliriz. Kadir Gecesi’nde eş, dost ve akrabalar arasında dargınlık varsa giderilmeli, küsler barışmalıdır. Bu özel günde sevdiklerinizle aranızda mesafe var ise mesaj veya arama vasıtasıyla günün anlam ve önemi hatırlatılmalıdır. Bu vesile ile tüm Pamukkaleli ve Denizlili vatandaşlarımız ile İslam Alemi’nin Kadir Gecesi’ni kutlar, hayırlar getirmesini temenni ederim”.   

 

thumbnail_9cc8a22f-8c06-46c0-86cf-8a82a6285a57.jpg

AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz,

İdrak edilecek Kadir Gecesi dolayısıyla yazılı bir mesaj yayımlayan AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz, "Her ayı Ramazan ve her gün ve geceyi Kadir Gecesi gibi yaşamaya gayret etmeliyiz" dedi.

İslam alemi için gecelerin en feyizlisi ve en bereketlisi olan Kadir Gecesi’nin rahmet ve bereketinden yararlanmayı Rabbim bizlere nasip etsin diyen AK Parti İl Başkanı Filiz, mesajında şu ifadeler yer verdi ;

" Bereketin ne olduğunu gösteren sahuruyla, cömertliği, ikramı ve paylaşmayı öğreten iftarıyla, ibadetin neşe ve coşkusunu bütün topluma yayan teravihiyle, okunan ve dinlenen Kur’an’ın feyziyle, toplumun sosyal yaralarını şifalı elleriyle saran zekât ve fitreleriyle arınma ve yenilenme bilincimizin tazelendiği rahmet ve mağfiret ayı Ramazanın son günlerine yaklaşmanın hüznünü taşırken, bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi'ni idrak etmenin ve Ramazan Bayramına yaklaşmanın coşku ve heyecanını yaşıyoruz.Bu mübarek gecenin hepimizin kalplerine, gönül dünyalarımıza ışık saçmasını, vicdanlarımızı aydınlatmasını, hepimize neşe ve huzur getirmesini temenni ediyorum. Birlik, beraberlik ve kardeşlik sofralarında buluştuğumuz rahmetin ve bereketin ayı Ramazan-ı Şerif’i on bir ayın örneği ve sultanı kılan Rabbimiz, Kadir gecesini de Ramazan'ın kalbi ve kıymetlisi kılmıştır. Kur'an-ı Kerim'de bu geceye müstakil bir sure tahsis eden yüce Rabbimiz, gecenin değerini de bizzat surede haber vermiştir. İslam alemi için gecelerin en feyizlisi ve en bereketlisi olan Kadir Gecesi'nin rahmet ve bereketinden yararlanmayı Rabbim bizlere nasip etsin. Rabbim bu gecede yapacağımız dualarımızı kabul etsin. Bu düşünce ve duygularla Denizlili hemşehrilerimin Kadir Gecesi'ni tebrik ediyor; Yüce Mevlamız’dan, tuttuğumuz oruçları ve yaptığımız tüm ibadetlerimizi kabul etmesini, bu gecede yapılan dua ve yakarışların, İslam aleminin birlik, dirlik ve beraberliğine, toplumsal birlikteliğimizin güçlenmesine, insanlığın barış, huzur ve saadetine vesile olmasını niyaz ediyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.