Denizli Protokolünden Kurban Bayramı Mesajı

Denizli Protokolünden Kurban Bayramı Mesajı

Denizli Protokolü 31 Temmuz 2020 tarihinde başlayan Kurban Bayramı ile alakalı kutlama mesajlarını paylaşıyor. İşte o mesajlar.

A+A-

vali-ali-atik-denizli-yks-mesaj-001.png

Denizli Valisi Ali Fuat Atik

Bayramlar, bizi biz yapan, geleceğe taşıyan temel değerlerimiz ve zenginliklerimizdendir. Milli ve dini duyguların, inançların örf ve adetlerin sergilendiği bir toplumda millet olma şuurunun şekillendiği ve kuvvetlendiği günlerdir. Dargınlıkları ve kırgınlıkları bir tarafa bırakarak, dostluk ve hoşgörü duygularının güçlendiği, yardımlaşma ve dayanışma içinde bulunmamızı sağlayarak birlik ve beraberliğimize önemli katkılar sunan Kurban Bayramı’na bir kez daha kavuşmanın mutluluk ve heyecanını yaşıyoruz.

Toplumumuzda çok özel ve anlamlı bir yere sahip olan, sosyal yardımlaşma ve dayanışma geleneğinin yaşandığı bu güzel günlerde muhtaç durumda olanlara destek olmalı, hiç kimseyi bu bayram coşkusunun dışında bırakmamaya özen göstermeliyiz.

Bayram günlerinde, aile büyüklerimizi, yakınlarımızı, komşularımızı ziyaret etmek, bayramı bayram yapan en önemli değerlerdendir. Coşkulu bayram günlerinin yerini hüzün ve kederin almaması için maske, fiziki mesafe, hijyen kurallarına riayet etmeyi unutmamalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle, Mübarek Kurban Bayramı’nın ülkemize ve aziz milletimize huzur, sağlık ve mutluluk getirmesi temennisiyle, değerli Denizlili vatandaşlarımızın bayramını en kalbi duygularla tebrik eder, sevgi ve saygılarımı sunarım.

sds-003.png

Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan

Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında tüm hemşehrilerinin bayramını kutlayarak, korona virüsten dolayı tedbirli davranmalarını istedi

Başkan Arslan mesajında, “İslam alemi olarak bir Kurban Bayramı'na daha kavuşuyor olmanın manevi hazzı ve mutluluğu içerisindeyiz. Yardımlaşma ve dayanışma gibi duyguların yoğun olarak yaşandığı bayramlar aynı zamanda bizler için önemli fırsatlardır.

COVID19 salgını dolayısıyla bu bayramda kalabalık bayramlaşma törenleri yapamayacağız. Kendimizin, sevdiklerimizin ve tüm insanların sağlığı için pandemi ile ilgili tedbirlere dikkat ederek bayram sevincini doya doya yaşamanın gayreti içerisinde olalım Çameli’li  hemşerilerimden Kurban Bayramında tedbiri elden bırakmamalarını istiyorum. Gerek kurban kesimi sırasında gerekse sonrasındaki aile ziyaretlerinde sosyal mesafe, maske takma ve kişisel hijyen kurallarına uymalarını önemle rica ediyorum. Çünkü korona virüs tehdidi hala yakınımızda. Virüsten korunmak için bu kuralla uyulması şart. Böyle istenmeyen bir ortamda da olsa, tüm İslam aleminin ve Çameli’li   hemşehrilerimin Kurban Bayramını kutluyor, sağlık, mutluluk ve sıhhatler diliyorum

ali-atli-denizi-babadag-belediyesi-kurban-bayrami-mesaji.png

Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı

Başkan Atlı mesajında şu ifadelere yer verdi, “Bayramlar;  toplumsal dayanışmanın yaşandığı, birleştirici ve bütünleştirici özelliği ile toplumsal hayatımızda önemli bir yere sahip özel günlerdir.  

Özellikle son dönemde ülkemizin içinde bulunduğu atmosfer ulusal dayanışma bilincimizi çok daha önemli hale getirmektedir. Ülke olarak içinden geçtiğimiz bu zor dönemde, bu bayramda sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına dikkat etmemiz gerektiğini hatırlatır ve toplu bayramlaşmalarımızın yapılmamasını rica ediyorum. Bu zor günlerin geçeceği inancı ile hep birlikte kurallara uymalı ve birlikteliğimizin mesafelerin ötesinde olduğunu göstermeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, tüm hemşehrilerimin Kurban Bayramını kutlarken, sağlık ve mutluluk içinde bir bayram geçirmelerini temenni eder, sevgi ve saygılarımı sunarım”

denizli-mahmut-oguz-meb-kurba-bayrami-mesaji.png

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz

Bayramlar, toplumsal birliği sağlayan değerlerin hatırlandığı, güzelliklerin ve iyiliklerin yoğun olarak yaşandığı, insanlar arasında dostluk ve kardeşlik duygularının güçlendiği çok özel günlerdir.

Bayramlarda, dargınlıkları ve kırgınlıkları unutmalı, birlik ve dayanışmamızı artırmalı, geleceğe inancımızı her koşulda korumalıyız. İnsanlarımızı ortak düşünce ve değerlerde buluşturan bayramlarda, barışın ve hoşgörünün sürekli kılınması, toplumun tüm katmanlarında uzlaşma kültürünün yerleşmesi için üzerimize düşen bireysel sorumlulukları yerine getirmeliyiz.

Gelenek ve göreneklerimizin kuşaktan kuşağa aktarılmasın vesile olan bu özel günlerin sevincini, coşkusunu, yardımlaşma ve dayanışma duygularını hayatımızın her gününe taşımak dileğiyle;

Kurban Bayramının tüm eğitim camiamızın ,öğrecilerimizin aileleriyle birlikte, milletimize ve ülkemize iyilikler getirmesini, bu müstesna günlerin sevgi, saygı, yardımlaşma ve paylaşma ortamının daha da gelişmesine vesile olacağı inancıyla, her günün bayram sevinci, huzur ve mutluluğu ile dolu olmasını temenni ediyor, saygılarımı sunuyorum.

mhp-pamukkale-kurban-bayrami.png

MHP Pamukkale İlçe Başkanı Av. Mehmet Ali Yılmaz

"Sevgi, saygı, dostluk, hoşgörü ve kardeşliğin, birlik, beraberlik ve sosyal dayanışma ve yardımlaşma ve şefkat duygularının zirveye ulaştığı, dini bayramlarımızdan olan mübarek Kurban Bayramı'nı kutlamanın heyecanı ve mutluluğu içerisindeyiz. Bayramlar; insanlar arasında karşılıklı sevgi ve saygı bağlarını pekiştiren, dargınlıkları unutturup barıştıran, kardeşçe kucaklaştıran, milli birlik ve beraberliğimizi pekiştiren, bir arada yaşama arzusunu kuvvetlendiren, milli ve dini duyguların, örf ve adetlerin uygulandığı toplumda millet olma bilincinin güçlendiği, müstesna günlerdir.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm hemşehrilerimizin Kurban Bayramı'nı kutluyor, sağlık, huzur ve mutluluk içinde bir bayram geçirmelerini diliyor, sevgi ve hürmetlerimi sunuyorum."

Resim önizlemesi

Büyük Birlik Partisi(BBP) Denizli İl Başkanı İsmail Karateke

Başkan Karateke mesajında Türk-İslam aleminin her zaman birlik ve beraberlik çatısı altında toplanıp zalime Alp mazluma Eren olacakları hususunda hiç şüphelerinin olmadığını söyledi.

Kurban Bayramının birleştirici manevi değerlerin en önemlisi olduğunu vurgulayan Başkan Karateke,”  Toplumsal olarak manevi değerlerimizin en iyi anlaşıldığı bu dönemlerde bir kurban bayramına daha kavuşmanın huzuru ve mutluluğu içindeyiz. Bizler Müslüman Türk toplu olarak her zaman birlikten, birleştiricilikten yana olduk. Bu manevi günün değeri 86 yıllık zincirlerin kırılmasıyla bir bayram müjdecisi olan Ayasofya Cami’nin açılmasıyla daha önem taşımış bizlere çifte bayram niteliğinde bir bayram hediyesi olarak müjdelenmiştir. Siyasi köken etnik köken ya da insan ayırmadan 86 yılın sonunda her inancın saf tuttuğu secde ettiği Ayasofya Camii toplumumuzun birlik ve beraberliğinin en büyük mirası en büyük kanıtıdır. Türk-İslam alemi her zaman birlikten yana olduğunun göstergesidir” dedi.

Başkan Karateke açıklamasında Çin’in,Doğu Türkistanlı Uygur Türklerine yaptığı zulmede vurgu yaptı. Başkan Karateke,” Bu insanlık dışı zulme karşı her zaman her an sesimizi çıkaracağız. Bu mübarek günde zalim Çin’in yaptığı zulmün bir an önce durmasını yüce Allah’tan niyaz ediyorum. Bu zulme dur demek her Müslüman Türk’ün görevi olduğu gibi tüm dünyanın vicdani görevidir. Bu zulüm insanlığa yapılan bir durumdur. Bu nedenle mazlum Uygur Türk’ü kardeşlerimizin de bu mübarek gününü tebrik eder, bu baskının bir an önce son bulmasını ümit ederim” ifadelerini kullandı.

Bayramların her zaman birleştirici gücü olduğunu belirten BBP Denizli İl Başkanı İsmail Karateke,” Bayramlar her zaman birleştirici bir gündür. Bu mübarek günde yüce rabbimden dertlilere deva hastalara şifa diliyorum. Geride kalan Şehitlerimize, Şehit Genel Başkanımız Muhsin Yazıcıoğlu’na, Türk-İslam aleminin ilerlemesi için bir soluk harcamış tüm ceddimize bu manevi değeri yüksek günde bir kez daha rahmet diliyorum. Bu vesile ile Türk-İslam aleminin mübarek Kurban Bayramını tebrik ediyorum” dedi.

Resim önizlemesi

Denizli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Tefenlili

Kurban Bayramı’nın birlik, beraberlik ve dayanışmayı pekiştirdiğine dikkat çeken Başkan Tefenlili kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi:

Paylaşma kültürümüzün en yoğun şekilde yaşandığı Kurban Bayramı’na bir kez daha erişmenin mutluluğunu ve huzurunu yaşıyorum. Bayramlarımız sevgi, hoşgörü, birlik, beraberlik ve dayanışmanın en güzel şekilde yaşandığı özel günlerdir.

Milli ve manevi değerlerimizi gelecek kuşaklarımıza taşıyarak sonsuza kadar yaşatılmasını sağlama adına büyük önem taşıyan bu anlamlı bayramın huzur içerisinde yaşanması en büyük temennimdir.

Aile büyüklerimiz başta olmak üzere çevremizdeki kimsesizler bayramlaşmak, bu özel günlerde onları bir kez daha hatırlamak, onlara yalnız olmadıklarını hissettirmek hepimizin görevidir.

Bu yıl ne yazık ki tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgını nedeniyle Kurban Bayramı’nı da buruk yaşayacağız. Salgını en az hasarla atlamak için yapılan tüm uyarılara kararlılıkla uymak zorundayız.

Bu duygu ve düşünceler ile başta Milletimiz olmak üzere tüm İslam Coğrafyasının Kurban Bayramı’nı tebrik ediyor, bu önemli günlerin huzur ve refaha vesile olması temennisiyle nice bayramlara kavuşmayı yüce Rabbim’den diliyorum.

KARADABAN GÜVEN TAZELEDİ - Denizli Haberleri - Denizli Haber ...

Denizli Fırıncılar Odası Başkanı Bekir Karadaban

Kurban Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajında, "İslam Alemi olarak bizleri birbirimize yakınlaştıran, sevgi ve dostluk bağlarımızı güçlendiren bir Kurban Bayramına daha kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

Denzili Fırıncılar Odası Başkanı Bekir Karadaban, bayram mesajında şu görüşlere yer verdi:

"Barışın, kardeşliğin, sevginin ve hoşgörünün insanlık ve toplum için ne denli önemli olduğunu bizlere hatırlatan bayramlarımız; toplumsal barışı güçlendiren, birlik, beraberlik, yardımlaşma ve dayanışma duygularını pekiştiren özel günlerdir. Bu mübarek bayram günleri, milletimizin bir arada yaşama ve aydınlık bir geleceği kucaklama arzusunun tazelendiği günlerdir.

Bu duygu ve düşüncelerle, değerli fırıncılarımızın ve kıymetli ailelerinin, saygıdeğer hemşehrilerimizin ve tüm İslam aleminin Kurban Bayramı'nı kutluyor, bayramın getirdiği kardeşlik, dayanışma ve kaynaşma ruhu ile tüm dünyanın barış, huzur ve esenlik içinde yaşamasını temenni ediyorum."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.