Denizli Protokolünden Kurban Bayramı Mesajları

Denizli Protokolünden Kurban Bayramı Mesajları

Denizli protokolden Kurban Bayramı mesajları gelmeye başladı. İşte protokolün mesajları.

A+A-

valimiz-sayin-ali-fuat-atik-makam-foto-2021-temmuz.jpeg

Vali Ali Fuat Atik

Kıymetli Denizlili Hemşehrilerim, Hepimiz için büyük anlamlar taşıyan dostluğun, barışın, birlik ve beraberlik duygularının yoğun biçimde yaşandığı bir Kurban Bayramı’na daha hep birlikte ulaşmanın mutluluğunu ve sevincini paylaşıyoruz.

Üzerinde yaşadığımız bu güzel memleketin, inancında ve kültüründe var olduğu üzere dini, millî ve manevi duyguları yoğun olarak yaşayan bir millet olarak biliriz ki; sevinç ve mutluluklar paylaştıkça artıp acılar ise paylaştıkça azalır. Bu bayram da tüm kayıp ve acılarımızı birlikte saralım, güzel zamanları birlikte paylaşalım.

İnanıyorum ki bu yıl da bayramın manevi ve uhrevi ruhunu hissederek, birbirimize her zamankinden daha sıkı sarılacak; kaygılarımızı ve sıkıntılarımızı geri plana ittiğimiz, sevgi ve saygıyı doya doya yaşadığımız, umutlarımızın yeniden filizlendiği güzel zamanlar geçireceğiz.

Tüm bu duygu ve düşüncelerle bütün vatandaşlarımızın, Kurban Bayramı’nı kutluyor; ülkesi ve vatanı için canlarını feda eden şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor; kardeşliğimizi daha da güçlendiren bu güzel bayram coşkusunun ülkemize, milletimize, İslam âlemine ve tüm insanlığa barış, kardeşlik ve huzur getirmesini temenni ediyorum.

thumbnail-pau-0192.jpg

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan

Kutluhan Mesajında; bayramların, kültürümüzde var olan yardımlaşma ve dayanışma duygularını pekiştirdiğini hatırlatan Rektör Kutluhan, bayramın tüm insanlığa barış, huzur ve mutluluk getirmesini temenni etti.

“Bereketin, huzurun, maneviyatın, paylaşmanın, hoşgörünün, kardeşliğin ve de nice ulvi duygunun birlikte yaşandığı bir Kurban Bayramına daha erişmenin mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Malum olduğu üzere bayramlar, tüm bu ulvi duyguların pekiştiği, kişisel kırgınlık ve dargınlıkların bir kenara bırakıldığı özel günlerdir.

Üzerinde yaşadığımız bu cennet vatanımızın kültüründe var olan dayanışma, yardımlaşma, hoşgörü ve kardeşlik duyguları, bayramlarla daha da anlam kazanmaktadır. Milletçe dini ve kültürümüzde var olan bu milli duyguları yoğun olarak yaşadığımız bu müstesna günlerde, bayramın güzellikleri ve mutluluğunu yaşarken, toplumumuzda yer alan yardıma muhtaç vatandaşlarımızı hatırlamak, onların da yüzünde gülümsemeye vesile olabilmek son derece önemlidir.

Covid-19 salgını sebebiyle bir süredir bayramlarımızı geleneklerimizde var olan bayramlaşma kültüründen uzak yaşamış olsak da Devletimiz ve sağlık çalışanlarımızın aşılamalardaki yoğun gayretleri ve içinde bulunduğumuz normalleşme süreci ile gelecek bayramlarımızı yine eskiden olduğu gibi kalabalık aile toplantıları ile kutlayabilmeyi Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum. Vatandaşlarımızdan yine bu bayramda da salgın tedbirleri konusunda rehavete kapılmamalarını istiyor; maske, mesafe ve temizlik kurallarına uymaya davet ediyorum.

Kuşkusuz kestiğimiz kurbanlar insani duygularımızı derinleştirmekte, merhamet duygularımızı harekete geçirmekte, kendimize ve çevremize karşı sorumluluklarımızın farkına varmamızı sağlamaktadır. Yardımlaşma, birlik ve beraberlik duygularını en yoğun şekilde yaşadığımız bu günlerde aziz şehitlerimiz ve onların bizlere emaneti olan değerli yakınlarını bir kez daha şükranla hatırlamak, kahraman gazilerimiz ve ailelerini unutmamak, akrabalık, komşuluk ve dostluk bağlarını pekiştirmek, aile büyükleri ve tüm sevdiklerimizle bayramların coşkusunu yaşamak bizleri millet olarak daha güçlü kılacaktır.

Bu duygu ve düşünceler ile başta ülkemiz olmak üzere tüm İslam âleminin mübarek Kurban Bayramı’nı en içten dileklerimle kutlar; bu güzel bayramın bizlere yaşattığı; kardeşlik, sevgi, dayanışma ve hoşgörü duygularının aziz milletimiz ve tüm insanlığa barış, huzur ve mutluluk getirmesini temenni ederim.

thumbnail-makam-1-1.jpg

İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici

Bayramlar, millet olma bilincinin en üst seviyede yaşandığı, birlik ve beraberliğimizin, dostluk ve kardeşliğimizin pekiştiği mübarek günlerdir. Sevgi, kardeşlik ve dayanışma duyguları içinde idrak edeceğimiz Kurban Bayramı´nın, milletimizin yüreğine huzur vereceğine, toplumsal bütünlüğümüzü pekiştireceğine olan inancım tamdır.

Gün, kardeşlik bağlarımızı daha da güçlendirerek hep birlikte ülkemizi ihya etme, milletçe el ele verip Türkiye’mizi daha ileriye götürme günüdür. Millî ve manevi değerlerimize sahip çıkarak hayatımıza sevgi, saygı, yardımlaşma, dayanışma ve hoşgörü duygularını egemen kıldığımız sürece, inanıyorum ki daha güzel günlere ulaşacağız.

Milletimizi güçlü kılan büyük medeniyet geleneğimizin, nice kahramanlıklarla dolu köklü tarihimizin  ve yıllardır bozulmadan koruduğumuz ulvi değerlerimizin kazandırdıklarının bizim en büyük enerji kaynağımız olduğunun bilincindeyiz.

Bu bilinçle, Kurban Bayramı´nın hayırlara vesile olmasını diliyor, millî eğitim camiamızın ve tüm İslam âleminin mübarek Kurban Bayramını kutluyorum.

bulent-cavusoglu-denizli-devlet-bahceli-yanit-007.png

Cumhuriyet Halk Partisi Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu

Bereketin, birlikteliğin, yardımlaşma ve dayanışmanın günü olan mübarek Kurban Bayramı’nın bu yıl da tüm dünya olarak Kovid-19 pandemisi, Türkiye özelinde ise derin bir ekonomik ve siyasal buhran içinde kutlanacağını belirten Çavuşoğlu, “Ama umutsuzluğa kapılmayacağız. Her sorunumuzu akılla, bilgiyle, birikimle, deneyimle çözeceğiz. Güzel ülkemizin huzura, birlikteliğe, berekete ve yardımlaşmaya ihtiyacı var. Bunu hep beraber gerçekleştireceğiz. Yoksula, yolda kalmışa hakkını verip, israftan kaçınacağız. Hiç kimseyi; kimliği, inancı ve yaşam tarzı dolayısıyla ötekileştirmeyeceğiz" dedi.

Hedeflerinin hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği, her evde huzurun ve bereketin olduğu güzel Türkiye’yi inşa etmek olduğunu ifade eden Çavuşoğlu, "Komşumuz açken tok yatmayacak, yapacağımız yardımı da insan onurunu koruyarak yapacağız. Yani sağ elin verdiğini sol el görmeyecek. Dünyada Kovid-19 yeni varyantlarla yayılmaya devam ederken, İslam dünyasında da barış ortamı bir türlü sağlanamıyor ve acılar yaşarmaya devam ediyor. Bu acıların durması da en büyük dileğimdir. Bu duygularla, salgın hastalıkla mücadelenin ön safında yer alarak şehit düşen sağlık personelimize, terörle mücadelede şehit düşen güvenlik güçlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine sabır diliyorum. Yurttaşlarımızın bu zor dönemde güzel bir bayram geçirmesi en büyük dileğimdir. Kurban Bayramınız kutlu olsun" ifadelerini kullandı.

thumbnail-yucel-gungor.jpg

Ak Parti il Başkanı Yücel Güngör:

Bir Kurban Bayramı'na daha ulaşmanın sevinci ve heyecanını yaşıyoruz. Bu mübarek Kurban Bayramı'nın, tüm vatandaşlarımıza, İslâm dünyasına hayırlı olmasını, bereket ve huzur getirmesini, insanlığın barışına vesile olmasını temenni ediyorum.

“Bayramlar; sevginin, şefkatin, vefanın, merhametin dayanışmanın doruk noktasına ulaştığı birlik ve beraberlik duygularının yoğunlaştığı, sevinç neşe ve coşkunun buluştuğu, karşılıklı sevgi ve saygının perçinleştiği, insanların birbirleriyle olan dargınlıklarını unuttukları, barıştıkları ve kardeşçe kucaklaştıkları, milli, manevi ve dini duyguların sevgi ve barışla harmanlandığı “millet olma şuurunun” kuvvetlendiği çok önemli ve özel günlerdir.

Birlik ve beraberliğimizi bozmaya yönelik girişimler, beyhude bir çabadan öteye geçemeyecektir, Milli ve dini duyguları, inançları, örf ve adetleriyle ülkemiz, daima birlik içinde, iri ve diri olacaktır.

Sevgi, kardeşlik, birlik ve beraberlik duyguları içinde idrak edeceğimiz Kurban Bayramı’nın, Milletimizin yüreğine huzur vereceğine, toplumsal dayanışmamızı pekiştireceğine olan inancım tamdır.

Vatan uğruna canlarını feda eden Aziz Şehitlerimize Cenab-ı Hak’tan rahmet, aileleri ve yakınlarına sabır niyaz ediyorum. Aziz Milletimizin ve tüm İslam Alemi’nin Mübarek Kurban Bayramı'nı can-ı gönülden kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” 

umut-partisi.jpg

Umut Partisi Genel Başkanı Abdulkadir Bozkurt

"Bayramlar; sevinç, yardımlaşma ve dayanışma duygularının üst noktaya çıktığı, kırgınlıkların ve küskünlüklerin son bulduğu, barışın, kardeşliğin ve huzurun hakim olduğu yaşlıların, yoksulların, hastaların daha çok hatırlandığı özel günlerdir. Mübarek kurban bayramında tüm güzel duyguların toplumumuzun tüm kesimlerine yayılmasını sağlamak birlik ve beraberliğimizin daha da güçleneceği daha nice bayramlar olması dileğimdir. Tüm halkımızın ve islam aleminin mübarek kurban bayramını kutlarken bayramın tüm insanlığa huzur, barış ve kardeşlik getirmesini temenni eder. Huzurlu ve mutlu bir bayram geçirmemiz temennisiyle tüm halkımıza iyi bayramlar dilerim."Dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.