Denizli Protokolünden Öğretmenler Günü Mesajları

Denizli Protokolünden Öğretmenler Günü Mesajları

Denizli Protokolü tarafından 24 Kasım Öğretmen Günü ile alakalı yayınlanmış olan mesajlar şu şekilde:

A+A-

Yarın ülke çağında kutlanacak olan 24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında il protokolünden de mesajlar gelmeye başladı. İşte o mesajlar…

vali-hasan-harahan-fotograf.JPG

Denizli Valisi Hasan Karahan

24 Kasım 1928 tarihinde, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün “Millet Mektepleri Başöğretmenliği” unvanını kabul ettiği günü, 1981 yılından itibaren, her yıl, hep birlikte "Öğretmenler Günü" olarak kutlamaktayız. 

Eğitim bugün artık sadece kalkınmamızın ve gelişmemizin temel unsuru değil, aynı zamanda bir milletin dünya üzerindeki yerini de tayin eden stratejik bir değerdir. Günümüz dünyasında olduğu gibi; ülkemizin de gelişim, değişim ve kalkınmasını gerçekleştirip gelecekle ilgili hedeflerimize ulaşmada eğitim ve öğretmenin görevi çok büyüktür.

Öğretmenlik, gücünü sevgiden alan, dünyanın en kutsal ve en saygın mesleğidir. Bu onurlu mesleğin malzemesi insandır. Bulunduğu her ortamda mum misali kendi yanarak etrafını aydınlatan öğretmenlerimiz, geleceğimizin teminatı çocuklarımızı ve gençlerimizi, çağımızın gereklerine ve ihtiyaçlarına göre, milli ve manevi değerlerimizi benimseyerek özümsemiş bir şekilde yetiştiren, kutlu görevin yılmaz temsilcileridir.

Nitekim, Cumhuriyetimizin kurucusu Başöğretmen Mustafa Kemal ATATÜRK; “ Bir topluluk ulus olabilmek için mutlaka eğiticilere, öğretmenlere muhtaçtır. Onlardır ki, toplumu gerçek bir ulus haline getirirler ” demek suretiyle, öğretmenlik mesleğinin önemine vurgu yaparak öğretmenlerin ne denli bir öneme haiz olduğuna işaret etmiştir. 

Kutsal olduğu kadar mesuliyeti ağır olan öğretmenlik mesleğini icra eden bütün öğretmenlerimize; geleceğimizin teminatı çocuklarımızın ve gençlerimizin erdemli, hoşgörü sahibi, demokratik, insani değerlere bağlı, sorgulayıcı ve araştırmayı ilke edinmiş, milli ve manevi değerlerimize bağlı bireyler olarak yetiştirilmesinde, dolayısıyla ülkemizin geleceğinin şekillenmesinde gösterdiği özveri ve emek için teşekkür ediyoruz.

Bu vesileyle, başta Başöğretmenimiz Atatürk olmak üzere, bugün aramızda bulunmayan tüm öğretmenlerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, tüm öğretmenlerimizin “Öğretmenler Günü”nü, içtenlikle kutluyor ve aile bireyleriyle birlikte, sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir yaşam diliyorum.

baskan3.jpg

Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan

Mesajında, tüm öğretmenlerin Öğretmenler Günü'nü kutladı. Bu onurlu mesleğin malzemesinin insan olduğunu ifade eden Arslan  şunları kaydetti:

 Yarınlarımızı emanet edeceğimiz ve geleceğimizi şekillendirecek kuşaklara, özgür ve bilimsel düşünme gücü, insan haklarına saygı, hukukun üstünlüğü, toplumsal duyarlılık, ahlak ve erdem sahibi bireyler olarak yaşamak gibi çağımızın olmazsa olmaz değerlerini aşılamayı şiar edinmiş bu ulvi mesleğin mensuplarını saygıyla selamlıyorum. Bu onurlu mesleğin malzemesi insandır. Dolayısıyla her çeşit mesleğin toplumdaki bireylere kazandırılması da öğretmenlerin eseridir. Onun için Öğretmenler toplumun tüm bireylerine yol gösteren birer önderdir. Her bireyin yetişmesinde büyük rol üstlenen, ilim ve irfanı, bilgi ve teknolojiyi genç beyinlere işleyip, onları geleceğe hazırlama konusunda her türlü fedakarlığı da gösteren yine öğretmenlerdir. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk, 'Öğretmenler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır' sözüyle öğretmenlerin, bireyleri geleceğe hazırlanması misyonunu en güzel şekilde vurgulamıştır. Öğretmenlik, dört duvarın arasında, önceden söylenmiş ve yazılmışların sistemli ezberini aktarma uğraşının çok ötesinde, insanı ve hayatı şekillendirme çabasıdır. Bu vesile ile Başöğretmen Atatürk ve ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi saygı ve rahmetle anıyor, aydınlık nesiller yetiştirmek için çalışan tüm değerli öğretmenlerimizin, Öğretmenler Günü'nü kutluyorum.

il-milli-egitim-muduru-mahmut-oguz-un-yilsonu-mesaji.jpg                                                                                    

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz

Hiçbir övgü veya sözün kıymetini izah edemeyeceği kutsal ve kadim bir mesleğin mensupları olarak, öğretmenlik mesleğinin onurunu toplumun her kesimine hatırlatma vesilesi olan 24 Kasım Öğretmenler Günü’ne ulaşmış bulunuyoruz. Her zaman olduğu gibi bu gün de, bir kez daha, öğretmenlik mesleğinin mensubu olmanın kıvancını hep birlikte yaşıyoruz.

Başöğretmen Atatürk, öğretmenlerin Kurtuluş Savaşı´nda gösterdikleri gayret ve çalışmalarını hep övmüştür. Atatürk ülkenin geleceğinde öğretmenlere büyük görevler düştüğü inancındaydı.  Bu nedenle büyük önderimiz "Milletleri kurtaracak olan yalnız ve ancak öğretmenlerdir. “sözleriyle öğretmene verdiği önemi ve duyduğu saygıyı en güzel biçimde belirtmiştir.

Çocuklarımız, iyi bir insan ve iyi bir vatandaş olmayı sizden öğrenmektedir. Ailesi dışında örnek aldığı ilk insan modeli sizlersiniz.  Onları, Atatürk ilke ve İnkılaplarına bağlı, ahlaki, insanı, manevi ve kültürel değerlerimizi benimseyen, koruyan ve geliştiren, ailesini, vatanını, milletini, bayrağını seven ve daima yüceltmeye çalışan Türkiye Cumhuriyetine karşı görev ve sorumluluklarını bilen ve bunları davranış haline getiren beden, zihin, ahlak, ruh ve duygu bakımından dengeli ve sağlıklı kişileri yetiştiren eğitim hizmetlerinin temel taşları olan siz değerli öğretmenlerimize şükran borçluyuz. Görüyorsunuz, eğitimin temel unsuru hiç şüphe yok ki sizlersiniz. Çocuklarımızı ve gençlerimizi yarın ki güçlü Türkiye’nin büyükleri, yetkilileri ve sorumluları olarak yetiştirmek en önemli görevinizdir.   

Bu sorumluluk ve görevinizi insan sevgisi ile meslek aşkı ve coşkusuyla, erdem ve bilginiz, inancınız ve cesaretinizle başarıya ulaştırabilirsiniz. 

Bu anlamlı gün vesilesiyle bir kez daha belirtmek isterim ki her türlü sıkıntıya metanetle göğüs geren, güzide öğretmenlerimizi, hiçbir karanlık güç yolundan alıkoyamayacaktır. Mesleğine gönül vermiş, henüz yeni göreve başlamış öğretmenlerimizin “Öğretmenler Günü” nü kutlar, emekli olmuş arkadaşlarımıza ömür boyu sağlık, mutluluk ve esenlik dolu nice yıllar dilerim. Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere görevi başında şehit olan, ebediyete intikal etmiş, bütün öğretmenlerimizi şükran ve rahmetle anarken, teşkilatımız adına en içten sevgi ve saygılarımı sunarım.      

f6259eec-0b1f-49e4-b836-3ce6a9e39ca1.jpg   

MHP Pamukkale İlçe Başkanı Av.Mehmet Ali Yılmaz

“Öğretmenlerimiz,geleceği inşa etmek gibi fevkalade öneme haiz  bir görevi ifa etmektedirler.

Ülkemizin kalkınma ve gelişim hızının artmasının,eğitsel yapının skalasının artış hızına bağlı oluşu tartışma götürmez,reel bir durum olarak karşımıza çıkmaktadır. Aslında iktisadi kalkınmanın, sanatsal ve kültürel aktivasyonun, geleneksel değişim ve tarih biliminin,sportif faaliyetlerin ve akademik çalışmaların tamamının özünde ve ruhunda,ivme kazanmasında eğitim,öğretim ve aslolarak öğretmenlerimiz yer alıyor.Öğretmenlik mesleği tüm meslek gruplarının ana öğreticisi olması hasebi ile yol gösterici, imar ve inşa pozisyonunda bulunuyor.Millet olmaktan, devletimizi idare etmeye, toplumun her kesimine sosyal, kültürel ve eğitimsel yansıma ve şekillendirme,yön tayin etme bakımından öğretmenlik mesleğinin hayati önemini bir kez daha vurgulamak gerektiğini düşünüyorum.

Hepimizin,gerek kendimiz gerekse çocuklarımız için, öğretmenlerimize büyük vefa borcumuz vardır.Yaşamımızda, öğrenmenin ve öğretmenlerin çok müstesna bir yeri bulunmaktadır. İnsanlık doğası gereği öğrenmek, araştırmak ve dolayısı ile süreklilik arzeden bir bilim arayışıdır.Bilimi yüreklere taşıyan,dimağlara nakşeden,beyinlere kazıyan vatansever eğitim camiamıza selam olsun.

Tüm öğretmenlerimizin ve eğitim camiamızın 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü gönülden kutluyor,ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle yadediyorum.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.