Denizli Protokolünden Ramazan Bayramı Mesajları

Denizli Protokolünden Ramazan Bayramı Mesajları

Yarın idrak edeceğimiz Ramazan Bayramı ile alakalı Denizli protokolünün yayınladığı mesajlar:

A+A-

vali-ali-atik-denizli-yks-mesaj-010.png

Denizli Valisi Ali Fuat Atik

Kıymetli Denizliler; dini, millî ve en ulvi manevi duyguların zirveye ulaştığı, mübarek Ramazan Bayramı münasebetiyle hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.

Güzellik ve iyilikleri yoğun olarak hissettiğimiz, rahmet ve bereket ayı Ramazan'ı geride bıraktık. Sağlımızla imtihan edildiğimiz bu zor günlerde Rabbimizin bizleri birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde Ramazan Bayramı'na ulaştırmış olmasının şükrünü ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Bayramlar toplumsal belleğimize en güzel anıların işlendiği, en kıymetli zamanlardır. Bayramları, bayram yapan bu günlerin bize yaşattığı derin manevi duygulardır. Bayramlar, gönüller arasında en derin manevi bağların kurulmasına imkân sağlayan birlik, beraberlik, yardımlaşma ve dayanışma duygularımızı güçlendiren son derece özel ve anlamlı günlerdir. Bu anlamlı günde, millet olarak birlik ve beraberliğimizin gücü perçinlenmektedir ancak bu yıl da Koronavirüs salgını nedeniyle Ramazan ayını eski günlerdeki gibi geçiremedik. Sağlığımızı koruyabilmek için evlerimizde kaldık, Ramazan sevincimizi buruk yaşadık.

Ne yazık ki salgın tehdidi ile mücadele halinde olmaya devam ettiğimiz için Ramazan Bayramı’nı da biraz buruk geçireceğiz. Yeniden eski bayramlara ulaşabilmek, bayramları bayram tadında yaşayabilmek için yeter ki milletimizin gücüne güvenip güzel günlerin geleceğine inanalım. Bizler, millet olarak çok büyük zorlukların altından kalkabilme potansiyeline sahibiz. Eminim ki bu zor günleri de geride bırakıp gelecek güzel günleri birlikte kucaklayacağız.

Tüm bu duygu ve düşünceler içerisinde, Ramazan Bayramı vesilesi ile  Aziz Şehitlerimizi ve Kahraman Gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor; Ramazan Bayramı'nın bütün gönüllere esenlik, ülkemizle birlikte tüm dünyaya sağlık, barış ve kardeşlik getirmesini diliyor; Denizli halkımızın ve tüm İslam âleminin Ramazan Bayramı'nı en içten duygularla kutluyorum.

akis-manset-kurtarildi-kurtarildi-kurtarildi-001.png

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan

Mesajında, bayramların ortaya çıkardığı birlik, dayanışma ve paylaşma gibi manevi duyguları hayatın geneline yaymak gerektiğine dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Kutluhan, gelecekte salgının sona erdiği zamanlarda sağlıkla geçirilecek bayramların coşku ve mutluluğunu yine bir arada yaşamayı temenni etti.

“Bayramlar sevginin paylaştıkça çoğaldığı, büyüklerimizin gönül rızasının alındığı, kimsesizler ve yardıma muhtaçların yalnız olmadıklarını onlara hissettirdiğimiz müstesna günlerdir. İyiliklerin, güzelliklerin, dostluk, kardeşlik, dayanışma ve paylaşma duygularının en yoğun şekilde yaşandığı, kırgınlıkların ve küslüklerin geride bırakıldığı rahmet ve mağfiret ayı Ramazan’ın ardından bir Ramazan Bayramı’na daha kavuşmanın mutluluğunu milletçe yaşıyoruz.

Bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de etkisini gösteren koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle önceki bayramlarımızdan farklı olarak büyüklerimizi ziyaret edemeyecek, bayramın coşkusunu ve mutluluğunu sevdiklerimizle bir arada kutlayamayacak olsak da bu bayramı gönül birliği içinde yine en samimi duygularımızla geçireceğiz. İnşallah, salgın sona erdiğinde önümüzdeki bayramları yine sağlıkla eskiden olduğu gibi bir arada sevgi ve muhabbetle yaşayacağız.

“Bayramlar birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunun ortaya çıktığı günlerdir”

Milletimizin en güzel hasletlerinden olan birlik, beraberlik, dayanışma, muhtacın yanında olma duygularını bizlere bir kez daha hatırlatan mübarek bayramlarımızın maneviyatını hayatımızın genelinde bir yaşam felsefesi haline getirmek için hepimiz gayret içinde olmalıyız.

Bu duygu ve düşünceler ile başta ülkemiz olmak üzere tüm İslam âleminin mübarek Ramazan Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum. Bu mübarek bayramın tüm dünyada birliği, beraberliği, dostluğu, kardeşliği, dayanışmayı ve huzuru pekiştirmesini temenni ediyor; ülkemizde huzur içinde bayram kutlayabilmemize vesile olan, mukaddes değerler uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizi minnetle yâd ediyorum.

Ayrıca, salgınla mücadele döneminin en başından bugüne olduğu gibi, bu mübarek bayramda da bizlerin sağlığı ve güvenliği için gece gündüz çalışan, yardıma muhtaçların temel ihtiyaçlarının karşılanması noktasında yoğun emek ve mesai harcayacak, ailelerinden ve sevdiklerinden uzakta bir bayram geçirecek olan başta sağlık çalışanlarımız ve güvenlik güçlerimiz olmak üzere tüm çalışanlarımıza bu süreçte kolaylıklar diliyorum.

suleyman-ekici-meb.png

Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici

Kıymetli öğrenciler, veliler, çalışma arkadaşlarım ve değerli hemşehrilerim,

Bayramlar dostluk, barış, kardeşlik ve huzurun en yüksek düzeyde yaşandığı müstesna günlerdir. Bayramlar mutluluk ve sevinç kaynağımız; birlik, beraberlik ve dirliğimizin de birleştirici gücüdür.  Bayram kutlamalarımızı daima uhrevi bir ortamda gerçekleştiririz. Bu anlayışla, sevgi ve saygı değerlerimizin yüksek ifadesi olan bir Ramazan Bayramı’na daha ulaşmanın kıvancını yaşıyoruz.

Toplumumuzda anlamlı ve ayrıcalıklı bir yeri bulunan bayram günlerinde, örf ve adetlerimizle sosyal yardımlaşma ve dayanışma ferasetimiz tek bir ruh etrafında birleşir. Bu ruh sayesindedir ki bizler, kaygı ve sıkıntılarımızdan uzaklaşırız. Kırgınlıkları ve dargınlıkları bir tarafa bırakırız. Akraba, eş dost ziyaretleri yaparız. Yetim, öksüz, yaşlı ve yardıma muhtaç kimselerin gönüllerini alırız. Bayramlar sayesinde uzanan her el ve her kucak açış bir samimiyet timsali hâline gelir.

Bayramlar, millî ve dinî duygularımızın en yüksek noktaya ulaştığı günlerdir. Her bayramla birlikte, toplumumuza umut ve sevgi tohumları serpilir. Bu tohumlar, karşılaşılan her türlü sıkıntıda güce ve iradeye dönüşür. Bir yıldan fazla süredir yaşadığımız salgın, hayatı olumsuz etkilemektedir. Ramazan ayı boyunca, salgın öncesinde olduğu gibi bir araya gelemedik. Ancak Ramazan’ın manevi iklimini hep birlikte hissetmeyi sürdürdük. Bu süreçte birbirimizi gözettik; birlik, dirlik ve kardeşliğimizi hürmet ve vefa duygularıyla yükselttik.  Umut ve sevgi tohumlarımız bizleri hayata bağladı. Bu tohumlar, salgınla mücadelemizde de en büyük dayanak noktamızı teşkil etti.

Ülkemizde huzur ve güven içinde, bir Ramazan Bayramı’na daha ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ancak yakın coğrafyamızda ve dünyanın başka ülkelerinde yaşanan olumsuzluklar, bizleri büyük üzüntüye boğmaktadır. Barış, kardeşlik ve huzurun simgesi olan Ramazan Bayramı’nın manevi atmosferinde, hayatımızdaki her türlü olumsuzluğun bir an önce son bulmasını temenni ediyorum. Bu duygularla, Ramazan Bayramı’nın tüm insanlığa, ülkemize ve ilimize barış, huzur, sağlık ve mutluluk getirmesini diliyor; tüm hemşehrilerime selam ve sevgilerimi sunuyorum.

sss-010.png

Ak Parti il Başkanı Yücel Güngör

Yaşanan salgın süreci nedeniyle olağan dışı bir Ramazan ayı yaşandığına dikkat çeken, Ak Parti il Başkanı Yücel Güngör, mesajında "Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ebedi azaptan kurtuluş olan Ramazan ayını daha nihayete erdirdik. Her ne kadar tüm dünyanın mücadele ettiği koronavirüs salgını sebebi nedeniyle bu Ramazan Bayramı'nı sevdiklerimizden ayrı geçirecek olsak da bizler, aramızdaki sevgiyi, saygıyı ve kaynaşmayı sürdürdüğümüz sürece, inşallah hep beraber emin adımlarla daha nice bayramlara erişeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, Tüm İslam Âleminin ve değerli hemşerilerimin Ramazan Bayramı'nı canı gönülden kutlar, karşılaşacağımız nice sağlıklı, huzurlu ve mutlu bayramlar hayali ve temennisi ile bayramın ülkemize, dünyamıza ve tüm insanlığa, sağlık, mutluluk, barış, kardeşlik ve huzur getirmesini temenni ederim" dedi.

bulent-cavusoglu-denizli-devlet-bahceli-yanit-006.png

Cumhuriyet Halk Partisi Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu

Başkan Çavuşoğlu yayınladığı kutlama mesajında, İsrail'in Filistinlilere karşı yaptığı katliamı kınarken, bir kez daha pandemi koşullarında kutlayacağımız Bayramın, bu şartlarda kutlayacağımız son bayram olmasını diledi.

Bayramların, insani ve dini hassasiyetlerle ihtiyacımız olan bütün güzelliklerin birlikte yaşandığı, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının, sevgi ve saygının güzel örneklerinin sergilendiği, toplumun tüm kesimlerinin birbiriyle kaynaştığı paylaşma ve dayanışma günleri olduğunu ifade eden Bülent Nuri Çavuşoılu, "Ne yazık ki bu seneki bayrama yine kısıtlamalarla, Kudüs'te Filistinlilere karşı İsrail'in uyguladığı katliam haberleriyle giriyoruz. İnsanlık suçu işleyen İsrail'i şiddetle kınarken, saldırılarda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum. Bayram süresince, ülkemiz genelinde olduğu gibi ilimizde de kısıtlamalara uyarak bir bayram geçireceğiz. Kovid-19 salgını, Ramazan ayını huzur ve güven içinde geçirmemizi bir kez daha engelledi; dini ve beşeri geleneklerimizi değiştirdi. Ancak salgın, bu kutsal ayın sabır, bağışlama, bereket, ibadet, paylaşma ve adaletle özdeş olması gereken yaşamımızın ne kadar önemli olduğunu da gösterdi" dedi.

1 yılı aşkın süredir devam eden salgın nedeniyle daha da ağırlaşan ekonomik koşulların, yüzbinlerce aile üzerindeki etkisini CHP'li belediyeler aracılığı ile bir nebze olsun azaltmaya çalıştıklarını belirten Çavuşoğlu, "Ramazan ayının ruhuna ve sosyal devlet ilkesine uygun olarak kimseyi ötekileştirmedik, yardımlarda kimseyi ötelemedik, kimseyi de kayırmadık. CHP’li belediyelerimizin bu yardımlaşma ve dayanışma uygulamaları vatandaşlarımızın güvenini kazandı; Hangi görüşten olursa olsun tüm vatandaşlarımızın takdirini kazandı" diye konuştu.

Çavuşoğlu mesajında, "Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm silah arkadaşlarını ve tüm şehitlerimizi saygıyla anarken; salgına karşı olağanüstü bir çabayla mücadele eden sağlık çalışanlarımızın, pandemi süreci boyunca işbaşı yapan tüm emekçilerimizin, tüm milletimizin Ramazan Bayramı’nı kutlarken, bu bayramın pandemi koşullarında kutladığımız son bayram olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

thumbnail-dsc-0258.jpg

İYİ Parti Denizli İl Başkanı Raziye Akışık

İYİ Parti Denizli İl Başkanı Raziye Akışık, Ramazan Bayramı münasebetiyle yaptığı açıklamada, “Rahmet ayını geride bırakıp Ramazan Bayramı'na ulaşmanın manevi huzuru ve mutluluğu içerisindeyiz. Ramazan ayının coşkusunu, huzurunu tam anlamıyla yaşayamasak da bu güzel ayın manevi duygusunu evlerimizde yerine getirdik.

Ramazan ayı, Covid-19 pandemisinin gölgesinde geçti. Bizler camilerde teravih namazımızı kılamasak da, iftar sofralarında buluşamasak da birlik ve beraberlik duygularımızı, kardeşliğimizi, paylaşmanın güzelliğini dolu dolu yaşamaya çalıştık. Zor günleri birlik ve beraberlikle aşabileceğimizi bir kez daha anladık. İhtiyaç sahiplerine yardım eden, onların dertleriyle dertlenen, yetimleri güldüren herkesten Allah razı olsun. Biz Türk milleti olarak yardımlaşmanın ve dayanışmanın en üst seviyede yaşandığını gördük, hissettik, hissettirdik. Bu dayanışmayı bayramda da sürdürmeli Ramazan Bayramı’nda akrabalarımızı, eşimizi, dostumuzu, hastamızı ve bizlerden ziyaret bekleyenleri, evlerine gidemesek de, telefonla arayarak hal hatır sormalı, gönüllerle olduklarını hatırlayıp hatırlatmalıyız.

Birlik ve beraberliğin bize ne kadar yakıştığını, bir olunca her zorluğun nasıl aşıldığını bize gösteren Ramazan ayına şükürler olsun. İnşallah birbirimize daha sımsıkı sarılacağımız bayramlar yakında. Bir avuç dua, bir kucak sevgi, sıcak bir mesaj yakınlaştırır kalplerimizi. Kalbiniz nur, haneniz huzur dolsun, Hep bir arada olabileceğimiz, mutluluk ve sağlık dolu, birbirimize sımsıkı sarılabileceğimiz huzurlu bayramlar geçirmek dileğiyle. En içten, en kalbi duygularımla, Denizli halkı başta olmak üzere, tüm İslam aleminin Ramazan Bayramı'nı tebrik eder, en kısa zamanda bu salgından kurtulmayı dilerim. Ramazan Bayramımız mübarek olsun." diye konuştu.

ziya-gokalp.png

Milliyetçi Hareket Partisi Denizli İl Başkanı Ziya Gökalp

Tekrarına ulaşmayı niyaz ettiğimiz Mübarek Ramazan ayını geride bırakmanın bir nebze de olsa burukluğunu ve hüznünü yaşadıklarını belirten MHP’li Gökalp,  bir ay boyunca oruç ibadetinin rahmet ve bereketiyle dolup taştıktan sonra bayram günlerine kavuşmuş olmanın sevincini yaşadıklarını söyledi.

Ramazan Bayramının güzelliklere vesile olması dileğinde bulunan Gökalp, “Mübarek Ramazan ayını geride bırakıp bayram günlerinin manevi iklimine milletçe ulaşmış bulunuyoruz. Bu bayram ne yazık ki Kovid-19 virüsü musibeti sebebiyle insan ve toplum sağlığı açısından  kucaklaşmalarımızı ertelemek, buluşmalarımızı bir başka zamana tehir etmek sorumluluğunu taşıyoruz. Biraz daha sabır ve dua ile virüs mücadelesinde dünyaya örnek gösterilen Türkiye’nin bu illetten tamamıyla kurtulacağına inanıyoruz. Bunun için salgının tekrar yayılmasının önünü kesmek maksadıyla sosyal hareketliliğin Ramazan Bayramı’nda da çok düşük seviyelerde tutulması kuşkusuz toplum olarak bizler için hayati niteliktedir. Türk milleti büyük bir ailedir. Gönülden gönüle kurulan sağlam köprülerle, tertemiz dua ve dileklerin himmet ve hidayetiyle bayramlaşmanın güzelliğini ve lezzetini gıyaben yaşamamız mümkündür. Geceye sabredene gündüzü bahşeden, hikmetinden ve rahmetinden sual olunamayacak Yüce Allah Türk milletinin ve mazlum gönüllerin inanıyorum ki yar ve yardımcısıdır. Bu duygu ve düşüncelerle  Türk-İslam aleminin Ramazan Bayramı'nı içtenlikle tebrik ediyor, manevi kucaklaşmalarımızla karşıladığımız Ramazan Bayramı’nın nice güzelliklere vesile olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.

sdsdsd-001.png

MHP Pamukkale İlçe Başkanı Mehmet Ali Yılmaz

Birlik ve beraberliğin, kardeşlik ve dostluğun en sıcak bir şekilde hissedildiği Ramazan Ayı’nı huzur içerisinde tamamlayarak, toplumumuzu kaynaştıran ve kardeşliğimizi pekiştiren Ramazan Bayramı’na kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Bizi biz yapan ve millet olarak kardeşçe bir arada yaşamamızı sağlayan manevi değerlerimizin, birlik ve beraberliğimizin, toplumsal huzurumuzun, yalnızca Ramazan Ayı ve Ramazan Bayramı ile sınırlı kalmayarak her daim sürekli olması en büyük temennimizdir.Kadim devlet ve millet geleneğimiz,örf ve adetlerimiz ile gelenekten geleceğe kutlu bir yürüyüşün, manevi ve uhrevi hayatın içselleştiği,toplumumuzu tüm unsurları ile güçlendirdiği değerler olarak karşımıza çıkmaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle; hemşehrilerimizin, milletimizin ve İslam âleminin Ramazan Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum.Herkese sağlık,afiyet ve tüm insanlığa salgın hastalık karşısında şifa diliyorum.

dsds-001.png

Milliyetçi Cumhuriyet Partisi (MCP) Ege Bölge Başkan Yardımcısı ve Denizli İl Başkanı Rıza Bayram

Başkan Bayram mesajında, Ramazan Bayramına ulaşmanın sevincini yaşadıklarını belirterek, "Başı rahmet ortası mağfiret ve sonu cehennemden kurtuluş ayı olan ramazan ayının sonuna gelerek, sevgi ve kardeşlik duygularının pekişmesinde büyük katkısı olan bir bayrama daha ulaşmanın sevincini ve aynı zamanda Kovid-19 sürecinden dolayı birlikte yaşayamamanın burukluğunu yaşamaktayız.”dedi.

Bayramların, toplum olarak birlik ve beraberlik duygularının pekiştiği, kırgınlıkların ve dargınlıkların yerini sevgi ve saygıya bıraktığı, gönüllerin sevgiyle birbirine yakınlaştığı, özel günler olduğunu kaydeden Bayram, şu ifadeleri kullandı:

“Bu anlamlı bayramın önce ülkemize, milletimize ve zulmün bitmek bilmediği Doğu Türkistan, Filistin ve tüm Müslüman ülkelerindeki zulmün bitmesine, dostluk ve barışa, sevgi ve kardeşliğe, vesile olması temennisi ile tüm Türk İslam âleminin ve hemşerilerimin Ramazan Bayramı’nı en içten dileklerimle kutlar, sağlık, mutluluk ve huzur içerisinde nice hayırlı bayramlar dilerim."

z-001.png

Denizli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Tefenlili

Başkan Tefenlili mesajında "Ramazan Bayramı milletimize ve İslam âlemine huzur, refah, sağlık ve güzellikler getirsin" dedi.

Onbir ayın sultanı Ramazan ayının ardından Ramazan Bayramı'na kavuşmanın mutluluğunu ve heyecanını yaşadığını dile getiren Başkan Tefenlili mesajında "Bayramlar her ne kadar bizim heyecanımız, sevincimiz olsa da geçen yıl olduğu gibi bu yıl da bayramı sevdiklerimizden uzakta, onlardan ayrı geçireceğiz. Pandemi sebebiyle alınan sıkı önlemlerin salgını durdurmasını diliyorum. Eski günleri, eski bayramları çok özledik. İnanıyorum ki en kısa sürede bu hastalıktan kurtulacağız. Bu Ramazan Bayramı'nda bizi derinden üzen başka bir hadise yaşıyoruz. İsrail'in Filistin halkına uyguladığı şiddet kabul edilemez. Orada genç, yaşlı, kadın, çocuk İsrail'in zulmüne, silahlarından çıkan kurşunlarına ve bombalarına maruz kalıyor. İsrail devletinin işgalci tavrının değişmesini umut ediyorum. Bayramlar küskünlüklerin son bulduğu, hoşgörü, sevgi ve kardeşliğin yoğun bir şekilde yaşandığı özel günlerdir. Bu vesileyle Ramazan Bayramı'nın başta ülkemiz ve İslam coğrafyası olmak üzere tüm dünyaya huzur, barış ve sağlıklı getirmesini diliyor, vatandaşlarımızın Ramazan Bayramını en samimi duygularımla kutluyorum" ifadelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.