Denizli Protokolünden Ramazan Bayramı Mesajları

Denizli Protokolünden Ramazan Bayramı Mesajları

Yarın başlayacak olacak Ramazan Bayramı ile alakalı Denizli Protokolünden kutlama mesajları...

A+A-

vbm-3062-003.JPG

Denizli Valisi Hasan Karahan

Ruhların güzelleştiği, varlık sahibi olanların yokluk içinde olanları daha iyi anladığı, kardeşliklerin ve insanlar arası ilişkilerin geliştiği, “Hoş geldin Ya Şehri Ramazan” diye karşıladığımız bu manevi ayı, gelecek yıl inşallah sağlıklı bir şekilde tekrar ulaşmak temennisiyle uğurlarken bu uğurlama yerini Mübarek Ramazan Bayramı’nın gelmesi ile birlikte yeni bir sevince ve umuda bırakmaktadır.

Günümüzde özellikle yaşadığımız coğrafyada birlik ve beraberlik duygularının ön plana çıktığı bu zamanda bayramlarımız, mutlulukların paylaşıldığı, birlik, beraberlik, kardeşlik, dostluk duygularının güçlendirildiği, dargınlık ve kırgınlıkların unutulduğu müstesna günlerdir.

 Maalesef bu yıl korona virüs salgını sebebiyle tıpkı milli bayramlarımızda olduğu gibi dini bayramlarımızdan Ramazan Bayramını da evlerimizde geçirecek olmanın burukluğu içindeyiz. Ramazan Bayramını anlamlı ve unutulmaz kılan birçok eşsiz güzelliğini bu yıl evlerimizde ailelerimizle yaşatmaya çalıştık. 

İnanıyorum ki, bundan sonraki dini ve milli bayramlarımızı her zamankinden daha coşkulu, kaygıların ve sıkıntıların geride kaldığı, sevginin, saygının ve hoşgörünün pekiştiği, insan ilişkilerinin daha da güçlendiği bayramlar olarak yeniden hep birlikte yaşarız.

Yaşanılan bu hassas süreçle ilgili üzerlerine düşen sorumluluğun icabını harfiyen yerine getirip, gerekli tüm tedbirleri alan tüm Denizlili hemşerilerime de teşekkürlerimi sunuyorum. Karamsarlık, korku ve endişeye kapılmadan, umudumuzu ve direncimizi kaybetmeden gerekli tüm tedbirlere uyarak bu zorlu günleri inşallah geride bırakacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle Ramazan Bayramının ülkemizde, tüm İslam Âlemi ve dünyada sağlığın, barışın ve esenliğin hâkim olmasına vesile olmasını temenni eder; tüm halkımızın Ramazan Bayramını kutlar, sağlık ve huzur içinde nice bayramlara kavuşmalarını diler, sevgi ve saygılarımı sunarım.

28122016-haber-frmt-002.jpg

Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz

 Sevgiyi, hoşgörüyü, birlik ve beraberlik gibi pek çok güzelliği içerisinde barındıran mübarek Ramazan ayını uğurlarken, hoşgörü, kardeşlik ve yardımlaşma duygularının yoğunlaşmasına vesile olan bir bayramı daha birlikte kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Bayramlarımız, gelenek ve göreneklerimizin kuşaktan kuşağa aktarılmasına vesile olduğundan, hepimiz için büyük anlamlar taşımakta olup, taşıdıkları anlam ve öneme uygun olarak kutlanmalı, özelikle bu günlerde birbirimize ve ülkemize karşı sorumluluklarımızı daha çok hatırlamalı,  bayramın manevi huzur, sevinç ve heyecanını hep birlikte yaşamalı ve paylaşmalıyız.

Dargınlık ve kırgınlıkların unutulduğu, toplumsal birlikteliğin pekiştiği, saygı ve hoşgörünün egemen olduğu, iyilik ve güzelliklerin yoğun olarak yaşandığı bayramların, bu anlamda kıymetini iyi bilmeliyiz.

Bu vesile ile çalışma arkadaşlarımın, yönetici, öğretmen, memur, hizmetli ve tüm Milli Eğitim çalışanları ve ailelerinin, öğrencilerimizin birlik, beraberlik, dayanışma, karşılıklı sevgi, saygı duyguları içinde bayramınızı en içten duygularımla kutluyor, sağlık, başarı ve mutluluk dileklerimle selam, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

99000228-284717852685881-3527276835693920256-n.jpg

MHP Pamukkale İlçe Başkanı Av.Mehmet Ali Yılmaz

Başkan Yılmaz, mesajında El Ele, Omuz Omuza, Gönül Gönüle olduğumuz bu Ramazan Bayramı’nda da;birlik ve beraberliğimizi tazelemek için bir fırsat olduğunu söyledi.

Başkan Yılmaz, bu sene de mübarek Ramazan ayının ardından, bayrama erişmiş olmanın memnuniyetini ve heyecanını yaşadığını belirterek mesajında şunları kaydetti, “Bizi birbirimize bağlayan, aramızdaki kardeşlik ve dayanışma duygusunu pekiştiren bir Ramazan Bayramına daha erişmenin mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Bayramlarımız, varlık sahiplerinin ihtiyaç sahiplerine yardım ettiği, sevindirdiği bir gündür. 

Salgın hastalık karşısında mücadele eden tüm insanlık bu bayram günü vesilesi ile bir nebze olsa da huzur ve mutluluk yaşar, tüm dualarımız Allah'ın izni ile kabul olur ve hastalarımıza şifa, tüm insanlığa sağlık ve sıhhate vesile olur.Yaşamın tadına varmak,özgürlüğün sevincini yaşamak,bayramı bayram gibi eda etmek nasip olsun inşallah.

Sevgi, barış, kardeşlik ve dostluk tohumlarının ekildiği böylesine önemli bir günde, dargın ve küskün olanların birbirlerini kucaklaşarak barışmasını temenni ediyorum. Mübarek Ramazan bayramınızı, en içten duygularımla kutluyor; bayramın milletimiz, İslam alemi ve tüm insanlık için sevgi,barış,kardeşlik, sağlık ve huzur getirmesini kalpten diliyorum.”

img-4872.jpg

Denizli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Tefenlili

“Mübarek Ramazan ayının ardından Ramazan Bayramı’na kavuşmanın huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Sevgi ve saygının ön planda olduğu bayramlar, geleneklerimizi yaşadığımız, birlik ve beraberliğimizi pekiştirdiğimiz önemli günlerdendir. Bu yıl tüm dünyanın içinde bulunduğu salgın nedeniyle Ramazan Bayramı’nı biraz eksik, buruk yaşayacağız. Sevdiklerimizle eskisi gibi bayramlaşamayacağız ama aldığımız önlemlerle sayesinde salgının yayılmasına engel olacak, sağlıklı yarınlara kavuşacağız.

Vatandaşlarımızın alınan önlemlere riayet etmesi temennisi ile Ramazan Bayramı’nın tüm dünyaya sağlık, huzur, barış ve mutluluk getirmesini temenni eder, nice bayramlara kavuşmayı Yüce Rabbimden dilerim”

prof-dr-turgut-tok-yoruk-turkmen-calistayi-nin-sonuc-bildirgesini-acikladi-h25637-51dbb-002.jpg

TÜRK OCAKLARI DENİZLİ ŞUBESİ Prof. Dr. Turgut TOK

Kültürümüzün, inancımızın ve değerlerimizin en önemli unsurlarından olan, birlik ve beraberliğimizin daha da güçlendiği bayram günlerine yeniden erişmiş bulunuyoruz. Denizli Türk Ocakları olarak Yüce Türk milletinin ve İslam dünyasının Ramazan bayramını kutluyoruz. Sevincin, coşkunun, mutluluğun, birliğin simgesi olan bayram günlerine eriştiğimiz şu günlerde maalesef bu hissiyatı tamamen yaşayamamaktayız. Ne kadar acıdır ki, hem dünyamız covid19 virüsü ile boğuşmakta hem Türk milleti hem de bütün İslam âlemi dünyanın pek çok noktasında kan, gözyaşı, kargaşa, huzursuzluk ve zulümlerle karşı karşıyadır. Geçen her yıl sorunlarımızın çözülmediğini, eriştiğimiz her bayram daha çok gözyaşı döktüğümüzü görüyoruz.

Kadim Türk yurdu Kerkük çapulcular tarafından işgal edilmek isteniyor, Doğu Türkistan’da soydaşlarımız zalimin zulmü altında inliyor, Kırım'da Rus işgali sürüyor, Karabağ'da Azerbaycan bayrağı halen dalgalanamıyor, İran’da Türkçe yasaklanıyor, Suriye'de Türkmenler bir yandan PKK-PYD, bir yandan IŞİD belası, bir yandan ise Esed rejiminin baskısı ile burun buruna yaşıyor. Afganistan, Keşmir, Arakan, Çeçenistan, Irak, Filistin, Suriye, Yemen ve daha birçok dünya toprakları üzerinde Müslümanlar zülüm altındadır. Ülkemizde ise PKK, FETÖ ve IŞİD terörü nöbetleşe üstümüze geliyor ve canımızı yakıyor. 

Bu kritik durum ve ortamlarda Türk milliyetçilerine düşen en büyük görev, günlük siyasi bakış açılarından, farklı hareket tarzlarından ve kısa vadeli hedeflerden bağımsız olarak birlik ve beraberliklerini güçlendirmeleri ve ortak bir iradeyle Türk milletini ve devletini bu zorluklara karşı dik tutmalarıdır. 

Türk milleti bu karanlık tabloyu aydınlatacak birikime ve tarihi derinliğe sahiptir. Tarihimiz ve değerlerimiz bize bu görevi yüklemektedir. 

Büyük Türk milletinin ve İslam âleminin Ramazan Bayramını kutluyor, tekrarını daha güzel günlerde yaşatmasını yüce Yaratan’dan niyaz ediyoruz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.