Denizli sanayi odasından meslek liselerine destek

Denizli sanayi odasından meslek liselerine destek

Meslek liselerinin önemini her fırsatta dile getiren ve meslek liselerine yönelik projeler üreten Denizli Sanayi Odası, meslek lisesi öğretmenlerine yönelik bir eğitim seferberliği başlattı.

A+A-

Meslek liselerinin önemini her fırsatta dile getiren ve meslek liselerine yönelik projeler üreten Denizli Sanayi Odası, meslek lisesi öğretmenlerine yönelik bir eğitim seferberliği başlattı. Denizli Sanayi Odası’nınsponsorluğunda düzenlenen ve Öğretmen Akademisi Vakfı tarafından hayata geçirilen “Öğrenen Lider Öğretmen Semineri” Denizli Orhan Abalıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde72 öğretmenin katılımı ile gerçekleştirildi.

 

Amacı, öğretmenlerin mesleki ve kişisel gelişimlerine destek vererek gelecek nesilleri en etkin ve yetkin bir biçimde yetiştirecek donanımda olmalarına hizmet etmek olan seminerde, 72 meslek lisesi öğretmeni 2 gün boyunca interaktif bir eğitim aldılar. “Birlikte öğrenme kültürünü” aşılayan seminer programı, Türkiye’nin dört bir yanında uygulanan ve başarısı defalarca kanıtlanmış bir eğitim programı.

 

Meslek liselerinin önemini her fırsatta vurgulayan Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat KEÇECİ, “Meslek lisesi öğrencileri sanayiciler için altın değerinde; ancak ne yazık ki çocuklarımız bunun farkında değil. 17-18 yaşlarında bir meslek sahibi olmanın kıymetini bilemeyen tüm gençlerimizin hayali üniversite okumak.  Bu da bizim üniversite mezunu işsiz sayımızı her geçen gün artırıyor. Halbuki üretimin, üniversite mezunlarından çok meslek lisesi mezununa ihtiyacı var.” şeklinde konuştu.

 

Denizli Sanayi Odası 2015 yılında da meslek liselerine yönelik bir AB Hibe Projesi yürüterek, özellikle mermer sektöründeki ihtiyacı bir raporla gözler önüne sermişti. Mesleki ve teknik eğitimin önemine vurgu yapan projede bir de kamu spotu çekilmiş ve birçok kanalda ve sosyal medyada yayımlanmıştı.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.