Denizli Sokaklarında Avusturya'dan Gelen "Canlı Tuval"

Denizli Sokaklarında Avusturya'dan Gelen "Canlı Tuval"

Denizli'de bir kişi, sanatın sokakta da yapılabileceğini gösterme amacıyla canlı tuval oldu ve kendini vatandaşlara boyattı.

A+A-

Denizli'de bir kişinin, bireysel olarak düzenlediği "sanat sokakta" etkinliğinde caddeden geçen vatandaşlara vücudunu boyatması renkli görüntüler oluşturdu.

Kentte yaşamını sürdüren Türk asıllı Avusturya vatandaşı 27 yaşındaki Jurgen Willem, farklı bir etkinliğe imza attı.Willem, Gazi Bulvarı üzerinde "sanat sokakta" yazılı dövizle vatandaşların kendisini boyamasını istedi. Yoldan geçen vatandaşlar da Willem'in yanında duran fırça ve yağlı boyayla gencin tüm vücudunu boyadı."Canlı tuval" olan Williem'in boyanmasını bazı vatandaşlar ilgiyle izleyerek hatıra fotoğrafı çektirirken bazıları da tepki gösterdi. Bulvardan geçen bir kadın da tepkisini "Oğlum sende akıl kalmadı mı?" sözleriyle dile getirdi.

Willem,yaptığı açıklamada, daha önce de aynı yerde "Sarılmak Bedava" etkinliği düzenlediğini hatırlatarak şöyle dedi: "Bu etkinliği sanatın sokakta da yapılabileceğini kanıtlamak için yaptım. Bence sanat her yerde yapılabilmeli. Sadece salon içinde sanat olmaz. Amacım insanların kaynaşmasını sağlayabilmek. Hiç tanımadıkları insanı boyuyorlar. Vatandaşlar büyük ilgi gösterdi, farklı tepkiler de oldu ama ilgi çok hoşuma gitti. Bu gibi etkinliklerde toplum, gönüllüleri yalnız bırakmıyor."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.