Denizli Tarihi’ni Bu Sergiden Öğrenin

Denizli Tarihi’ni Bu Sergiden Öğrenin

Denizli Büyükşehir Belediyesi, kent tarihinde önemli olay ve isimlerin anlatıldığı "Resimlerle Denizli Tarihi" sergisi düzenlendi.

A+A-

Denizli'nin tarihi derinliği olan kadim bir şehir olduğunu ve herkesin şehrinin tarihini mutlaka bilmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Zolan, "Geçmişi olmayanın, geleceği olamaz" dedi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Türk Ocakları Denizli Şubesi işbirliğinde "Resimlerle Denizli Tarihi" adlı resim sergisi düzenlendi.  Denizli Büyükşehir Belediyesi Turan Bahadır Sergi Salonu’nda düzenlenen serginin açılışına Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Merkezefendi Kaymakamı Dr. Adem Uslu, Türk Ocakları Şube Başkanı Prof. Dr. Turgut Tok ve davetliler katıldı. Serginin düzenlenmesinde destek veren Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a teşekkür eden eserlerin sahibi ressam Orhun Kara, "Bu sergi ecdadımıza minnet borcumuzu, gençlerimize vicdani sorumluluğumuz gereği ecdadımızı tanıtmak için oldukça önemlidir" dedi. Türk Ocakları Denizli Şube Başkanı Prof. Dr. Turgut Tok ise, Denizli’nin kadim bir kent olduğu bilinciyle zengin tarihi ve kültürel yapısını gelecek nesillere aktarmak adına çalışmalar yapan Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti.

“Denizli önemli bir kadim kültür ve tarihe sahip bir şehirdir"

Prof. Dr. Tok, şunları kaydetti: "Denizli aslında fark edilmeyen önemli bir kadim kültür ve tarihe sahip bir şehirdir. Bunların gün yüzüne çıkarılması ve tanıtılması, gelecek kuşaklara aktarılması çok önemlidir. Şükürler olsun ki Denizli Büyükşehir Belediyemiz, sivil toplum örgütleri, Pamukkale Üniversitemiz, valiliğimiz, kaymakamlıklarımız son yıllarda bu anlamda çok önemli etkinliklere imza atıyor. Denizli’nin tarihi değerlerini anlatan Orhun Kara’yı tebrik ediyor, bu çalışmalarının devamını diliyorum.  Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan Bey’e bu şehrin kültürüne yapmış olduğu hizmetlerden dolayı şükranlarımı sunuyorum."

Başkan Zolan: "Geçmişimizden, kökümüzden güç alacağız"

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, sanatçı Kara'ya teşekkür ederek, "Denizlimiz tarihi derinliği olan, kadim bir anlayışa sahip, tarihin dönüm noktalarında birçok olayı yaşamış ve milli duruşu ile ülkemizi, milletimizi savunmada her zaman sapasağlam ayakta kalmış, güçlü bir şehirdir. Öncelikle kendi tarihimizi Denizli’de yaşanılanları öğrenmemiz gerekiyor. Bu tarih bilinci farklı şekillerde aktarılabilir. Bu aktarımların içerisinde sanat, emek ve göz nurunun olması da çok önemlidir. Bizler geçmişimizden, kökümüzden güç alacağız. Geçmişi olmayanın, geleceği olamaz. Köklerimizden güç alarak, dallarımızla daha yukarıya, ileriye hep birlikte büyüyeceğiz, yürüyeceğiz.  Tarihin yanında sanat ve kültür alanında da birçok imkanlar sunuyoruz. Bu imkanları artırarak sürdürmemiz, gençlerimize aktarmamız gerekiyor" diye konuştu.

Başkan Zolan’dan hemşehrilerine davet

22 Haziran’a dek açık olacak sergiye tüm hemşehrilerini davet eden Başkan Zolan, "Denizli’nin tarihini resimlenmiş bir şekilde görmek istiyorsanız, Büyükşehir Belediyesi Turan Bahadır Sergi Salonumuzda kahramanlarımızı, değerlerimizi görmenizi tavsiye ederim. Sergimiz hayırlı ve uğurlu olsun" ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından serginin açılışı gerçekleştirildi. 22 Haziran’a kadar açık olacak sergide Ressam Orhun Kara, Miryokefalon Savaşı, Kazıkbeli Savaşı, Servergazi, Mehmet Gazi, Fatma Yıldız Hanım, Afşin Bey, Karasungur, Kara Ağaç Baba, Milli Mücadele Destanı, Müftü Ahmet Hulusi gibi Denizli tarihinde büyük rol oynayan olay ve isimlerin yer aldığı 18 eseri beğeniye sundu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.