Denizli Tarım Platformu Başkanı Hatipoğlu:  “Denizli Tarım Kooperatifi Çöplüğü”

Denizli Tarım Platformu Başkanı Hatipoğlu: “Denizli Tarım Kooperatifi Çöplüğü”

Gıda fiyatlarının kontrol edilemez artışı, insanların nasıl daha ucuz gıda maddesine ulaşabileceği tartışmasını başlattı.

A+A-

Gıda fiyatlarının kontrol edilemez artışı, insanların nasıl daha ucuz gıda maddesine ulaşabileceği tartışmasını başlattı. Ucuz gıda için üretim girdilerin ucuzlatılması ve tarladan sofraya ulaşım zincirinin kısaltılması için kooperatif kurulması önerisi öne çıkıyor. Konu ile ilgili değerlendirmede bulunan Denizli Tarım Platformu Başkanı İrfan O. Hatipoğlu “Çiftçinin örgütlenmesi çok önemli. Denizli tarım kooperatifleri çöplüğü. Kooperatif kurmada bir sorun yok. İşleyişinde sıkıntı var. Nedense bu sıkıntı aşılamıyor” dedi.

Denizli Tarım Platformunun açıklamasında; Denizli Tarım İl Müdürlüğü kayıtlarında 190 adet Tarımsal Kalkınma, 83 adet Sulama ve 3 adet Su Ürünleri Kooperatifi olmak üzere toplam 276 kooperatif bulunduğu, bu kooperatiflerin 42.423 çiftçinin ortak olduğu belirtiliyor. Başkan Hatipoğlu “Sayısal çokluğa rağmen Denizli’de başarı öyküsü yazan tarım kooperatifi yok. Birçoğu sahipsiz, ne yapacaklarını bilmez durumdalar. Yapılması gereken büyükşehir belediyesi öncülüğünde yeniden yapılandırılmalarıdır. Marka yerel ürünlerin ortaya çıkmasına öncülük yapılmasıdır. Bu yapılmazsa çiftçiler yoksulluktan, tüketiciler pahalı gıda tüketmekten kurtulamaz” değerlendirmesine yaptı.

Denizli Tarım Platformu Başkanı Hatipoğlu, Tarım Platformunun akademik bir çalışma kurulu olduğunu, çiftçi örgütlenmesi çalışmalarına koşulsuz katkı yapmaya hazır olduklarını belirterek “Çiftçinin ve tüketicinin kurtuluşu örgütlenmede, bu başarmak zorundayız” çağrısında bulundu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.