Denizli Topyekun Milli Mücadeleyi Destekledi

Denizli Topyekun Milli Mücadeleyi Destekledi

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Denizli’ye gelişinin 91. yıldönümü törenle anıldı.

A+A-

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Denizli’ye gelişinin 91. yıldönümü dolayısıyla 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'nda anma töreni düzenlendi.

Törene Denizli Vali Vekili Mehmet Okur, Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Garnizon Komutan Vekili Piyade Albay Ergüvenç Süleyman Erdemir, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, ilçe belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Büyükşehir Belediyesi çalışanları ve vatandaşlar katıldı.

Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende protokol konuşma yaptı ve 91 yıl önce Cumhuriyetin kurucusu Kurtuluş Savaşının Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Denizli’yi ziyaret ettiği vurgulandı. Atatürk’ün Denizli ziyaretinde gerçekleştirdiği ziyaret ve incelemelerden bahsedildi ve Denizli’nin o günkü şartlar altında topyekun bir şekilde milli mücadeleye olan desteği anlatıldı.

Fotoğraf ve resim sergisi açılışı gerçekleştirildi

Konuşmaların ardından Halk Oyunları Topluluğu tarafından halk oyunları gösterisi sunuldu. Atatürk Koşusu ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi. Programın ardından Atatürk’ün Denizli’ye ziyareti ile ilgili fotoğraf ve resimlerinin bulunduğu serginin açılışı gerçekleştirildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.