Denizli Türk Eğitim Sen'den 8 Mart Programı

Denizli Türk Eğitim Sen'den 8 Mart Programı

Türk Eğitim Sen Denizli 2 Nolu Şube Başkanı Fehmi SÖYLEV 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Konferansında konuştu.

A+A-

Başkan Fehmi SÖYLEV'in Türk Eğitim Sen Pamukkale Üniversitesi şubesinin düzenlemiş olduğu 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Konferansında yaptığı konuşması şöyle:

"Sayın Rektör Yardımcım, Sayın Dekanım- Dekanlarım, Sayın Kamu-Sen Başkanım, Sayın TÜRKAV Başkanım, Türkiye Kamu Sene bağlı sendikalarımızın ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Değerli Hocalarım, Kıymetli misafirler ve değerli öğrenciler;

Türk Eğitim Sen Pamukkale Üniversitesi şubesinin düzenlemiş olduğu 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Konferansına hepiniz hoş geldiniz.

Değerli hazirun, etkili bir sendika her durum ve şartta eğitim çalışanlarının yanında konuşlanan milli bir sivil toplum kuruluşu olan Türk Eğitim Sen bilimi fenni ve ortak aklı her zaman milli menfaatlerimiz olarak görmektedir.

Türk Eğitim Sen Üniversite şubesi olarak sendikal mücadelenin ana düsturu gelişme ve iyileşmenin yolunun çözüm odaklı bir sendikacılıkta olduğunun bilincinde olarak mücadelesini bu doğrultuda sürdürecektir.

Çözüm odaklı sendikal duruşumuzda bilimsel gerçekleri ve uzman görüşlerini Üniversitemizin temel dinamikleri ile birleştirerek çalışanlarımızın taleplerini her platformda muhataplarına iletmeyi şiar edineceğiz.

Bu düşüncelerle dünya kadınlar gününü kutladığımız bu günde üniversite de çalışan kadınlarımızın haklarının ve hukuklarının her zaman yanında olacağımız herkes tarafından bilinmelidir.

Dünyadaki tüm kadınlar özeldir. Ancak Türk kadını başkadır. Türk kadını bu milletin tarihine öyle bir katkı sağlamıştır ki; Türk askeri ile omuz omuza bu vatan topraklarının kurtarılmasında Türk milletinin var olmasında çok önemli roller üstlenmiştir. Kurtuluşumuza katkı sağlayan Halide edip Adıvar, Şerife bacı , halime çavuş, Erzurumlu kara Fatma, nezahat onbaşı ve daha yüzlerce adını sayamayacağımız kadın kahramanlarımız vatanımızın birliği ve bütünlüğüne helal gelmemesi için kahramanca savaşmışlardır. Onları bu vesile ile Şükranla yad ediyoruz.

Kurucu başbuğumuz Atatürk’ün de ifade ettiği gibi "Dünyada hiçbir milletin kadını, 'Ben Anadolu kadınından daha fazla çalıştım, milletimi kurtuluşa ve zafere götürmekte Anadolu kadını kadar hizmet gösterdim' diyemez."
Kadınıyla erkeğiyle beraber kurduğumuz bu cumhuriyeti yine beraber çalışıp büyük önderin gösterdiği çağdaş müreffeh düzeye ulaştırmak için hepimiz gayret göstereceğiz.

Bu düsturla üniversitemizde de Türk Eğitim Sen olarak önce Üniversitem ilkesine dayalı, çalışanlarımızın haklı mücadelelerinin her zaman yanında olacağız.

Artık Üniversitemizde birlikte mücadele etme zamanıdır. çalışan bütün kadınlarımızı sendikamıza bekliyoruz. Onların bilgi ve becerilerinden istifade etmek bizler için büyük önem arz etmektedir.

Bu münasebetle siz değerli katılımcılarımızın gününü en içten dileklerimle kutluyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.