Denizli Türk Hukuk Enstitüsü’nde Kocayiğit Dönemi

Denizli Türk Hukuk Enstitüsü’nde Kocayiğit Dönemi

Türk Hukuk Enstitüsü Denizli Şubesi’nde  bayrak değişimi yapıldı.

A+A-

Türk Hukuk Enstitüsü Denizli Şubesi başkanı Av. Yusuf Garip’in Milliyetçi Hareket Partisi Denizli İl başkanı olarak görevlendirilmesi ile yeni şube başkanlığına Av. Himmet Kocayiğit getirildi.

Ankara’da bulunan Türk Hukuk Enstitüsü Genel Merkezinde, Enstitü Genel Başkanı Av. Yavuz Aksu’dan yetki belgesini alan Av. Himmet Kocayiğit göreve getirilmesi nedeniyle Av. Yavuz Aksu’ya ve şimdiye kadar Denizli Şube Başkanlığını yürüten emek veren Av. Yusuf Garip’e de teşekkür etti.

Öğrencilik dönemlerinden beri içinde bulunduğu ve bir hukukçu olarak yetişmesinde büyük katkısı olan Türk Hukuk Enstitüsü’nün Denizli Şube başkanı olarak görevlendirilmekten onur duyduğunu belirten Kocayiğit, amaçlarının devraldığı bayrağı daha ileriye taşımak olduğunu, Denizli’de milli manevi değerlerine sahip çıkan hukuk camiasını Türk Hukuk Enstitüsü çatısı altında görmek istediklerini söyledi. 

Türk Hukuk Enstitüsü’nün kurumsal kimliği:

Türk Hukuk Enstitüsü, Alparslan Türkeş'in talimatları ve desteğiyle 1977 yılında kurulmuştur. Türk Hukuk Enstitüsü; HSK üyeleri, yüksek yargı organları, avukatlar, akademisyenler gibi üyelerden oluşmaktadır.

Türk Hukuk Enstitüsü, Türkiye’nin en köklü sivil toplum kuruluşlarından biridir. Türk Hukuk Enstitüsü’nün 05.10.1977 yılında Bakanlar Kurulu kararının vermiş olduğu özel izinle adında “Türk” ifadesinin bulunmasına müsaade edilmiş olması da önemlidir. Türk Hukuk Enstitüsü tarafından bugüne kadar çok sayıda HSK üyeleri, Akademisyenler, Baro Başkanları, Avukatlar, Noterler, Mülki İdare Amirleri ve Bürokratlar devletine ve milletine hizmet etmek üzere yetiştirilmiştir. Hali hazırda anadolu'nun bir çok Baro Başkanı da enstitü kökenlidir. Türk Hukuk Enstitüsü Türk adalet anlayışına uygun bir sistem kurulması için katkıda bulunmayı her zaman şiar edindiği belirtilmektedir.

Himmet Kocayiğit kimdir?

Denizli Tavas Kızılcabölük doğumludur. İlköğrenimini Kızılcabölük’te, lise öğrenimini Antalya’da tamamladıktan sonra 2012 Yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olmuştur.

Türk Hukuk Enstitüsü Genel Merkezi ve Ankara Şube’de çeşitli görevlerde bulunmuş 2016 yılında Denizli’ye taşınmasından sonra Denizli Şubesi’nin Kurulmasında ve kurucu yönetiminde görev almıştır.

Denizli Milliyetçi Hareket Partisi’nde önceki dönem İl disiplin Kurulu üyesi iken şu an MHP Denizli İl Yönetim Kurulu üyesidir.

Serbest avukatlık yapmaktadır. Evli ve bir çocuk babasıdır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.