Denizli Ülkü Ocakları Akif’i Unutmadı

Denizli Ülkü Ocakları Akif’i Unutmadı

Denizli Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı, “100. Yılında İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy” konulu konferans yaptı.

A+A-

Online üzerinden gerçekleştirilen konferansa,  Hacettepe Üniversitesi Öğretim Görevlisi, Anıtkabir Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Başdanışmanı Dr. Ali Güler katıldı.

Güler, konferansta yaptığı konuşmada, Milli Şair  Mehmet Akif Ersoy’un hayatını, İstiklal Marşı’nın ne şartlarda kaleme alındığını ve Marşın Türk Milletine neler anlattığı konusunda bilgi verdi.

Büyük Bir Aydın

Güler, “Mehmet Akif büyük bir Şair, büyük bir Aydındır. Akif Devletine büyük hizmetler vermiştir. Ülkemiz işgal altındayken Mehmet Akif, Anadolu’yu dolaşarak halkı milli mücadeleye çağırmıştır. İlk Meclis’te Burdur Milletvekili olarak hizmet etmiştir” dedi.    

İstiklal Marşımızın Tacettin dergahında yazıldığını belirten Güler, “Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından şiir yarışması düzenlenmiştir. Bu yarışmaya 724 şiir gönderilir. Dönemin Milli Eğitim Bakanı bütün şiirleri değerlendirir, fakat hiç biri içine sinmez. Mehmet Akif bu yarışmaya katılmaz ancak Hamdullah Suphi’ye bir şiir verir. Hamdullah Suphi bu şiiri TBMM’de okuduktan sonra 12 Mart’ta İstiklal Marşı olarak kabul edilir. İstiklal Marşı’nı iyi anlamamız lazım. İstiklal Marşımız, Bayrak sevgisinden, Vatan sevgisinden, Şehitlerimizden bahsediyor. Şehitlerimize saygı istiyor. İstiklal Marşımızda Kur’an bilinci vardır. Bu nedenle istiklalimize, vatanımıza sahip çıkmalıyız” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.