Denizli UMKE'ye Şanlıurfa görevi

Denizli UMKE'ye Şanlıurfa görevi

Denizli İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde bulunan Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) ekibinde gönüllü görevli beş personel, Şanlıurfa'da mülteciler için kurulan sahra hastanelerinde görev yapacak.

A+A-

Denizli İl Sağlık Müdürlüğü bünyesindeki UMKE, 2005 yılında tamamı gönüllü ve özel eğitim almış sağlık personellerinin katılımıyla kuruldu. Afetler ve olağan dışı hallerin yaşandığı bölgelere giden ekip; medikal kurtarma, sağlık hizmetleri faaliyetlerinin yanı sıra her an göreve hazır olmak amacıyla eğitim, tatbikat, kamp çalışmaları yapıyor. Bugüne kadar Van- Erciş Depremleri, Kütahya- Simav Depremi, Urfa- Akçakale Sahra Hastanesi, Kilis Sahra Hastanesi gibi ulusal görevlerin yanı sıra Haiti Depremi, Somali Açlık Felaketi, Sudan Sahra Hastanesi, Pakistan Depremi gibi uluslararası afetlerde görev aldı.

 

Başarılı çalışmalarını sürdüren Denizli UMKE son olarak; 14- 28 Temmuz 2015 tarihleri arasında ülkemizde geçici olarak koruma altına alınan mültecilerin konakladığı Şanlıurfa'da bulunan sahra hastanelerinde görevlendirildi. UMKE'de görevli Dr. Mehmet Kocaman, Sağlık Memuru Arif Dalkıran, Hemşire Rabia Doğan, Paramedik Gamze Uyar, Acil Tıp Teknisyeni Sercan Karabağ'ın yer alacağı ekip, Şanlıurfa 'ya gitmeden önce İl Sağlık Müdürü Dr. Şükrü Arpacı'yı ziyaret etti. İl Sağlık Müdürü Dr. Şükrü Arpacı, Denizli UMKE'nin bu önemli hizmetin bir parçası olarak Şanlıurfa sahra hastanelerinde görev alacağını söyledi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.