Denizli Valiliğinden Açıklama

Denizli Valiliğinden Açıklama

Denizli Valiliğinden ticari taksilerde seyahat eden vatandaşların güvenilir hizmet almalarını sağlamak ve sorunları en aza indirmek için bir açıklamada bulunuldu.

A+A-

Açıklamada il sınırları içerisinde bazı ticari taksi şoförlerinin; kısa mesafe, çok uzun mesafe ya da olumsuz hava şartlarında ya da trafiğin yoğun olduğu saatlerde yolcu almadıkları, ödeme ile alakalı sıkıntı çıkardıkları, bilhassa yabancı turistler başta olmak üzere değişik şehirlerden gelen vatandaşların gidecekleri adresleri bilmemelerini fırsat bilip ulaşım güzergahını uzatıp yolculardan yüksek ücret istedikleri, pazarlık usulüyle taksimetre kullanmadan imtina edildiği, araç içinde yüksek sesle müzik dinlendiği, seyir halindeyken cep telefonuyla oyun oynandığı, uzun süreli yüksek sesle konuşup yolcuları rahatsız ettikleri, araç içinde sigara içildiği, alkollüyken araç kullanıldığı, uygunsuz tutum ve davranışlarda olduğu vatandaşlardan gelen şikayet ve taleplerden anlaşıldığını anımsatıldı.



4207 nolu Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkında Kanunun “Tütün Ürünlerinin yasaklanması” isimli 2. maddesinde hangi alanlarda tütün ürünlerinin kullanılamayacağı ve anılan Kanunun “Ceza hükümleri” isimli 5. maddesinde ise yasaklanan alanlarda kullananlar ile alakalı uygulanacak cezalar tespit edilmiştir.


Bu maddelerden de yola çıkarak; kamu düzeninin korunması, vatandaşların huzur ve güvenliği için il sınırları içerisinde ticari taksi şoförleri tarafından;

-          Kısa mesafe ya da çok uzun mesafeye yolcu almaktan kaçınması,

-          Olumsuz hava şartlarında  ya da trafiğin yoğun olduğu saatlerde yolcu alınmasından kaçınılması, 

-          Ödeme ile alakalı problem çıkarılması (bozuk para olmaması), 

-          Bilhassa yabancı turistler başta olmak üzre değişik kentlerden gelen vatandaşların gidecekleri adresleri bilmemelerini fırsat bilip ulaşım güzergahını uzatıp yolculardan yüksek ücret alınması, 

-          Araçların bakımsız ya da kirli kullanılması,

-          Araçta yüksek sesle müzik dinlenilmesi, 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.