Denizli Vatanına Sahip Çıkıyor

Denizli Vatanına Sahip Çıkıyor

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 15 Mayıs Milli Mücadele Günü'nün 103. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

A+A-

Başkan Zolan mesajında “Denizli’miz, dün olduğu gibi bugün de, 103 yıl önceki aynı ruh ve inançla vatanına sahip çıkıyor” dedi.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 15 Mayıs Milli Mücadele Günü'nün 103. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı. 15 Mayıs 1919'un sadece kent tarihi açısından değil, Türk tarihi için de önemli mihenk taşlarından biri olduğunu vurgulayan Başkan Zolan, "Denizli, geçmişten bugüne her zaman başta vatanı olmak üzere mukaddes değerlerine sahip çıkmış ve onları canı pahasına korumayı kendine görev atfetmiştir. 1919’da cennet vatanımızın dört bir yanı işgal edilirken Denizli’miz sessiz kalmamış, Müftü Ahmet Hulusi Efendi önderliğinde, Sancağımız eşliğinde işgale karşı topyekün başkaldırmıştır. Ve şehrimiz Milli Mücadele döneminde işgale direnen ilk şehirlerden biri olarak adını tarihe altın harfle kazımış, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yanında yer almıştır. Bugün bu gururu bizlere yaşatan ecdadımıza bir kez daha minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz. Ruhları şad olsun” ifadelerini kullandı.

Denizli’nin adını altın harflerle tarihe kazıdığı destanlardan olan ve kentin Türk yurdu olmasında büyük önemi bulunan Kazıkbeli ve Miryokefalon savaşlarını hatırlatan Başkan Zolan, şunları kaydetti: “15 Temmuz darbe girişiminde de şehrimiz en ön saflarda mücadele etmiş, hainlere asla geçit vermemiştir. Denizli’miz, dün olduğu gibi bugün de, 103 yıl önceki aynı ruh ve inançla vatanına sahip çıkıyor. İnşallah bizler de şehitlerimizin kanlarıyla sulanan kutsal vatanımızı yarınlarımıza sapasağlam bir şekilde bırakacağız.”

Tüm hemşehrilerini 103 yıl önceki destanın yıldönümünde yapacakları programa davet eden Başkan Zolan, “15 Mayıs 2022 Pazar günü saat 17.30’da 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'ndan başlatacağımız Milli Mücadele Yürüyüşünde bir kez daha şanlı tarihimizi anacağız.  Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, kutsal vatanımız için gözünü kırpmadan canını veren tüm kahramanlarımıza sonsuz şükranlarımı sunuyor, her birine Yüce Allah’tan rahmet diliyorum. 15 Mayıs Milli Mücadele Günü’müz kutlu olsun."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.