Denizli'd 500 Bin TL'lik Vurgunu Jandarma Çözdü

Denizli'd 500 Bin TL'lik Vurgunu Jandarma Çözdü

Denizli'ye bağlı Tavas ilçesinde jandarma ekipleri ipek halı hırsızını kıskıvrak yakaladı.

A+A-

DENİZLİ (AA) - 

İlçede bir koleksiyoncunun evinden çalınmış olan ipek halıyı jandarmaya 200 bin dolara satmaya çalışan şüpheli  tutuklandı.

İl Jandarma Komutanlığı Suç Araştırma Timi ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından eylül ayında Samanlık Mahallesi'nde bir halı koleksiyoncusunun evinden 7 tane ipek halının çalınmasından sonra çalışma başlatıldı. 

Ekipler, ekimde yapılan operasyonda gözaltına alınan 3 şüpheliden sonra, diğer zanlı 35 yaşındaki Murat K'nin de yakalanması için çalışma yürüttü. 

Suç Üstü Yapıldı

Pamukkale ilçesi Karahayıt Mahallesi'nde yapılan operasyon ile Murat K, halıları turist gibi davranan jandarmaya, 200 bin dolar karşılığında satmak isterken suçüstü yakalandı. 

Daha önce dolandırıcılık ve hırsızlık suçlarından 9 kaydı bulunduğu tespit edilen Murat K, sevk edildiği sulh ceza hakimliği tarafından tutuklandı.

Hazreti İsa'nın son yemeğinin tasvir edildiği el işlemesi ipek halı, sahibine teslim edildi.

Denizli'nin Tavas ilçesindeki hırsızlık olayının ardından halıları satmak isterken yakalanan 3 kişiden 2'si tutuklanmış, biri hakkında adli kontrol kararı verilmişti. Hazreti Süleyman'ın tasvir edildiği el işlemesi ipek halının da aralarında bulunduğu, toplam değerinin 500 bin liranın üzerinde olduğu tahmin edilen 6 halı, sahibine teslim edilmişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.