Denizli’de 10.000 Öğrenci Taramadan Geçecek

Denizli’de 10.000 Öğrenci Taramadan Geçecek

Türk Sporu için en büyük alt yapı projesi olarak görülen Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Programında çalışmalar Çok Amaçlı Spor Merkezinde devam ediyor.

A+A-

Öğrencilerin boy-kilo, esneklik, oturma yüksekliği ve kulaç uzunluğu, dikey sıçrama, el kavrama kuvveti, geriye sağlık topu atma, çabukluk-çeviklik ve 20 mt sürat koşusu gibi alanlarda yetenekleri test ediliyor. Elde edilen sonuçlar Gençlik ve Spor Bakanlığı Bilgi İşlem Başkanlığı veri tabanına kaydedilirken yetenekli olduğu tespit edilen öğrenciler ikinci aşama olan eğitim aşamasına geçecek. Yetenekli olduğu tespit edilen öğrenciler yatkın olduğu spor branşlarına yönlendirilecek.

DENİZLİ’DE 10.000 ÖĞRENCİ TARAMADAN GEÇECEK

İlk etap çalışmalarının Merkezefendi ayağında son günlere girildi. Proje Koordinatörü Enver Tarhan koordinesinde uzman antrenörlerin katılımıyla yapılan testlerde 15 günde 2716 öğrenci taramadan geçti. Merkezefendi’deki çalışmaların hemen ardından Pamukkale ilçesi sınırlarındaki öğrenciler için Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Spor Salonunda önümüzdeki günlerde taramalar yapılacak. İl Merkezinin ardından 13 Haziran tarihine kadar devam edecek çalışmalar tüm ilçelerde devam edecek.

İLMAN “BAŞARILI SPORCULAR BU PROJEDEN ÇIKACAK”

Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi çalışmalarını ziyaret eden Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman, yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın en önemli projelerinden biri olduğunu söyleyen İlman, yetenek taramasında keşfedilen öğrencilerin Türk sporunun altyapısını oluşturacağını belirtti.  Proje ile yetenekli çocukları erken yaşta keşfedip 3 yıl sürecek eğitim ve testlerle uzman ekipler tarafından doğru spor branşlarına yönlendireceklerini kaydeden İlman, gelecekte Avrupa, Dünya ve Olimpiyat oyunlarında ülkemizi temsil edecek sporcuların, bu projelerde keşfedilen çocuklar olacağını sözlerine ekledi.

İlk olarak 2017-2018 Eğitim Öğretim Döneminde başlayan Sportif Yetenek Taraması çalışmalarında bugüne kadar Denizli’de 30.518 öğrenci taramalardan geçtiği, yetenekli olduğu tespit edilen 1034 öğrencinin ile hali hazırda branş çalışmalarının sürdürüldüğü, 463 öğrencinin ise takibe alınarak branşlara yönlendirildiği bildirildi. .

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.