Denizli'de 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajları

Denizli'de 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajları

Denizli protokolünden yayınlanmış olan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günüyle alakalı mesajlar.

A+A-

Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı

Başkan Atlı, yayınladığı mesajda; "Basın mensupları, toplumsal demokrasinin en temel taşlarından biri olup, halkımızın objektif haber ve bilgiye ulaşabilmesinde çok önemli bir görevi yerine getirmektedirler. Bu anlamları itibarı ile gazetecilik doğru ve tarafsız habere ulaşabilmesinin sorumluluğunu üstlenerek, son derece zor, bazı zamanlarda ise basın mensuplarının kendi canlarını yitirme pahasına icra ettikleri bir meslektir. Basın mensuplarının, çalışma şartlarını iyileştirmek ve kamuoyu adına yaptıkları görevlerinde onlara destek vermek sadece sorumluların değil hepimizin görevidir. Bugün ülkemizdeki basın-yayın yaşamına baktığımızda, bu sektörde çalışan basın emekçilerinin ekonomik ve sosyal haklar anlamında zor ve sıkıntılı bir süreçten geçtikleri aşikardır. Türk basınının özellikle Cumhuriyet döneminde önemli ilerlemeler gösterip, bugün geldiği seviyeye ulaşmasında basın çalışanlarının büyük katkısı vardır. Toplumsal demokrasimizin güçlenmesi adına objektif ve etik habercilik anlayışı ile çalışan tüm basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü en içten dileklerimle kutluyorum. Basın yayın kuruluşları ve doğal olarak basın mensuplarının özgürce çalışamadıkları ülkelerdeki demokrasi eksikliğine ve toplumsal duyarlılık zaafına hepimiz şahitlik ediyoruz. Bu nedenle tüm basın çalışanlarımıza fedakarca yaptıkları görevlerinden dolayı bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum" ifadelerini kullandı.

 

Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz                                                                 

Gazetecilik mesleği kamuoyunu aydınlatma, haberdar etme ve onun yararına hizmet etme amacıdır. Basın; fikir, düşünce, haberleşme özgürlüğü, insan hakları ve demokrasinin en yılmaz savunucusudur.

Eğitim çalışmalarının ve projelerin kamuoyuna aktarılmasında ve bilgilendirilmesinde yaptığınız katkılardan dolayı teşekkür ederken,  bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Müdürlüğümüz çalışmalarına desteğinizin süreceğine yürekten inanmaktayım.

Kamuoyunun aydınlatılması ve bilgilendirilmesi doğrultusunda, her şartta görevleri peşinde koşan, gazetecilik mesleğinin zor şartlarına rağmen mesai kavramı gözetmeksizin hizmet eden tüm gazetecilerin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyorum.

 

İYİ Parti Denizli İl Başkanı Hasan AKGÜN

Türk Basını, halkın beklentilerini, iyiyi kötüyü, yanlışı doğruyu, olması ya da olmaması gerekeni, hayata dair ne varsa doğru ve tarafsız bir şekilde gündeme taşıyıp, doğru ve eksiksiz bilgiyi sağlayarak, milletin vicdanına ses olmaya çalışmaktadır. Tüm bunları yerine getirirken aynı zamanda objektiflik, özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi değerlere de son derece büyük önem vermektedir.
Bu kadar önemli bir görevi üstlenen basın sektörü, bir taraftan gelişen teknolojiyle rekabet etmeye çalışırken bir taraftan da ekonomik sıkıntılar ile mücadele etmektedir. İşte bu sıkıntılar nedeniyle hem ulusal hem de yerel basında birçok gazete kapanmak zorunda kalmış ve maalesef birçok gazeteci de işsiz kalmıştır. Hatta gazetecilik, işssizliğin en yoğun olduğu sektörlerden biri haline gelmiştir. 
Çağdaş ve demokratik ülkelerde vazgeçilmez bir unsur olan basının, sorunlarının en kısa zamanda giderilmesi gerektiğine inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle; Kamuoyuna haber ve bilgi akışını tarafsız bir biçimde yansıtmak, toplumsal sorunları dile getirmek, demokrasi ve gelişimine katkı sağlamak için gece gündüz demeden, zor şartlar ve imkansızlıklar içinde uğraş veren, emek harcayan tüm çalışan gazetecilerimizin “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” nü kutluyor, ebediyete intikal eden basın çalışanlarını rahmetle anıyorum.
Tüm basın çalışanlarına sevgi ve saygılarımı sunarım.
 

DTB Başkanı İbrahim Tefenlili

Başkan Tefenlili “Toplumun sesi, gözü, kulağı olan, toplumu aydınlatmak için gece gündüz çalışan basın çalışanlarının 10 Ocak Gazeteciler Gününü en içten dileklerimle kutluyorum” dedi.

Gazetecilerin toplumu aydınlatmak gibi önemli bir görevi olduğuna işaret eden Başkan Tefenlili mesajının devamda şu görüşlere yer verdi:

“Halkın doğru, hızlı ve tarafsız haber almasını sağlayan basın çalışanlarımız toplumumuzun aydınlatılmasında önemli bir görevi üstlenmektedir. Bu yaparken teknolojik gelişmeleri yakından takip etmekte, yeni medya teknolojilerini mesleklerinde uygulamaktadırlar. Gazeteciler toplumun sorunlarının, taleplerinin ilgili mercilere ulaşmasında köprü vazifesi görmekte, toplumu bilgilendirerek toplumun haber alma ihtiyacını da gidermektedir. Hiçbir fedakârlık ve sorumluluktan kaçınmadan, zor şartlar altında görevlerini yapan basın çalışanlarımız, demokrasinin korunması ve gelişmesi hususunda da önemli bir görevi yerine getirmektedirler.

Bu duygu ve düşünceler ile tarafsız şekilde, mesleki ilkelerinden ödün vermeden görevlerini yapan tüm basın çalışanlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü en samimi duygularım ile kutluyor, görevlerinde üstün başarılar diliyorum”

 

Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu

 “Gazetecilik, fedakârlık ve sorumluluk isteyen zor şartlarda yapılan önemli bir meslektir. Her şartta görevleri peşinde koşan gazetecilerimizin, düzenli bir mesaisi olmadan halkı bilinçlendirmek için verdiği mücadele her türlü takdirin üzerindedir.

Ülkemizin geleceği ve milletimizin menfaatleri doğrultusunda ilkeli, doğru ve tarafsız bir şekilde çalışarak halkın haber alma hakkını sağlayan, toplumun talep ve görüşlerini kamuoyuna yansıtma görevini üstlenen basın mensuplarımız, bu yönüyle milletin duygularına tercüman, düşüncelerine ses olmaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle ülkemizin ve kentimizin sorunlarını kamuoyuna aktaran ve sorunların çözümünde önerileriyle toplum mekanizmasının daha sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı olan basınımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyor, değerli basın mensuplarımızın; Kurumum ve şahsım adına başarılı bir yıl geçirmelerini temenni ediyorum.” dedi.

 

Saadet Partisi İl Başkanı Ahmet Eryılmaz

Gazetecilerin sorunlarının ele alınarak, daha huzurlu ve verimli bir çalışma ortamı oluşturulması gerektiğini ifade eden Eryılmaz, mesajında, "Bağımsız, hak ve adaletten yana, kişi hak ve dokunulmazlıklarına önem veren, mazlumun, haksızlığa uğramışın yanında yer alan basın, günümüz ve geleceğimiz için çok önemli bir görevi yerine getirmektedir.

Yerel basınımıza şehrimizin sorunları ile ilgili yapıcı, çözüme yönelik haberlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bölge insanımız gazeteler vasıtasıyla yetkililere ulaşabilmekte, sorunlarını dile getirebilmektedir." ifadelerini kullandı

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.