DENİZLİ’DE 12 BİN ÖĞRETMEN PROMOSYON MAĞDURU

DENİZLİ’DE 12 BİN ÖĞRETMEN PROMOSYON MAĞDURU

Öğretmenler ise milli eğitim müdürlüklerine ‘sözleşmeyi imzalamayın’ çağrısı yaptı. Acıpayam’daki son ihalede rakamı yetersiz bulan sendikalar ihalenin yenilenmesi çağrısı yaptı.

A+A-

Siz eğitim emekçilerinin verdiği destek ile Acıpayam ilçesinde Yetkili Sendika olarak takipçisi olduğumuz promosyon sürecinde tavrımız tamamen sizlerin haklarını korumaya yönelik sürdürülmektedir. Sürecin yakından takipçisi olarak ; ilçede üyesi bulunan sendikaların ilçe temsilcileri (Eğitim Birsen- Maaz Salman, Türk Eğitim Sen-Mehmet Yatkın, Eğitim Sen- Esen Korkmaz yerine Hatice Çelikkın, Eğitimin Gücü sen-Yıldıray Koşar, Hürriyetçi Eğitimsen- Ahmet Asma) ile tarafımızca yapılan çağrı ile ortak taleplerimizi iletmek için İlçe Milli Eğitim Müdürü ile bir görüşme gerçekleştirilmiştir.

Bu toplantıda her sendika temsilcisi istek ve taleplerini ileterek teklif mektubunda yer almaları sağlanmıştır. Bizim defaatle talebimiz 1-4 öğretmen maaşı tutarındaki promosyon miktarıdır. Diğer sendika başkanlarıyla özellikle hem fikir olduğumuz durum ilçede şubesi olan olmayan her bankaya teklif mektubunun ulaştırılıp ihalenin daha yüksek fiyata çıkmasıydı. Ayrıca bu toplantıda diğer sendika temsilcilerinin de gözlemci sıfatıyla ihalede yer alması için ısrar etmemize rağmen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından reddedilmiştir.

Bugün yapılan bizim gözlemci olarak katıldığımız promosyon ihalesinde en yüksek rakamı 26.100 TL ile Akbank vermiştir. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden bankalara yeni bir davet yapılarak tekrar görüşülmesini istiyoruz. Bu ihale bu şekilde kabul edilemez. Bu rakamı kesinlikle kabul etmiyor ve bankaların yapmış olduğu EMEK SÖMÜRÜSÜ’ nün son bulmasını istiyoruz.

Recep AKIN

Eğitimiş Acıpayam Temsilciliği Yönetimi adına

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.