Denizli’de 134 Kişinin Hayatına Dokunuldu

Denizli’de 134 Kişinin Hayatına Dokunuldu

Denizli’de Pembe Şehir Projesi kapsamında 2019 yılında 126 bin 848 tarama gerçekleştirildi. Taramalar sonucunda toplamda 134 kanser teşhisi kondu.

A+A-

Denizli İl Sağlık Müdürlüğünden alınan bilgilere göre Denizli’de 2018 yılının başlatılan Pembe Şehir Projesinde “Yaşama Anlam Katan Kadını Yaşatmalı Erken Tanı’ sloganının kullanıldı, özellikle hedef grup içerisinde yer alan tüm kadınların taranmasına yönelik bir seferberlik başlatıldı. Bu doğrultuda başlatılan Pembe Şehir projesi ile rutin eğitim ve taramaların dışında bayanların çoğunlukta çalıştığı birçok tekstil firmasına gidilerek kanser eğitimleri verildi. İlçelerdeki kadınların belediyelerimiz işbirliğiyle KETEM’lere ulaşımını sağlayarak taramaları gerçekleştirildi. Yine proje kapsamında Denizli Büyükşehir Belediyesi’yle birlikte Merkezefendi ve Pamukkale KETEM önlerindeki otobüs duraklarına KETEM Sağlık Durakları açılarak kanser konusunda farkındalık oluşturuldu. Tüm yapılan çalışmalar sonucunda 2019 yılında 39 bin 899 meme kanseri taraması,  37 bin 832 serviks taraması,  49 bin 117 de kolon kanseri taraması yapıldı.

KETEM Sayısı Artacak

Taramalar sonucunda da 101 kişide meme kanseri, 28 kişide serviks kanseri, 5 kişide de kolon kanserini erken teşhis edildi ve 134 kişinin hayatına dokunuldu.

Pamukkale ve Merkezefendi KETEM’lerde ücretsiz taramalar devam ediyor. KETEM’lerin yanında Aile Sağlığı Merkezlerinde özellikle kolon ve serviks kanseri taramaları da yapılıyor. Denizli Merkez ve Tavas’ta olmak üzere iki KETEM daha en yakın zamanda hizmete girecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.