Denizli'de 1357 Adet Ele Geçirildi

Denizli'de 1357 Adet Ele Geçirildi

Denizli Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından il genelinde kaçakçılara geçit verilmiyor.

A+A-

Denizli genelinde Emtia Kaçakçılığı ile her türlü kaçakçılığın önlenmesi amacıyla; yaz aylarının gelmesi ile birlikte vatandaşların artan gözlük ihtiyacının karşılanması, piyasadaki değerine göre daha ucuz maliyetle temin edilerek satışı yapılmak istenen ve fatura, irsaliye vb. belgeleri bulunmayan her türlü gözlük satışının ilimizde önlenmesi, yasadışı satış yapmak isteyen şahıs ve organizasyonlara yönelik gerçekleştirilen operasyonda;  (1) şüpheli şahıs yakalanmış, yapılan aramalarda; Değişik marka, renk ve modellerde 1.357 adet kaçak optik ve güneş gözlüğü ve 281 adet kaçak kol saati ele geçirilmiştir.  Yakalanan şüpheli hakkında 5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu Kanun kapsamında adli işlem yapılmıştır.

Kaçak nargile tütünü

Denizli genelinde Tütün ve Tütün Mamulleri ile her türlü kaçakçılığın önlenmesi amacıyla gerçekleştirilen operasyonda;  (1) şüpheli şahıs yakalanmış, yapılan aramalarda; 41.25 Kg. kaçak nargile tütünü ele geçirilmiştir. Yakalanan şüpheli hakkında 5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu Kanun kapsamında adli işlem yapılmıştır.

Denizli genelinde Tarihi Eser Kaçakçılığının önlenmesi, tarihi eser kaçakçılığı yaparak kültürel varlıklarımızın yurtdışına veya ülkemizde yasadışı yollardan satışını yapmak isteyen şüpheli şahısların yakalanması amacıyla gerçekleştirilen operasyonda; (1) şüpheli şahıs yakalanmış, şahsın üzerinde ve ikametinde yapılan aramalarda; Müze Müdürlüğü’nce incelenen “ Roma dönemine ait olduğu üzerinin korozyonlu olduğu tespit edilen bir adet kap/tas tarihi eser ele geçirilmiştir. Yakalanan (1) şüpheli şahıs hakkında 2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu kapsamında Tarihi Eser Kaçakçılığı suçundan adli işlem yapılmıştır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.