Denizli'de 15 Mayıs Milli Mücadele Coşkusu

Denizli'de 15 Mayıs Milli Mücadele Coşkusu

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli'nin düşman işgaline uğramadığını, ancak Milli Mücale'de destan yazdığını söyleyerek, "İzmir'i Yunanlılar işgal ettiğinde, Kurtuluş'un ilk kıvılcımı Denizli'de atıldı" dedi.

A+A-

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, belediye önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk koyduktan sonra yaklaşık 2 bin kişi Atatürk Caddesi, Kayalık Camisi istikametinden, 96 yıl önce Müftü Ahmet Hulusi Efendi'nin milli mücadele çağrısında bulunduğu Bayramyeri Meydanı'na yürüdü. Kalabalık, mehteranların arkasından ellerinde Türk bayraklarıyla yaklaşık 30 dakika boyunca yürüdü.

 

Bayramyeri Meydanı'nda mehter takımı, folklor ekipleri gösteriler yaptı, öğrenciler şiir okudu. Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Yunanlıların İzmir'i işgal etmesinden dört saat sonra Müftü Ahmet Hulusi Efendi'nin Denizli'de milli mücadele ateşini yaktığını söyleyerek, "96 yıl önce Yunanlıların İzmir'i işgal etmesinden 4 saat 15 dakika sonra Müftü Ahmet Hulusi Efendi'nin Denizli'de milli mücadele ateşini yaktığı günü yeniden yaşadık. Bu vatan için canını feda eden ve büyük mücadeleler veren ecdadımızı bir kez daha yad ettik. Kurtuluş Savaşı'nda bağımsızlık ateşinin ilk yakıldığı şehirlerden biri Denizli'mizdir. 15 Mayıs, Denizli'nin Anadolu'da düşmana karşı boyun eğmemeyi ve bağımsızlık mücadelesini hangi şartlarda olursa olsun sürdürmeye devam etmelerini haykırdığı tarihtir. Milletimizin tarihine altın harflerle yazılmış bu kahramanlık destanını yaşatmak en büyük görevimizdir. Yaklaşık bir asır önce yaşanan bu destanı coşku içerisinde yeniden yaşadık" diye konuştu.

Bayramyeri'ndeki etkinliğin son bölümlerine Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'de yetişti.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.