Denizli'de 159 okul 'kardeş' oldu

Denizli'de 159 okul 'kardeş' oldu

Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce hazırlanan proje kapsamında 19 ilçedeki 159 okul 'Kardeş Okul' oldu. 

A+A-

 Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce kentte 'Kardeş Okul Projesi' hazırlandı. 19 ilçedeki 159 okul, proje kapsamında 'Kardeş Okul' oldu. Pamukkale Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda kardeş okullar arasında hazırlanan protokol imza törenine; Vali Yardımcısı Ali Şanlıer, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Şube Müdürü Ramazan Yılmaz, ilçe milli eğitim müdürleri ile 159 okul müdürü katıldı. 

 Konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, "Kardeş Okul Projesi'ni hayata geçirdik. Projeyle okullar örf, adet, yaşam tarzı, bilgi, deneyimler ve eğitim adına her şeyi karşılıklı paylaşacaklar. Güzel uygulama örneklerini uhdelerine dahil etme şansı bulacaklar. Bununla birlikte çocuklarımızın kültür hazinesi daha da genişleyecek. Öğrencilerimiz arasında kardeşlik duygusunu çok iyi geliştirmek istiyoruz. Tüm bu anlattıklarım siz değerli okul müdürlerimiz ve öğretmenlerimiz vasıtası ile olacak. Her platformda dile getirdiğimiz gibi Denizli olarak eğitim alanında büyük bir çağ atladık. Okul öncesi, temel eğitim, ortaöğretim ve mesleki eğitimde, fiziki alanda ve eğitim başarısı olarak çok iyi durumdayız. TEOG ve üniversite sınavlarında yıllardan beri süre gelen başarı istikrarımızla ülke gündemindeyiz. Eğitimde kaliteyi niteliği artırma adına örnek projelere imza atmalıyız" dedi.

 PROJE NEYİ KAPSIYOR

 2015- 2016 Eğitim-Öğretim yılında başlayan ve iki yıl sürecek olan proje, kardeşlik duygusunu yaşamak, yaşatmak ve yüceltmeyi hedefliyor. Kardeş okul projesi sadece bir maddi yardımlaşma projesi olmamakta. Bu proje çok kültürlü bir bilgi, deneyim ve görüş paylaşımını da içeriyor. Kardeş okulların her türlü bilgi, deneyim ve donanımını ortak bir sinerji yaratarak paylaşmalarını ve üretken hale gelmeleri sağlamayı hedefliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.