Denizli'de 4 bin öğrenciye göz taraması

Denizli'de 4 bin öğrenciye göz taraması

DENİZLİ'nin Buldan Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nde hayırsever Gülten Buldanlıoğlu'nun katkılarıyla yaptırılan Göz Polikliniği'nde, bir ay boyunca öğrencilere ücretsiz göz taraması yapılacak

A+A-

DENİZLİ'nin Buldan Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nde hayırsever Gülten Buldanlıoğlu'nun katkılarıyla yaptırılan Göz Polikliniği'nde, bir ay boyunca öğrencilere ücretsiz göz taraması yapılacak. Buldan ve mahallerinde, dört bin öğrenci, göz taramasından geçirilecek.

Buldan Göğüs Hastalıkları Hastanesi Arif Cerit Hizmet Binası'nda hayırsever Gülten Buldanlıoğlu tarafından yaptırılan Göz Polikliniği, geçen ay açılarak hizmete girdi. Polikliniğin hizmete girmesi üzerine Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, Buldan Kaymakamlığı, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Buldan Belediyesi işbirliğiyle; ilçe ve mahallelerinde öğrenim gören yaklaşık dört bin öğrencinin göz taramasından geçirilmesi projesi hayata geçirildi. Okul çağındaki tüm öğrencilerin taramadan geçirilmesini içeren projenin ilk gününde; Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Gökhan Deda tarafından, İbrahim Çelebi Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Buldan Akın Lisesi öğrencilerine göz muayenesi yapıldı. 

Projeyle dört bin öğrencinin ücretsiz olarak göz taramasından geçirileceğini söyleyen Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Berna Öztürk, "Hayırseverimizin katkılarıyla Buldan'da göz polikliniği eksiği kapandı. Biz de Genel Sekreterlik olarak Buldan halkına teşekkür etmek adına bir proje oluşturmak istedik. Okullarda göz taraması yapmaya karar verdik. Milli Eğitim Müdürlüğü de destek verdi. Dört kurumun işbirliğiyle bir ay boyunca Buldan merkezi ve mahallelerinde okuyan 6-17 yaş arası dört bin öğrencimizin göz taramasını yapacağız" dedi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.