Denizli’de arı yetiştiricilerine arı hastalıklarıyla mücadele eğitimi verildi

Denizli’de arı yetiştiricilerine arı hastalıklarıyla mücadele eğitimi verildi

Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Arı yetiştiricileri ve İlçe Müdürlüklerindeki konu ile ilgili teknik personele arı yetiştiriciliği, arı hastalıkları...

A+A-

Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Arı yetiştiricileri ve İlçe Müdürlüklerindeki konu ile ilgili teknik personele arı yetiştiriciliği, arı hastalıkları (Varroa) ile mücadele yöntemleri, kalıntı, ilaçlama zamanları konularında tüm ilçelerde eğitim toplantısı yaptı.

Sıcak havalar ülke genelinde etkisini gösterirken, havaların ısınmasıyla arıcılarda yeni sezon hazırlıklarına başladı. Her sezon olduğu gibi bu sezonda arıların en büyük düşman olan arı biti (varroa) için arıcılar sezon öncesi kış bakımlarında önlemlerini alırken, Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, arı yetiştiricileri ve ilçe müdürlüklerindeki konu ile ilgili teknik personele arı yetiştiriciliği ve varroa ile mücadele yöntemlerini, ilaç kalıntılarını, ilaç zamanlamalarını anlatan bir toplantı yaptı. İl Müdürlüğü toplantı salonunda yapılan eğitimde varroa ile mücadele etmek için üretilen kimyasalların bazılarının bal üzerinde kalıntı bıraktığına, bunun sonucunda da tüketicilerin sağlığını olumsuz etkilediğine değinildi.

Kullanılan kimyasalların doğru seçilmesi, arı ürünlerinin ekonomik değeri de göz önüne alınarak tüm ilçelerde faaliyetlerini sürdüren 135 arı yetiştiricine eğitim toplantısı gerçekleştirildi.

IHA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.