Denizli’de Binlerce Kişi O'nu Okudu

Denizli’de Binlerce Kişi O'nu Okudu

Denizli’de binlerce kişi Hz. Muhammed (SAV)'in hayatını okudu

A+A-

 Âlemlere Rahmet Hz. Muhammed (SAV)'in hayatını herkese daha iyi tanıtmak amacıyla Peygamber Yolu Derneği ile  dENİZLİ Eğitim Gönüllüleri Derneği (DEGDER) tarafından düzenlenen "Herkes O'nu Okuyor" yarışmasına 15 bin kişi katıldı. "Kaybedeni olmayan yarışma" olarak nitelendirilen yarışmada yetişkin, lise, ortaokul ve ilkokul kategorilerinde yapılan sınavlar, salon ve internet olmak üzere farklı gün ve seanslarda düzenlendi. İlkokulyu yarışmacılar "Sevgili Peygamberimiz'in Hayatı", ortaokullular "Gönüllerin Efendisi Hz. Muhammed Mustafa (SAV)", liseliler "Şiddet ve Savaş Karşısında Nebevi Duruş-Sulh Peygamberi (SAV)", yetişkinler ise "İnsan ve Topluma Ulaşma Yönüyle Peygamber Efendimiz (SAV)" adlı kitapları okuyarak sınava girdi.


Ödül töreni, Özel Servergazi Ortaokulu konferans salonunda yapıldı. Dereceye girenlere Ipad, tablet bilgisayar, hediyelik altın ve umre gibi ödüllerin dağıtıldığı törene ilahiyatçı yazar Doç. Dr. Reşit Haylamaz, DEGDER Yönetim Kurulu üyeleri ve diğer vatandaşlar katıldı. Burada konuşan DEGDER Üyesi Ramazan Yılmaz, "Yarışmamızın amacı, Peygamberimiz Aleyhisselam'ı daha iyi anlayabilmek, anladıklarımızı yaşantımızda uygulayabilmek, uyguladıklarımızla da çevremize örnek olmaktı. Bütün bunları gerçekleştirebilmek için toplum olarak okumayı seven, okurken de özellikle ahlâki ve milli değerlerimizi nazara veren eserlerden faydalanan bir nesil yetiştirilmesi hedeflenmeli." dedi. Doç. Dr. Haylamaz ise, "Peygamber Efendimiz'in hayatı, baştan sona diyalogdur. Temas kurmadığı hiçbir insan yoktur. Peygamberimiz, hakaretlere uğramasına rağmen kapı kapı dolaşarak onlara anlatmaya çalışıyordu. Hz. Hatice Validemiz'in dillere destan serveti, Mekkelilerin kursağında tükendi." şeklinde konuştu.

Yetişkinlerde online 1. Olan Rahime Yeşil “Bu sene yarışmanın adı 'Herkes O'nu Okuyor' idi. Gelecek yılarda  'Herkes O'nu anlıyor’ ve 'Herkes O'nu yaşıyor' olur ifadelerini kullandı. 

Herkes O'nu Okuyor’da dereceye girenler;

İLKOKUL SALON SINAV

1.    Nilüfer Gülseven

2.    Sıla Nur

3.    Zuhre Nur

ORTAOKUL SALON SINAV

1.    Enise Gökçe

2.    Esra Doğan

3.    Semih Bağ

LİSELERDE SALON SINAV

1.    Derya Özbek

2.    Fatma Bursa

3.    Ümmü Gül Keleş

YETİŞKİN SALON SINAV

1.    İsmail Türkkol

2.    Ahmet Söylev

3.    Hasan Yavuz

İLKOKUL ONLİNE SINAV

1.    Mustafa Mehmet Uzundağ

2.    Furkan Eren

ORTAOKUL ONLİNE SALON SINAV

1.    Ahmet Burak Tekin

2.    Beyza Korkar

3.    Beyza Karasu

LİSELERDE ONLİNE SINAV

1.    Büşra Gencer

2.    Murid Akay

3.    Zeliha Nur Sabuncu

YETİŞKİN ONLİNE SINAV

1.    Rahime Yeşil

2.    Filiz Yeşil

3.    Mehmet Çürük

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.