Denizli’de Bir İlk! KÖRLİNG Maçları nefes Kesti!

Denizli’de Bir İlk! KÖRLİNG Maçları nefes Kesti!

2018 – 2019 Eğitim Öğretim Yılında Okul sporlarına dahil edilen FLOOR KÖRLİNG’in Denizli Şampiyonları belli oldu.

A+A-

Denizli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından bu sene 1.’si düzenlenen yıldızlar ve gençler Flor Körling turnuvası nefesleri kesti. 

Denizli merkez ve ilçelerindeki okullardan yoğun katılımın olduğu ve Teraspark AVM’de düzenlenen turnuva, çok çekişmeli maçlara sahne oldu. Ortaokul ve Liseler arası kız ve erkek takımlarının maç yaptığı turnuvanın şampiyonları, 4-5 Mayıs tarihlerinde Sivas’ta düzenlenecek olan Türkiye Şampiyonasında Denizli’yi temsil edecekler.
Floor Körling Denizli Bayiisi Özser Şirketler Grubu Genel Müdürü Kazım Özdağ, gazetecilere yaptığı açıklamada, Denizlili sporcularımız bu sporla çok yeni tanışmış olmalarına rağmen çok güzel performans sergilediler, diliyorum ki Türkiye Şampiyonası’nda da bizlerin göğsünü kabartacaklar dedi.

Yoğun bir katılımla, oldukça coşkulu, eğlenceli ve çekişmeli geçen bu organizasyonda emeği geçen Denizli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne, Okul Sporlarından Sorumlu Şube Müdürü Zafer Akçay'a, Çal Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Tayfur Öztepe'ye, Teras Park AVM müdürü Şuayben Güneş'e, Türkiye Curling Federasyonu'na ve Başkanı Kenan Şebin'e, tüm öğretmen ve öğrencilere de teşekkür eden Özdağ, bu sporun daha hızlı yaygınlaşmasında katkı sağlamak için her zaman sporcuların destekçileri olduğunu söyledi.

Floor Körling sporunu her yaştan insanın eğlenerek yapabileceği bir spor branşı olduğunu sözlerine ekleyen Özdağ, taktik ve stratejiye dayalı bu sporun Türkiye’de tamamen yerli imkanlarla üretimini yapan ilk ve tek lisanslı tedarikçisi olmanın da mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.
Ortaokullar arası müsabakalarda Musa Hatice Çelikkol Ortaokulu hem kız hem de erkek takımı 1. Olurken, Liseler arası müsabakalarda Kızlarda Anafartalar Lisesi 1. Olurken, erkeklerde Pınar Baha Abalıoğlu Anadolu Lisesi 1. Oldu. 
Gençlik Spor İl Müdürlüğünün belirlediği fikstüre göre gerçekleştirilen maçlar sonunda dereceye giren okullar şöyle:

Lise Erkekler:
1.    Pınar Baha Abalıoğlu Anadolu Lisesi
2.    Tavas Anadolu Lisesi
3.    Anafartalar Lisesi

Lise Kızlar:
1.    Anafartalar Lisesi
2.    Pınar Baha Abalıoğlu Anadolu Lisesi
3.    Tavas Anadolu Lisesi

Ortaokul Erkekler:
1.    Musa Hatice Çelikkol Ortaokulu
2.    Akhan Şehit Doğan Ortaokulu
3.    H. Ali Bilal Cumhuriyet Ortaokulu

Ortaokul Erkekler :
1.    Musa Hatice Çelikkol Ortaokulu
2.    H. Ali Bilal Cumhuriyet Ortaokulu
3.    Akhan Şehit Doğan Ortaokulu

1776ddcc-99f9-4541-bda6-889ab7583240.jpg

c3308693-cbfe-487e-ac24-ac59afdd4b6d-001.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.