Denizli'de Çalışan Kader'in Hedefi Brezilya

Denizli'de Çalışan Kader'in Hedefi Brezilya

7 kardeşten sağır ve dilsiz 3 kardeşten biri olan Kader Işık Afşar Denizli'de yaptığı çalışmalarla başarılarına bir yenisini eklemek istiyor.

A+A-

Engelini hiçe sayan Milli sporcu Kader Işık Afşar, kendini ve hedeflerini şu sözlerle anlattı:

"Kader Işık Afşar 7 kardeşten sağır ve dilsiz 3 kardeşten biriyim.1 tane daha kardeşim işitme engelli kulaklık cihazıyla duyabiliyor. Biz 3 kardeş olarak hayatımıza başarıyla devam ediyoruz. Üçümüz de milli sporcuyuz. Milli takımda 9. Senemiz.

Pek Çok Başarı Elde Etti

Kardeşlerimle bir araya geldiğimde sürekli birbirimize el teknikleri gösteriyoruz. İlk olarak 2013 yılında Bulgaristan’ da düzenlenen 22. Deaflympics Olimpiyatlarda Kata Ferdilerde Dokuzuncu, 2015 yılında Ermenistan’ da düzenlenen Avrupa Şampiyonasında Kumitede 55 Kg'da birinci, 2016 yılında Samsun’da düzenlenen Dünya Şampiyonası'nda Kümitede 55 KG da üçüncü, 2017 yılında Samsun’da düzenlen 23. Deaflympics Olimpiyat sıklet açık üçüncü ve bayanlar kata takım Üçüncü, 2019 yılında Antalya’ da düzenlenen Avrupa Şampiyonası Kumite  Ferdilerde 61 Kg da Üçüncü ve son olarak 2021yılında İran’da düzenlenen Dünya Şampiyonası'nda kümite Takımlarda 55 KG da Üçüncü oldum.

Teşekkür Ederim

Bizi sporla tanıştıran bizi Karate branşını sevdiren değerli Ekrem KARAKOÇ hocam olmuştur. Ekrem Hocanın bizlere desteği yadsınamaz. Yine bu süreçte bizlere her daim desteklerini esirgemeyen bizlerin gelişiminde önemli pay sahibi Milli Takım Teknik Direktörümüz  ve kulübüm Ümraniye Karate Gençlik Spor  kulübü Antrenörü  Levent AYDEMİR hocam olmuştur.  Milli Takım antrenörüm Feray EREL Hocamın da gelişmem de yadsınamaz desteği olmuştur.

Hedef Brezilya

Ben hocalarıma beni bu noktalara getirdikleri için çok teşekkür ediyorum. Şuan 23- Nisan- 15 Mayıs 2022 tarihleri arasında Brezilya'da 24.sü düzenlenecek İşitme Engelliler Olimpiyatları için  evlendikten sonra ikametimi aldığım Denizli'de  İhsan KAYA hocam ile antrenmanlarımı yapıyorum.13 şubat 2022 tarihinde başlayacak İşitme Engelliler Spor Federasyonumuzun proğlamladığı Milli Takım kampları ile sıkı bir döneme gireceğiz. Milli Takım  hocalarımın uygulayacağı plan ve programa göre hareket edeceğiz. Hedefim ülkemizi olimpiyatlarda en iyi şekilde temsil ederek, altın madalya ile ülkeme dönmek olacaktır. Brezilya’ da  Caxlos do Sul kentinde Türk Bayrağımızı dalgalandırmak istiyorum."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.