Denizli'de Çanakkale Zaferi Coşkusu Etkinliklere Yansıdı

Denizli'de Çanakkale Zaferi Coşkusu Etkinliklere Yansıdı

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 106. yıl dönümü sebebi ile bir dizi etkinlikler düzenlendi.

A+A-

İlk olarak şehit yakınları ve gazilerimizle polisevinde düzenlenen kahvaltıda bir araya gelen Vali Ali Fuat Atik ve eşi Fulya Atik, daha sonra Asri Mezarlık’ta düzenlenen törene katılarak asker ve polis şehitliklerini ziyaret etti. Asri Mezarlık’ta düzenlenen törende duygu dolu anlar yaşandı.

Asri Mezarlıktaki Şehitlikte düzenlenen törene; Vali Ali Fuat Atik ve eşi Fulya Atik, Denizli Milletvekilleri Gülizar Biçer Karaca, Yasin Öztürk;  11’inci Komando Tugay ve Garnizon Komutan V. Piyade Albay Cengiz Güven, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Pamukkale Kaymakamı Hayrettin Balcıoğlu, İl Emniyet Müdürü Kenan Yıldız, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Veysel Yanık, Pamukkale İlçe Belediye Başkanı Avni Örki, Merkezefendi İlçe Belediye Başkanı Şeniz Doğan, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, Türkiye Harp Malulü Gazi Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Denizli Şube Başkanı Mustafa Işık, Muharip Gaziler Derneği Denizli Şube Başkanı Hamdi Helvacılar ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

Tören; Şehitlik Anıtı’na çelenklerin sunulmasıyla başladı, Saygı Duruşu, Saygı Atışı ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile devam etti. Sonrasında Polis ve Asker Şehitlikleri ziyaret edildi. Vali Ali Fuat Atik, Şehitlik Şeref Defteri’ne duygu ve düşüncelerini yazarak imzaladı.

Vali Ali Fuat Atik Şehitlik Özel Defteri’ne şunları yazdı:

“Aziz ve Kahraman Şehitlerimiz;

Bugün, Türk Milleti’nin bağımsızlık ve hürriyet aşkının büyük bir destana dönüştüğü, milletimizin gösterdiği büyük kahramanlıkların tezahürü olan Çanakkale Zaferi’mizin 106. yıl dönümünü kutlamanın büyük gururunu yaşıyoruz.

Vatanı ve bayrağı için gözünü kırpmadan canını seve seve feda eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, kahraman Türk askerlerimizi rahmet ve minnetle anmanın manevi onurunu duyarak huzurunuza gelmiş bulunuyoruz.

Çanakkale Zaferi, Türk Milleti’nin vatan sevgisinin ve bağımsızlık tutkusunun kudretini tüm dünyaya gösteren önemli bir zaferdir.

Bağımsızlık uğruna, tüm dünyaya başkaldıran siz aziz şehitlerimiz; Çanakkale’de ölüme meydan okuyup vatan toprakları uğruna canınızı feda ederek şehadet mertebesine ulaştınız. Vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve büyük Türk milletinin huzur ve esenliği için gözünüzü kırpmadan savaşıp bu vatanı ve bayrağı bizlere kutsal bir emanet olarak bıraktınız. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, siz aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Büyük ve şanlı zaferimizin 106. yıl dönümü kutlu olsun! Ruhlarınız şad olsun.”

Tören şehitlik ziyareti ile devam etti. İlk olarak Askeri Şehitliği sonrasında ise Polis Şehitliğini ziyaret eden Vali Ali Fuat Atik ile diğer protokol üyeleri, okunan Kur’an-ı Kerim ve duaların ardından şehit mezarlarına karanfil bırakarak şehit yakınlarına başsağlığı ve taziyelerini ilettiler.

Son olarak Vali Ali Fuat Atik; 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 106. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Denizli Anadolu İmam Hatip öğrencilerinin hazırladığı programa katıldı. Program sonunda 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi ile ilgili Milli Eğitim Müdürlüğünce yapılan resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere Valimiz Sayın Ali Fuat Atik ve diğer protokol üyeleri tarafından hediyeleri verildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.