Denizli'de Coşku Aynı Kutlamalar Farklı Olacak

Denizli'de Coşku Aynı Kutlamalar Farklı Olacak

19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı’nı da içerisine alan Gençlik Haftası korona virüs önlemleriyle kutlanacak. İşte haftanın programı.

A+A-

Korona virüs salgınının etkisini sürdürüyor olması milli bayramların kutlamalarına da değişik bir boyut getirdi. Her sene 15–21 Mayıs tarihleri arasında Türkiye’nin bütün yerleşim yerlerinde coşkulu bir şekilde kutlanan Gençlik Haftası için bu sene sosyal mesafe kurallarına uygun kutlama programı hazırlandı.

Denizli Valiliği koordinesinde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün organize edeceği Gençlik Haftası programı, 15 Mayıs Çarşamba günü 09.00’da Valilik önünde bulunan Atatürk anıtına çelenk sunumu ile başlayacak.

KUTLAMALAR EVLERDE

Salgın sürecinde antrenmanlardan uzak kalan Denizlili milli sporcular evlerinde ziyaret edilip hazırlanan hediyeler verilecek. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü antrenörleri, site gibi toplu yerleşim yerlerine giderek ses sistemi ile vatandaşlara çağrı yapıp balkonlara çıkmalarını, bu süreçte hareketsiz kalmamaları için balkonlardan spor egzersizleri yapmalarını teşvik edecek.

ONLİNE YARIŞMA HEYECANI BAŞLIYOR

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından hafta boyunca internet üzerinden on-line yarışmalar, söyleşiler, Gençlik Merkezi tiyatro gösterimi, her gün iki ayrı branşta spor eğitimleri gerçekleşecek. Satranç, Karate, Dart gibi branşlarda uygulamalı yarışmalar yapılacak. Sosyal medya hesaplarından yapılacak bilgi yarışmasında ise Atatürk’ü anma, gençlik ve spor konularında internet kullanıcılarına sorular sorularak, doğru cevaplayan şanslı kişiler ödüllendirilecek.

#EVDE19MAYIS ETİKETİYLE PAYLAŞ, ÖDÜLLERİ KAP

Hafta boyunca yapılan online faaliyetlerde katılımcılara milli takım forması, Denizlispor forması, dart ve satranç takımları, spor çanta, yağmurluk, t-shirt gibi 101. Yıla özel, 101 çeşit hediye verilecek. Evde çekilen spor videosunu #Evde19Mayıs etiketiyle paylaşanlar arasından 19 kişi ise TRT Spor ekranında milli sporcularla canlı görüşme şansı bulacak.

19 MAYIS’TA BALKONLARDA İSTİKLAL MARŞI

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı resmi kutlaması saat 09.00’da sosyal mesafe kurallarına uyarak Atatürk anıtına çelenk sunumu ile yapılacak. Korona virüs önlemleri kapsamında kutlamalarını evde yapacak vatandaşlar, aynı 23 Nisan akşamı olduğu gibi balkon ve pencerelerini Türk Bayraklarıyla süsleyip tüm Türkiye aynı anda İstiklal Marşını okumaya davet edilecek. 19 Mayıs Salı günü bir başka etkinlikte Paramotor sporcusu Denizli semalarında dev Türk bayrağıyla uçuş gerçekleştirecek.

İBANOĞLU “AYNI COŞKUYLA, FARKLI KUTLAYACAĞIZ”

Tüm dünyayı etkisine alan pandemi nedeniyle bu yıl Gençlik Haftasında gençlerle meydanlarda bir arada olamayacaklarını belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, farklı konsept ve kurgularla kutlama programı hazırladıklarını söyledi. Spor ve hareketliliğe teşvik amacıyla dijital ortam ağırlıklı kültür, sanat, spor alanında birçok etkinliğin gerçekleştirileceğini dile getiren İbanoğlu, 19 Mayıs’ın bu yıl aynı coşkuyla ancak farklı şekilde kutlanacağını belirtti.

Korona virüsle mücadelede Denizli’de yüzlerce gencin, gerek Vefa Destek Gruplarında yer alarak, gerekse Gençlik Merkezlerinde maske üretimine katılarak sorumluluk aldığını söyleyen İbanoğlu, bu süreçteki fedakarlıkları nedeniyle gençlere teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.