Denizli'de Dijital Takograf Uygulamasını Protesto edildi

Denizli'de Dijital Takograf Uygulamasını Protesto edildi

İzmir ve Denizli illerinde nakliyeciler, dijital takograf uygulamasını protesto etmek için kamyon ve tır garajlarında kontak kapatma eylemi yaptılar.

A+A-

(AA) -

İzmir'de Işıkkent Nakliyeciler Sitesinde toplanan bir grup, dijital takograf uygulaması ve maliyetlerin yükselmesine tepki göstererek kontak kapattı. 

Denizli'de de Bozburun Mahallesi'nde bulunan kamyon ve tır garajında toplanan grup, taşımacılık sistemindeki dijital takograf uygulamasını protesto için kontak kapattı.

Başkan Erdoğan Görüştü

Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, olay yerine gelerek sürücülerle görüştü.

Eylemcilerden Ramazan Bozkaya gazetecilere yaptığı açıklamada, takograf uygulamasının belirli aralıklarla dinlenmeyi öngördüğünü fakat park alanlarında yer bulmakta zorlandıklarını söyledi.

Kamyoncu esnafından çok sayıda belge istendiğinden şikayet eden Bozkaya, nakliye fiyatlarının belirlenmesi ve yük bildirimleri konusundaki sorunların giderilmesini talep etti.

Kamyon şoförlerinden Ali Koca ise "Buradaki arkadaşların sorunu dijital takograf ve bakanlığa yük bildirimleri. Arkadaşların çoğu ilkokul mezunu, akıllı telefon kullanamayan arkadaşlar, bunu yapamazlar. Bu sistem ancak 10 yıl sonra, yeni nesil geldikten sonra olur." dedi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.