
DENİZLİ’DE DOĞU TÜRKİSTAN VE GAZZE İÇİN ETKİNLİK
DENİZLİ’DE BİR LİSEDE MAZLUM DOĞU TÜRKİSTAN VE GAZZE İÇİN ETKİNLİK DÜZENLENDİ
UYGUR HABER VE ARAŞTIRMA MERKEZİ(UYHAM)
Denizli/Honaz merkezli Himmet-Nimet Özçelik Anadolu Lisesi’nde Katil İsrail’in Gazze’deki acımasız katliamı ile Soykırımcı Çin’in işgalindeki Doğu Türkistan’da yaşayan Türklere yönelik gerçekleştirmekte oldukları insanlık suçları ile soykırım cinayetlerine tepki göstererek protesto etmek ve bu mazlum Coğrafyalarda yaşayan Kardeşlerimiz ile dayanışma içinde olduklarını göstermek ve onların dert ve istiraplarını paylaşmak amacı ile bir dizi etkinlik gerçekleştirildiği bildirildi.
Himmet-Nimet Özçelik Anadolu Lisesi kurumsal sayfasında Doğu Türkistan ve Gazze için yapılan etkinlikler ile ilgili yayınladığı haber şöyle : “25 Eylül 2026 Cuma günü Gazze ve Doğu Türkistan’da yaşanan insanlık dramına dikkat çekmek, öğrencilerimizin duyarlılıklarını sanat yoluyla ifade etmelerine imkân sağlamak ve okul topluluğumuz arasındaki dayanışmayı güçlendirmek amacıyla Gazze ve Doğu Türkistan temalı bir dizi etkinlik gerçekleştirildi.
Denizli Himmet-Nimet Özçelik Anadolu Lisesi : “Birlikte daha güçlü, daha aydınlık yarınlara…”
Himmet Nimet Özçelik Anadolu Lisesi olarak, ÇEDES Projesi kapsamında işgal altındaki Gazze ve Doğu Türkistan için anlamlı bir etkinlik ve Buluşma gerçekleştirdik. Etkinliklerimiz şöyle :

Toplu Kahvaltı Programı Düzenlendi
Doğu Türkistan ve Gazze İçin farkındalık ortaya koymak için yaptığımız bu faaliyet Okulumuz İdareci, öğretmen Velilerimiz ile öğrencilerin katılımıyla okul bahçesinde gerçekleştirilen bir kahvaltı etkinliğiyle başladı. Etkinlik boyunca veli, öğretmen ve öğrenciler aynı sofrada bir araya gelerek birlik ve beraberlik duygusunu pekiştirdi. Eğitim kurumlarının yalnızca akademik başarıya değil; aynı zamanda duyarlı, bilinçli ve toplumsal sorumluluk sahibi bireylerin yetişmesine de katkı sunduğu bir kez daha ortaya konuldu.

“Gazze ve Doğu Türkistan Resim Sergisi”
Milli Eğitim Bakanlığımca yürütülen ÇEDES Projesi kapsamında Himmet-Nimet Özçelik Anadolu Lisesi öğrencilerimizin hazırladığı, Gazze ve Doğu Türkistan’da yaşanan insanlık dramını, mazlumların umutlarını ve özgürlük özlemlerini yansıtan resim sergisi gerçekleştirildi. Ardından öğrenciler tarafından hazırlanan “Gazze ve Doğu Türkistan” temalı resim sergisinin açılışı yapıldı. Düzenlediğimiz bu resim sergisi ile Sanatın Diliyle Mazlum Coğrafyalara Ses Olmaya çaba gösterdik. Öğrencilerimizin fırçalarından dökülen her renk, insanlığın ortak vicdanına yükselen bir ses oldu. Sanatın güçlü anlatım diliyle hazırlanan eserlerde; yaşanan acılar, umut, dayanışma ve özgürlük temaları öğrencilerimizin duygu ve düşünceleriyle buluştu. Sergiyi gezen katılımcılar, öğrencilerin ortaya koyduğu çalışmaları yakından inceleme fırsatı buldu. . Sanatın güçlü anlatım diliyle hazırlanan eserlerde; yaşanan acılar, umut, dayanışma ve özgürlük temaları öğrencilerimizin duygu ve düşünceleriyle buluştu. Sergiyi gezen katılımcılar, öğrencilerin ortaya koyduğu çalışmaları yakından inceleme fırsatı buldu. Resim sergisinde Okulumuz öğrencilerince Türk dünyası müziklerinden kısa örnekler sunuldu. Bu anlamlı sergide emeği geçen öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi tebrik ediyoruz. Program, katılımcıların sergiyi ziyaret etmesinin ardından sona erdi.

Lise Müdürü Yağız : Etkinlikten Amaç Öğrencilerimizin İnsani Konularda Duyarlılığını Arttırmak
Himmet-Nimet Özçelik Anadolu Lisesi Müdürü Muhammet Yağız Uyghurnet.org Sitemize Okullarında gerçekleştirdikleri Gazze ve Doğu Türkistan etkinliği ile ilgili olarak şunları söyledi : ” Biz eğitimci ve öğretmenlerin görevi yalnızca öğrencilerimize bilgi kazandırmak değil; onların dünyaya, insana ve yaşanan hadiselere karşı duyarlı bireyler olarak yetişmelerine de katkı sunmaktır. Geçtiğimiz günlerde okulumuzda düzenlediğimiz Doğu Türkistan temalı resim sergisini de bu anlayışla gerçekleştirdik. Amacımız öğrencilerimize herhangi bir siyasi tartışmayı aktarmak değil; dünyanın herhangi bir yerinde yaşanan acının, insanlık açısından hepimizin üzerinde düşünmesi gereken bir mesele olduğunu hissettirmekti.
Öğrencilerimizin resimler aracılığıyla Doğu Türkistan’da yaşayan insanların yaşadığı mağduriyetleri anlamaya çalışmasını, farklı hayatlara ve farklı coğrafyalara karşı empati geliştirmesini istedik. Çünkü biz inanıyoruz ki eğitim, insanı sadece akademik olarak yetiştirmek değildir.

Resim öğretmeni Feyzan Yılmaz : Öğrencilerimiz Adalet ve Merhamet Hissini Fırçaları İle İfade Ettiler.
Denizli Himmet-Nimet Özçelik Anadolu Lisesi Resim öğretmeni ve Gazze ve Doğu Türkistan etkinliği ile Doğu Türkistan resim sergisinin düzenleyicilerinden Sayın Feyzan Yılmaz’ın etkinlik ile ilgili olarak şu değerlendirmesi şöyle : ” Doğu Türkistan’da süregelen zulme, baskılara ve yok edilmeye çalışılan bir kimliğin acısına karşı okul topluluğu olarak vicdani sorumluluğumuzu yerine getirmek istedik. Öğrencilerimiz, dünyada yaşanan bu haksızlıklara ve acılara karşı sessiz kalmayarak kalplerindeki adalet ve merhamet hissini fırçalarına yansıttılar. Sanatı bir direniş ve farkındalık aracına dönüştüren gençlerimiz, tuvallere çizdikleri her hüzünlü göz, susturulan her çığlık ve dalgalandırdıkları ay-yıldızlı gök bayraklarla Doğu Türkistanlı kardeşlerinin yalnız olmadığını haykırdı. Temel amacımız; öğrencilerimize adalet, empati ve insan hakları bilincini aşılamak, dünyadaki zulme karşı vicdanın sesini yükseltmek ve Doğu Türkistan’da yaşanan acıların unutulmasına izin vermemektir. Öğrenci sanatkarlarımızın eserleri ile bir araya geldiği bu anlamlı etkinliğin öğrencilerimizin dünyasına güzel izler bırakmasını diliyoruz.

MİNNET VE ŞÜKRAN : Doğu Türkistan Türklerinin bu sıkıntılı Kara gününde Uygur Türkü Soydaşları ile Gazzeli Kardeşleri için insani sorumluluk, milli bir görev ve dini bir vecibe olarak mazlumlarla dayanışma içinde olan onların dert ve istiraplarını paylaşmak için Gazze ve Doğu Türkistan Etkinliğini düzenleyen Denizli Himmet-Nimat Özçelik Anadolu Lisesi Müdürü Sayın Muhammed Yağız Hocamıza Görsel Sanatlar Öğretmeni sayın Feyzan Yılmaz Hanım başta olmak üzere bu etkinlikte emeği geçen Okulumuzun değerli Öğretmenlerimize İnsanlığın ve Türk-İslam dünyasının ilham umut, güç ve gurur kaynağı Aziz Öğrencilerimize Teşekkürler Emeği geçen başta Görsel Sanatlar öğretmenimiz Feyzan Yılmaz’a, öğretmenlerimize, Gazze ve Doğu Türkistan etkinliğine katılım sağlayarak katkı ve güç veren İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Numan Turan’a, şube müdürlerimize, daire amirlerimize ve tüm velilerimize teşekkür ediyor. Mazlumlara duyarlılık onlarla dayanışma ve onların acı ve istıraplarını fırçaları ile sanata yansıtarak farkındalık yaratan geleceğimizin teminatı Aziz Öğrencilerimize Doğu Türkistan Türkleri ve Uygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM) olarak en derin minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz. Allah sizlerden razı olsun. İyi ki ; Doğu Türkistanlı ve Gazzeli Mazlumlar için siz duyarlı merhamet ve şafkat abidesi siz gençler varsınız.
Doğu Türkistan çok yakın bir gelecekte özgür ve bağımsız olacak ve Gazze de en kısa zamanda katil israil’in katliamından kurtulacaktır. Sizlerin bu tarihi değerdeki dayanışmanız katkınız ve çabalarınız Kurtuluş mücadelemize altın harflarla kazılacaktır.





HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.