Denizli'de Dolandırıcılara Ağır Darbe

Denizli'de Dolandırıcılara Ağır Darbe

Denizli İl Jandarma Komutanlığınca, nitelikli dolandırıcılık olaylarına yönelik olarak yürütülen faaliyetler kapsamında;

A+A-

1. Organize suç örgütü kurmak suretiyle, “GSM şirketlerinden geldiklerini beyan edip arazinize baz istasyon kuracağız (Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom) ancak vergisini vermeniz gerekiyor diyerek işletme sahiplerinden para almak suretiyle” meydana gelen nitelikli dolandırıcılık olayları ile ilgili olarak Tavas ve Kale ilçelerinde yapılan titiz çalışma neticesinde, olayda kullanılan sahte plakalı aracın gerçek plakası tespit edilmiştir.

2. Konuyla ilgili olarak detaylı yapılan araştırmada, aynı şahısların ege bölgesinde özellikle vatandaşlarımızı hedef alarak, Denizli (4), Manisa (4), Uşak (2), Isparta (2), Aydın (1), Afyon (2) ve Muğla (2) olmak üzere aynı yöntem ile toplam (17) olay gerçekleştirdikleri tespit edilmiştir. Şahısların Tavas bölgesine bulunduklarının öğrenilmesi üzerine gerekli koordine kurularak toplam (8) şüpheli şahıs yapılan takip sonucunda olayda kullandıkları araç ile suçüstü olarak yakalanmışlardır.

Araçta Arama

3. olayda kullandıkları araçta ve üzerlerinde yapılan aramada;

    a. 1 adet sahte plaka

    b. 2 adet GSM şirketlerine ait sahte görevli belgesi

    c. 16 adet sahte kiralama sözleşmesi

    d. 1 adet sahte yetkilendirme belgesi

    e. 50 adet kartvizit

    f. 1 adet matkap

    g. 24 adet kaşe

     ı. 122 adet başkalarına ait kimlik fotokopisi

Şüpheli şahısların üzerinde, araçlarında ve evlerinde yapılan arama sonucunda başkaları adına düzenlenmiş kimlik kartı çıkmıştır. şüpheli şahıslar suç örgütü kurmak yönetmek ve nitelikli dolandırıcılık suçlarından Tavas adliyesine sevk edilmiştir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.