Denizli'de eTwinning Projesi Aralıksız Sürüyor

Denizli'de eTwinning Projesi Aralıksız Sürüyor

Denizli’de çok güzel bir eTwinning projesi Eylül ayından beri  hız kesmeden devam ediyor.

A+A-

Kuruculuğunu Bilecik Pelitözü Ortaokulu’nun üstlendiği projede Denizli’den Nevzat Erten Ortaokulu, Sevil Kaynak Ortaokulu,  yakın zamanda depremi yaşayan İzmir’ den Kıbrıs Şehitler Ortaokulu ve Kemal Atatürk Ortaokulu , Elazığ’dan Şehit Burhan Gatfar Ortaokulu ile Şırnak’tan Beytüşşebap Ortaokulu, Adana’dan Şehit Halit Yaşar Mine Ortaokulu, Şırnak’tan Taşarası Ortaokulu ile Sakarya’dan Hakkıdemir Ortaokulu yer alıyor.   Toplam 10 okuldan 75 öğrenci ve 10 öğretmen sıkıntılı şartların yaşandığı, insanların evlere kapandığı, süreli sokağa çıkmalarla corona salgınının önüne geçilmeye çalışıldığı bu süreçte gerçekleştirdikleri “ Bize Her Yer Eğitim” isimli proje ile İzmir’den Şırnak’a, Denizli’den Adana’ya çok güzel arkadaşlıklar biriktiriyorlar. Öğrenciler bu proje ile “Bize Her Yer Eğitim” diyerek Corona virüsüne meydan okuyor, farklı illerden birleşen öğrenciler proje ile eğitimlerine kaldıkları yerden hep birlikte devam ediyorlar. Corona virüsün getirdiği dezavantajı avantaja çevirerek  bir sınıf ortamında en fazla 30 öğrenci ile sınırlandırılmış bir derslik yerine teknolojinin ve projenin kendilerine sağladığı  olanakları kullanarak yeni arkadaşlar ediniyor, onlarla birlikte çalışıyor, sorumluluk sahibi olarak ortak çalışmayı bir olmayı öğreniyor ve özgüven geliştiriyorlar. Aynı zamanda proje kültürel etkileşimi de arttırıyor. Denizli ilimizde yaşayan bir çocuğumuzun evinden çıkmadan, Şırnak'tan arkadaş edinmesi, birlikte güzel ürünler oluşturması ,birbirleriyle etkileşim yoluyla kendilerini geliştirmeleri sizce de çok güzel değil mi?

Proje aynı zamanda eğitsel anlamda da öğrencilere çok güzel deneyimler kazandırıyor. Öğrenciler web 2.0 araçlarıyla tanıştırılarak, müfredat kazanımlarına uygun olarak yenilikçi ürünler ortaya koyuyorlar. Bu teknolojinin de doğru kullanılması, öğrencilerimizin üreten bireyler olmasına da katkı sağlıyor.

Denizli Nevzat Erten Ortaokulu ve öğretmenleri Burcu Hiçcan, ilk kez katıldıkları bir eTwinning projesinde yer aldıkları için kendilerini şanslı hissedenlerden… Onlar da ”Bize Her Yer Eğitim” sloganıyla  uzaktan da olsa eğitimin her zaman devam edeceğini proje de yaptıkları çalışmalarla gösteriyorlar. Hem eğleniyor, hem öğreniyorlar.

Aşağıda Nevzat Erten Ortaokulumuzun proje çalışmalarından, projenin ortak hazırlanmış ürünlerinden bir kaçını inceleyebilirsiniz.

Projede yer alan öğrenciler, derslerindeki kazanımlara yönelik bahçelerden, atık malzemelerden çeşitli icatlar yaparak bir sanal sergi hazırladılar. Artsteps web 2.0 aracı ile hazırlanan sergiyi gezmek ve öğrencilerce yapılan icatları görmek tıklayınız.

Bize Her Yer Eğitim Sanal Müze Sergisi

Proje kapsamında Ourbox web 2.0 aracını kullanarak “Uzaktan da olsa Bize Her Yer Eğitim” başlıklı bir e-kitap çıkaran öğrenciler kitaptaki resimleri de yine kendileri hazırladılar. Her bir öğrencinin birer cümleyle katkıda bulunduğu kitap metninde, öğrencilerin uzaktan eğitim ile ilgili duygu ve düşünceleri yer aldı.

Uzaktan da Olsa Bize Her Yer Eğitim e-kitabı için tıklayınız.

https://www.ourboox.com/books/uzaktan-da-olsa-bize-her-yer-egitim/

Jigsaw Planet web 2.0  aracını öğrenip kullanan öğrenciler, bu süreçte kendilerini hiç yalnız bırakmayan öğretmenleri için de öğretmenler günü etkinliği olarak yapboz yaptılar.   300 parçalı yapboz farklı illerden her bir öğrencinin birlikte çalışmalarıyla tamamlandı.

İlimiz Nevzat Erten Ortaokulu öğrencilerinin yapboz çalışmalarını izlemek için tıklayınız

Nevzat Erten Ortaokulu Yapboz Yapıyor

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum