Denizli'de FETÖ Dolandırıcıları Titiz Çalışmayla Yakalandı

Denizli'de FETÖ Dolandırıcıları Titiz Çalışmayla Yakalandı

Denizli’de dolandırıcılar  “Denizli Cumhuriyet Başsavcısı, Mit görevlisi ve Siber Suçlar Şube Müdürü” numarası ile bir vatandaşı 76 bin dolar dolandırdılar.

A+A-

Dolandırma olayı ile alakalı Denizli Emniyet Müdürlüğünden şu açıklama yapıldı:

23 Haziran 2020 günü ilimizde meydana gelen kendisini “Denizli Cumhuriyet Başsavcısı, Mit görevlisi ve Siber Suçlar Şube Müdürü” olarak tanıtarak müşteki Y.A. nın isminin FETÖ terör örgütü soruşturmasına karıştığını beyanla, isminin aklanması için bankada bulunan tüm parasını çekip Selçukbey Mahallesinde belirttiği adrese getirmelerini söylemesi üzerine müştekinin bankada bulunan 76.260 Amerikan Dolarını çekip şüpheli şahsa elden teslim ederek dolandırılması olayı ile ilgili Cumhuriyet Başsavcısı Ergül YILMAZ’ ın hukuki ve adli destekleri ile yapılan çalışmalarda;

Konya'ya Kaçmışlar

Müştekinin parayı vermek için şüpheli ile buluştuğu yerden itibaren, şüpheli şahısın olay yerine geliş ve gidiş istikametinde sokak -cadde üzerindeki çok sayıda site, ev ve  iş yerlerine ait (40 ) adet güvenlik kamerası ile Mobese görüntülerinin  çift yönlü olarak dikkatli ve titizlikle incelenmesi neticesinde: şüphelinin müştekiden poşet içerisindeki parayı aldıktan sonra ticari taksi kiralayarak ilimizden ayrıldığı kamera görüntülerinden tespit edilmiş, tespit edilen taksi plakasından sürücüsüne ulaşılmış, yapılan mülakatta şüphelinin C.Y. isimli şahıs olduğunu  TEŞHİS ederek Konya ili otogarına bıraktığı bilgisi alınmıştır.

Genişletilen Soruşturma kapsamında, şüpheli şahısın Antalya ilinden ilimize ticari taksi ile geldiği tespit edilmiş, tespit edilen taksi  plakasından sürücüsüne ulaşılmış, sürücü ile yapılan mülakatta  Antalya’ dan getirdiği şüpheli şahısın C.Y. isimli  şahıs olduğu,  500 TL taksi ücretinin internet bankacılığı üzerinden şüpheli A.C. tarafından taksi sürücüsünün hesabına yatırıldığı tespit edilmiş,

Yapılan çalışmalar kapsamında; Nitelikli Dolandırıcılık suçlarından kaydı olduğu anlaşılan şüpheli C.Y. ile şüpheli  A.C.‘ nin Şanlıurfa Akçakale ilçesinde bulundukları tespit edilmesi üzerine, Denizli Cumhuriyet Başsavcılığınca çıkarılan yakalama kararlarına istinaden Şanlıurfa Akçakale’de yakalanmaları sağlanarak sevk edildikleri adli makamlarca (2) şüpheli şahısta tutuklanmıştır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.