Denizli’de Firari 3 Kişi Yakayı Ele Verdi

Denizli’de Firari 3 Kişi Yakayı Ele Verdi

Denizli genelinde polis ekipleri tarafından kaçakçılık ve organize suçlarla uyuşturucuya yönelik uygulamalar yapıldı.

A+A-

Yapılan operasyonlarda çok sayıda kaçakçı yakalanırken pek çok alanda kaçakçılık yapanlara da ceza yağdı.

17.02.2020-23.02.2020 tarihleri arasında yapılan çalışmalar neticesinde

Kaçakçılık ve organize suçları;

Denizli genelinde yürütülen çalışmalar kapsamında; Emtia (Eşya) Kaçakçılığı, Alkollü İçki Kaçakçılığı ve 2863 sayılı kanun kapsamına giren ve kaçak kazı yaparak Tarihi Eser Kaçakçılığı suçunu işlemek isteyen şahıs ve organizasyonlara yönelik 4 ayrı yakalama gerçekleştirilmiş ve operasyonlar neticesinde yakalanan toplam (9) şüpheli şahıs hakkında adli işlem yapılmıştır. Operasyon kapsamında yapılan aramalarda;

-779 Adet Kaçak Emtia (Deodorant/İlaç),

-230 Litre Kaçak/Sahte Alkol,

Ayrıca Tarihi Eser Kaçakçılığı suçu ile ilgili olarak gerçekleştirilen yakalamada, kaçak kazı yapılan çukura inip çıkmak için kullanılan (1) adet asansör sistemi, kazı alanındaki çukurdan çıkan suyun tahliyesini sağlayan (1) adet hidrofor ve (3) adet kazı yapımında kullanılan alet ve farklı ebatlarda kablo, ip türünden kaçak kazı malzemesi ele geçirilmiştir.

Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Daire Başkanlığı koordinesinde Türkiye genelinde eş zamanlı olarak ilimiz genelinde yürütülen çalışmalarda; kaçak alkollü içki satışının/imalatının yapıldığı tekel bayii, büfe, otel, eğlence mekânı, içkili lokanta, bar, disco, vb. isimler altında faaliyetleri yürüten (101) işyerine operasyon yapılmış. Operasyon kapsamında yakalanan (2) şahıs hakkında 5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu’ndan adli, (1) şüpheli şahıs hakkında da 4733 Sayılı Tütün ve Tütün mamulleri İle Alkol Piyasası Düzenlemesine İlişkin Usul ve Esasları Kanunu kapsamında idari yaptırım uygulanmıştır. Yapılan kontrollerde ;

- 469 adet içi tütünle doldurulmuş makaron,

- 18 litre ve 2 şişe kaçak/sahte alkol

-1765 gr açık kıyılmış tütün ele geçirilmiştir.

Hakkında Yakalama emri bulunan ve aranan şüpheli şahısların yakalanmasına yönelik görevli ekipler tarafından yürütülen çalışmalar neticesinde;

-Resmi Belgede Sahtecilik suçundan hakkında 3 yıl 4 ay kesinleşmiş hapis cezası ile aranan (1) şüpheli şahıs görevli ekibimiz tarafından yakalanmış olup, çıkarıldığı adli mercilerce tutuklandı.

-Tefecilik suçundan hakkında 9 ay kesinleşmiş hapis cezası ile aranan (1) şüpheli şahıs görevli ekibimiz tarafından yakalanmış olup, çıkarıldığı adli mercilerce tutuklandı.

-Parada Sahtecilik suçundan hakkında 4 yıl 2 ay kesinleşmiş hapis cezası ile aranan (1) şüpheli şahıs görevli ekibimiz tarafından yakalanmış olup, çıkarıldığı adli mercilerce tutuklandı.

Uyuşturucu Suçları ;

Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak suçuna yönelik yürütülen çalışmalarda; (18) şüpheli şahıs yakalanmış, adli makamlara sevk edilen (13) şüpheli şahıs tutuklandı.

Yapılan operasyonlar neticesinde; 22 gram metamfetamin maddesi, 27 gram eroin maddesi, 28 adet sentetik ecza (lyrica) hap, 1134 gram esrar maddesi, 20 adet ecstasy hap, 1adet ruhsatsız tabanca, 5 adet mermi, 2 adet hassas terazi ele geçirilmiştir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.